Superleuke moppen voor kinderen – lachen met meer dan 1000 moppen!

Je zal maar gezegend zijn met het gen om uit het niks de leukste moppen uit je mouw te schudden. Sommige mensen hebben dat; ze komen een kamer binnen hebben hebben binnen no-time de lachers op hun hand. Bij kinderen begint het begrip van humor zo rond de leeftijd van twee jaar. Al op jonge leeftijd kunnen zij in een deuk liggen om de leukste en vieste grapjes. En ja, poep en pies doen het altijd goed. Maar als ze ouder worden, mogen de moppen natuurlijk ook ergens anders over gaan. Voor inspiratie hebben wij de gouden tip: lees de compacte boekjes van Ballon Media. 600 supergekke moppen, 300 knotsgekke moppen of 300 superleuke moppen voor kinderen. Neem ze overal mee naartoe, en schater en grinnik er op los!

superleuke moppen voor kinderen

Superleuke grappen en moppen

Bijna is het al weer zover, 1 april. Wat is er leuker dan op deze dag de leukste grappen uithalen en moppen vertellen? Humor is eigenlijk een heel belangrijk onderdeel om het een beetje leuk te houden in het leven, en zeker in deze tijd kunnen we dat wel gebruiken. Er is een hoop serieuze praat en er zijn moeilijke kwesties die het nieuws beheersen. Maar lachen is ontzettend gezond! Voor wat inspiratie voor superleuke moppen zijn er de drie compacte en grappige boekjes van Ballon Media. Een kleine greep uit 1200 (!) moppen van deze Belgische uitgever:

Victor, heb jij de papegaai al die vieze woorden geleerd? Nee mams, ik heb hem juist geleerd welke woorden hij niet mag zeggen!

Piet kijkt op uit zijn boek en vraagt: wat is een skelet in een kast. Iemand die vroeger gewonnen heeft met verstoppertje, zegt zijn zus.

Wat is een begrafenisondernemer op vakantie? uit-zonder-lijk.

Superleuke moppen in drie boekjes

De boekjes van Ballon Media, een onderdeel van Standaard Uitgeverij, zijn verdeeld in supergekke, knotsgekke en superleuke moppen. Bij elkaar maar liefst 1200 moppen om te delen met vrienden en familie. Een aardige klus dus om de leukste eruit te halen. Er is geen verschil tussen de typen moppen in de drie boekjes. Er is ook geen inleiding of nawoord, gewoon van begin tot eind vol met moppen. Makkelijk leesbaar dus, en een handig formaat om mee te nemen in je tas.

Maar eigenlijk is de leukste tip om er ’s avonds aan tafel tijdens het eten een paar te vertellen. Succes gegarandeerd voor een gezellige sfeer. En als ouder die zelf niks van het gen heeft meegekregen om moppen te vertellen, is het een leuke reminder hoe belangrijk het eigenlijk is om een beetje humor in het leven te brengen. Dit vermindert namelijk stress en spanning. Als je kijkt hoeveel tijd kinderen tegenwoordig doorbrengen met schermen (thuis en op school!) is het des te belangrijker om gewoon ontspannen te kletsen en te lachen!

superleuke moppen voor kinderen

Conclusie

De boekjes met de superleuke, knotsgekke en supergekke moppen zijn geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar. Met kleine illustraties die bij de moppen passen. Als afsluiter ook een paar flauwe moppen:

Heeft jouw broer een goede job gevonden? Vraagt de ene banaan aan de andere, jazeker hij is rechter!

Wat is een dom blondje in een bibliotheek? Verdwaald..

Het is geel en bruin en het kruipt over de grond. Wat is het? Een giraf met hoogtevrees.

Wat zegt een eend die tegen de muur vliegt? Kwak…

Wij hebben stiekem veel plezier van superleuke moppen plus de rest gehad en hebben vast inspiratie voor de volgende verjaardag, als we na alle coronaperikelen weer eens met een grote groep bij elkaar zitten.

Andere hilarische moppenboeken

Specificaties

Supergekke moppen

Uitgever: Ballon Media | 9789403222028 | maart 2021 | 192 pagina’s | meer informatie vind je bij je lokale boekhandel of vind je hier

Superleuke moppen

Uitgever: Ballon Media | 9789403222011 | maart 2021 | 96 pagina’s | meer informatie vind je bij je lokale boekhandel of vind je hier

Knotsgekke moppen

Uitgever: Ballon Media | 9789403222004 | maart 2021 | 96 pagina’s | meer informatie vind je bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.