Leukste prentenboeken over de winter, een koele verzameling

Ondanks dat het niet sneeuwt en vaak de zon schijnt is het toch echt winter en daar horen ook de winter voorleesboeken bij. Ik merk zelf dat ik wel wat terughoudend ben met sommige boekjes omdat er  geen sneeuw ligt en in bijna elk prentenboek wel een sneeuwpop voorkomt. De kinderen hebben er echter totaal geen last van dat het voorleesboek niet overeenkomt met de staat van het weer buiten. Wat oudere kindjes roepen dat het buiten herfst of lente is. Hier de leukste prentenboeken over de winter!

hoofd Leukste prentenboeken over de winter

Woezel & Pip Sneeuwpret

Leukste prentenboeken over de winter

In dit leuke verhaal van Woezel en Pip lopen de hondenvriendjes in de kou en vragen zich af waarom er geen sneeuw ligt. De wijze varen blaast een wolkje en stuurt deze naar boven om te vragen waar de sneeuw blijft. Ondertussen krijgen de dierenvriendjes ijsvrij en gaan ze schaatsen. Plots begint het te sneeuwen en volgt er een sneeuwballen gevecht. Ze ontdekken een eenzame sneeuwpop en besluiten een vriendje voor hem te maken.

Woezel en Pip brrr wat is het koud

Een erg leuk boek waarin toch even wordt aangestipt dat ondanks dat er geen sneeuw ligt het toch echt winter is. Deze zin benadruk ik altijd extra en zeg ook tegen de kinderen dat het hier net als in de tovertuin ook winter is zonder sneeuw.

Specificaties Woezel & Pip sneeuwpret in de Leukste prentenboeken over de winter

Uitgeverij: Leopold | Auteur: Dromenjager | 9789025868802 | november 2015 | 24 pagina’s | meer informatie vind je hier

Bobbi in de winter een van de leukste prentenboeken over de winter

Leukste prentenboeken over de winter

Bobbi is echt een van de favorieten van de kindjes. In duidelijke zinnen van 4 regels lezen we mee met de avonturen van Bobbi in de sneeuw. Met de slee op pad maakt hij een sneeuwpop, geeft hij de vogels eten, maakt hij lekker ijs met Ella en hij leert schaatsen! Thuis lekker erwtensoep en een boekje lezen bij de kachel voor hij gaat slapen.

Bobbi in de winter

Specificaties Bobbi in de winter leukste prentenboeken over de winter

Uitgever: Kluitman | Auteur: Monica Maas | 9789020684186 | september 2014 | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier

Nijntje in de sneeuw

nijntje in de sneeuw

Lieve kleine nijn kleedt zich warm aan om naar buiten te gaan. Ze speelt met de slee, schaatst en maakt een sneeuwpop. Dan vindt ze een zielig koud vogeltje en maakt een huisje voor hem. Ook hier in dichtvorm met 4 regels zoals we gewend zijn van Dick Bruna.

nijntje in de sneeuw

Specificaties Nijntje in de sneeuw leukste prentenboeken over de winter

Auteur: Dick Bruna | Uitgever: Mercis Publishing B.V. | 9789073991842 | januari 1996 | 26 pagina’s | meer informatie vind je hier

Kaatje in de winter

kaatje in de winter

Nu de kinderen wat ouder worden beginnen ze de boeken van Liesbet Slegers erg leuk te vinden. De avonturen van Kaatje en Karel sluiten goed aan bij de peuterleeftijd.

Kaatje kleedt zich warm aan en gaat naar buiten. Hier ontdekt zij van alles. De bomen zijn kaal, als je blaast komt er een wolkje uit je mond, de vogeltjes hebben eten nodig en van sneeuw kun je sneeuwballen en een sneeuwpop maken. Samen met broertje Bas mag ze op de slee. Eenmaal thuis krijgt ze een loopneus van de kou en trekt ze snel warme kleren aan. Na het eten nog even spelen en dan is het tijd om naar bed te gaan. Slaap zacht daarbuiten, mooie sneeuwman.

Specificaties Kaatje in de winter leukste prentenboeken over de winter

Auteur: Liesbet Slegers | Uitgever: Clavis | 9789044808070 | oktober 2007 | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier

14 muisjes in de winter

In de winter is het koud, maar in het huis van de familie muis brandt het kacheltje lekker warm! En dat is zeker ook te zien aan de gele warme gloed die over de pagina’s schijnt. In de keuken worden er lekkere warme zoete broodjes gemaakt. Andere muizen zijn druk bezig met hout en een zaag. Wat zijn ze nou aan het maken?

Sleetjes natuurlijk! Want in de sneeuw kun je perfect sleetje rijden! En dat is wat de 14 muisjes in de winter dan ook gaan doen! Een herkenbaar prentenboek met sneeuwpret!

Specificaties 14 muisjes in de winter leukste prentenboeken over de winter

Clavis | Kazuo Iwamura | 9789044831764 | november 2018 | 31 pagina’s | meer informatie vind je hier

Wintervrienden ook een aanrader

prentenboeken over de winter
Leukste prentenboeken over de winter

Kater Loetje woont met zijn baasje in een huis in het bos. Ze zijn dikke vrienden, maar het is wel een beetje saai, zo alleen met zijn tweetjes. Dan komt op een dag een eekhoorntje in de tuin. De twee dieren raken bevriend en spelen elke dag met elkaar. Maar als de winter begint, komt het eekhoorntje ineens niet meer langs… Loetje besluit zijn vriend te gaan zoeken en hij stapt voor het eerst in zijn leven de sneeuw in. Wintervrienden van Feridun Oral over een bijzondere vriendschap tussen een kater en een eekhoorn in de winter!

De uitgebreide review lees je hier

Als het winter wordt

prentenboeken over de winter
Leukste prentenboeken over de winter

Thomas Müller heeft een prachtig prentenboek gemaakt over de dieren in de winter. In het kartonboek zitten op veel pagina’s flapjes toegevoegd. Kinderen leren over sporen in de sneeuw, hoe de holen van verschillende dieren eruit zien. En waar verstoppen sommige dieren als lieveheersbeestjes en vleermuizen zich? En wat nou als het water is bevroren? Wat gebeurt er dan met de vissen en kikkers in de sloot?

Het ideale boek om samen op pad te gaan in de natuur en te zoeken naar sporen in de sneeuw. Deze hoort bij mijn favoriete prentenboeken over winter. Voor kinderen vanaf 3 jaar en iedereen die interesse heeft in de natuur!

Specificaties als het winter wordt leukste prentenboeken over de winter

De Vier Windstreken | Thomas Müller | 9789051166651 | september 2018 | 16 pagina’s | meer informatie vind je hier

De grootste sneeuwman van de wereld

prentenboeken over de winter
Leukste prentenboeken over de winter

Papa komt thuis en Stan wil dolgraag zwemmen. Maar daar heeft papa geen zin in. Hij is een beetje moe. Om maar van zijn zoon af te zijn stuurt hij hem naar buiten om in de sneeuw te spelen. Als hij een sneeuwman maakt zo groot als het huis dan belooft papa het zwembad in de tuin op te zetten.

Stan krijgt dat met hulp van 4 mensen voor elkaar! De soepboer, de boer, de bezorger en de brandweer komen er aan te pas. Samen rollen ze 3 ballen en maken een prachte grote sneeuwman!

Ze helpen zelfs allemaal om de sneeuwman te versieren met flesjes cola, parasol en brandweerslang. Als papa dan wakker wordt rest hem niks anders dan het zwembad op te zetten in de tuin. Gelukkig helpen ze daar ook mee! De kinderen vinden dit een van de mooiste prentenboeken over de winter!

Specificaties de grootste sneeuwman van de wereld leukste prentenboeken over de winter

Auteur: Guy Daniëls | Uitgever: Clavis | 9789044831290 | november 2017 | 26 pagina’s | meer informatie vind je hier

Winter verhalenbundel van Leopold

prentenboeken over de winter
Leukste prentenboeken over de winter

Winter de mooiste tijd van het jaar. Met dit prachtige extra dikke prentenboek over de winter van uitgeverij Leopold komt dat helemaal goed. Winter! De leukste versjes, liedjes en verhaaltjes voor een mooie winter! Voor uren voorleesplezier en plaatjes kijken.

131 pagina’s vol met prenten, versjes, liedjes en verhaaltjes voor een mooie winter. Dat kan niet zonder de hulp van vele bekende schrijvers en illustratoren. Met maar liefst 55 verschillende verhalen, liedjes en versjes raak je niet snel uitgekeken op deze overvolle bundel.

De volledige review van dit lekkere prentenboek over winter lees je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.