De ridderprinses – Cornelia Funke, een verhaal over doorzettingsvermogen

We kennen de verhalen over stoere ridders die draken verslaan en jonkvrouwen redden, maar geen van die verhalen laten zien dat meisjes ook stoer kunnen zijn. En toen kwam dit boek De ridderprinses. Een verhaal over een prinses die laat zien dat je met doorzettingsvermogen de beste ridder kan worden!

De ridderprinses

Isabel wil ook een ridder zijn

Onze oudste is dol op ridders en speelt dat ook vaak na. Maar zijn kleine zusje Isabel vindt het ook erg leuk. Regelmatig krijgt ze te horen dat meisjes geen ridders kunnen zijn. “Ridders zijn stoere jongens!” roept Joshua. “Nee hoor!” roept Isabel dan terug. En inderdaad. Ook meisjes kunnen stoere ridders zijn. Dat bewijst dit boek De ridderprinses!

De ridderprinses

Prinses Violetta en haar broers

De ridderprinses gaat over prinses Violetta die opgroeit met alleen maar broers om haar heen. Helaas overlijdt haar moeder tijdens de geboorte. De koning heeft geen idee wat hij een dochter moet leren en leert haar hetzelfde als haar broers. Helaas gaat dat niet zo goed. Het zwaard kan ze amper optillen en met haar harnas aan kan ze amper op haar paard komen. Haar broers lachen haar uit. Niet echt een ridderprinses.

Geen meisjesachtige dingen

Er wordt haar aangeraden wat meer meisjesachtige dingen te doen zoals borduren of weven. Maar dat wil De ridderprinses niet. Dan lachen haar broers haar nog meer uit. Ze wil hetzelfde kunnen als haar broers, maar ze wil ook niet dat ze haar uitlachen. Hoe gaat ze dit oplossen?

Met doorzettingsvermogen bereik je veel

Violetta gaat daarom in de nacht oefenen. Net zolang totdat ze net zo goed is als haar broers en wanneer ze dat is, laat ze het zien aan haar boers. En ze bereikt wat ze wil. Haar broers lachen haar niet meer uit. Maar dan….

De ridderprinses

Een riddertoernooi voor stoere ridders

Voor haar zestiende verjaardag besluit haar vader een toernooi te houden voor de beste ridders uit het land. De hoofdprijs? Violetta. Dat wil ze niet. De ridderprinses wordt boos, schreeuwt tegen haar vader en sluit zich op in haar torenkamer. Gaat dit verhaal wel de kant op die we willen? Of wordt dit weer een verhaal zoals vele? De ridder krijgt de prinses. Ik ga niks verklappen, maar ik kan je wel vertellen dat Isabel dit een geweldig boek vindt en dat het op haar lijf is geschreven. Ridders hoeven niet altijd jongens te zijn!

Je ziet het verhaal

Elk woord, elke zin zie je op de bladzijde. De tekeningen in De ridderprinses zijn zo gemaakt dat je het als een film voorbij ziet komen. Zo gaaf gedaan. Het zijn grappige tekeningen. Mijn kinderen vinden ze erg leuk en kunnen er, voor mijn gevoel, uren naar kijken. Goed gedaan, Kerstin Meyer!

Specificaties De Ridderprinses

De ridderprinses

Auteur: Cornelia Funke| Uitgever: De Vier Windstreken |september 2020 | Illustraties: Kerstin Meyer| 9789051168082 | meer informatie vind je hier

Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.