Zigzag het bos – een XL boek voor jonge natuurliefhebbers

Van de serie ‘Zigzag’ van Makii heb ik al heel veel leuke boeken in de kast. Nu ‘Zigzag het bos’ verscheen, was ik daar al meteen enthousiast over. Want deze boekenserie is echt een hit in mijn kleuterklas, en nu de Kinderboekenweek in aantocht is, is dit natuurlijk een fantastisch boek om toe te voegen aan mijn verzameling!

Zigzag het bos

Zoeken en speuren in ‘Zigzag het bos’

Zie jij waar Boris de Bever zijn huisje bouwt?
Hoor jij het getik van Saïda de Specht?
En heb jij net zo’n scherpe neus als Victor de Vos?

Het boek ‘Zigzag het bos’ staat boordevol leuke zoekopdrachten. Dat maakt dit een zoekboek, maar ook een kijkboek, want er is ook heel veel op de platen te zien, waardoor je er heerlijk naar kunt kijken en steeds nieuwe dingen kunt ontdekken. Van de hoogste bomen tot de diepste wortels!
Ook leer je uit dit boek interessante woorden. Zo ontdek je kleurrijke dieren, bijzondere bomen, eigenaardige insecten en nog veel meer.

Een kleine (of misschien toch grote) tegenvaller

Ik ben echt een fan van deze serie. Ik heb al meerdere van deze boeken in de kast staan, en de kleuters in mijn klas vinden deze boeken echt fantastisch! Deze boeken waren elke keer zo’n 2 meter lang. Wanneer ik deze boeken mee had naar de klas, werd het complete boek uitgevouwen en lagen de kinderen heerlijk op hun buik in het boek te speuren.
Maar toen ik Zigzag het bos uit de envelop tevoorschijn haalde, was dat toch wel een kleine teleurstelling. Of, misschien wel een grote teleurstelling. Want dit deel van de serie is helemaal niet zo groot als zijn voorgangers! Het is minder hoog, minder breed en bevat minder pagina’s. Natuurlijk is dit nog steeds een heel tof en bijzonder boek, maar als je de voorgaande boeken in handen hebt gehad, is dit toch wel even teleurstellend.

Leuke zoekopdrachten, gebaseerd op de zintuigen

Wat wel heel leuk is gedaan in Zigzag het bos, is dat bij dit deel van de serie bij de opdrachtjes uitgegaan is van de zintuigen. Er zijn pagina’s met als onderwerp ruiken, proeven, horen en zien. De zoekopdrachtjes die erin staan sluiten bij het onderwerp van deze pagina aan. Ook kun je daar wat interessante weetjes vinden (zoals bijvoorbeeld het feit dat een slak wel drie jaar kan slapen zonder te eten).
En er komen heel veel dieren en planten uit het bos tevoorschijn. Denk bijvoorbeeld aan de specht, de valk, varens, muggen, de wolf of beukennootjes. De tekeningen zijn ook in dit deel weer geweldig! Voor mij kwam het boek nog net op tijd binnen voor de Kinderboekenweek 2022. Want een Zigzag boek over het bos, past natuurlijk perfect in dit thema!

Specificaties ‘Zigzag het bos’

Auteur: Makii | Tekst: Jurrit de Bode | Uitgeverij: Lannoo | 9789401483674 | juli 2022 | 12 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.