Geloof me, een deel 6,5 van de Touching Juliette serie

Afgelopen periode was ik in de ban door de boekenserie van Touching Juliette. Met een grandioos begin wist deze romantische dystopie met superhelden mij in de wereld van Tahereh Mafi te trekken. Haar intense palet van emoties en gevoelens is voor mij wel kenmerkend voor deze serie. Niet elke weg die ze inslaat, en niet elk deel kon mij bekoren. Maar in het geheel heb ik genoten van deze boeken. En nu heeft Mafi een cadeautje, een extra novelle, deel 6,5 voor ons! Geloof me neemt je nog even mee terug naar onze helden. We mogen nog even terug duiken in deze wereld.

hoofd Geloof me

Geloof me

Wie dacht dat met ‘Verbeeld me’ een einde kwam aan de Touching Juliette-serie, had het mis!
Bestsellerauteur Tahereh Mafi trakteert haar fans op een laatste, adembenemende novelle: Geloof me. Juliette en Warner hebben de strijd tegen Het Herstel gewonnen en proberen hun wereld weer op te bouwen en in evenwicht te brengen. Bovendien hebben ze zich verloofd en lijkt een toekomst samen binnen handbereik. Is het hun dan eindelijk gegund om nog lang en gelukkig te leven? Met zoveel chaos om hen heen is het bijna onmogelijk om een bruiloft te organiseren. Juliette is ook erg afgeleid door alles wat ze moeten doen. Of is er iets anders aan de hand?

In de ogen van de wereld is ze ontzagwekkend.
In mijn ogen?
Is zij de wereld.

Geloof me

Terugkeer

Na ‘Verbeeld me’ was ik wel klaar met de boekenserie van Touching Juliette. Maar toch… toch ook niet helemaal. Het was een heftig ritje door deze boeken heen. Het ene moment kon ik niks anders dan juichend mijn boek lezen. Het andere moment was het weer een tergende ervaring als ze een weg insloeg die voor mij niet als een match voelde. Maar altijd weet Tahereh Mafi mij te verrassen met haar intense palet van gevoelens en emoties. Haar karakters krijgen alle tijd om zich uit te spreken en om te voelen wat ze voelen. Dat aandeel is groter in haar boeken dan de dystopie en superkrachten. Ik was dan ook benieuwd wat ze nog wilde geven met Geloof me.

De vormgeving is in ieder geval herkenbaar en uitmuntend. Wat een prachtige cover! Geheel passend bij de rest van de serie en tegelijk ook weer eigen, passend bij het verhaal wat je krijgt bij Geloof me. De ondertitel is in voor- en tegenspoed. En met de synopsis is het eigenlijk wel duidelijk wat je gaat krijgen. Deze novelle is een verlengstuk van het liefdesverhaal tussen Juliette en Warner. Het antwoord wat er gebeurd na de grote apotheose van het laatste deel.

Muziek uit het boek, in de uitvoering zoals in het boek omschreven: Pachelbel Canon in D

Lief

Geloof me is lief. We krijgen vanuit Warner zijn oogpunt de aanloop naar de bruiloft te zien. Dit verloopt natuurlijk niet zonder de nodige hobbels, twijfels en emoties. Tahereh geeft Warner rijkelijk de ruimte, net zoals de andere karakters en hun band met hem. Dat deel vond ik wel tof, Warner heeft het niet makkelijk gehad (Wie wel in de dystopie wereld van Tahereh), en zijn gekissebis met de karakters was wel kenmerkend. Irritant op den duur, maar wel passend voor zijn karakter. In dit deel krijg je daar een mooie en lieve ontwikkeling in te zien.

Fanfavoriet Kenji is ook weer van de partij. Ik heb nooit gesnapt waarom “iedereen” zo’n fan van dit karakter is. Ik deel de hoge irritatiefactor van Warner naar hem toe. Maar toch kan ik die irritatie grotendeels loslaten aan het einde van Geloof me. Deze novelle is lief, een klein cadeautje voor de fans. Heel eerlijk, voor mij is het niet heel bijzonder en is dit het meest zoetsappige deel uit de serie. Niet helemaal mijn cup of tea, ik ben meer van de dystopie, actie en superhelden. Maar toch was het heerlijk om even terug te gaan naar de karakters waarmee ik zoveel heb meegemaakt. Daarbij weet ik zeker dat het veel fans zeker wel kan bekoren!

All you need is love, passie, mooie kleding, schattige hondjes en hoop op een mooie toekomst. De passie is trouwens wel echt vurig goed gedaan door Tahereh! Verrassend anders dan de meeste zoetsappige soortgelijke boeken. Gelijkwaardig, vurig en intens. Zoals het zou moeten zijn wat mij betreft. Dik pluspunt in dit verhaal.

Touching Juliette serie

In volgorde van de serie. Dit was eerst een trilogie maar er is gelukkig veel meer van verschenen! De novelles zijn verhalen vanuit andere oogpunten van karakters uit het verhaal. Deze zijn een mooie aanvulling maar niet noodzakelijk. Alhoewel het een zeer aangename gelaagdheid aan de serie toevoegt.

touching juliette

Specificaties Geloof me

Auteur: Tahereh Mafi | Uitgever: Blossom Books | Vertaald door Sandra C. Hessels | Juli 2022 | 9789463493789 | 176 pagina’s | Deel 6,5 Touching Juliette | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer1
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.