Wilde kater, een nieuw deel in Woodwalkers & Friends

Ken jij de boekenserie Woodwalkers* al? In deze serie heeft Katja Brandis een wereld bedacht waarin sommige mensen van gedaante kunnen wisselen. Een soort spin off van deze serie is Woodwalkers & Friends waarin Wilde kater het derde deel is. Een heerlijk leesboek om met een dekentje op de bank te lezen. Maak kennis met de raskat Dorian.

voorkant Wilde kater met SLV kader

Wilde kater

Met zijn moeder en broers woont de jonge woodwalker Dorian als kat bij Al. Slecht heeft hij het er niet, maar Dorian is benieuwd naar zijn leven als mens. In zijn mensengedaante komt hij in een weeshuis terecht, waar hij de wolvenwoodwalker Bo leert kennen. Omdat ook het weeshuis geen paradijs is, laat Dorian zich vervolgens een tijdje vertroetelen door een gezin met twee kinderen. Uiteindelijk besluit hij samen met Bo naar het noordwesten van de Verenigde Staten te reizen. Daar zou een school voor woodwalkers zijn. Tijdens een turbulente tocht naar Clearwater High ontmoeten Dorian en Bo het eekhoornmeisje Holly…

Het leven van Dorian

Wilde kater schetst het leven van Dorian. Of eigenlijk de eerste vijf levens. Want een kat heeft tenslotte negen levens, toch? Elk leven wordt ook duidelijk aangeduid op een pagina. We beginnen het verhaal dus bij Dorian’s eerste leven. Hier woont hij samen met zijn moeder en broers bij hun baasje Al. Deze alleenstaande man is bezig een autobiografie te schrijven. Hierdoor vergeet hij zijn katten soms weleens eten te geven. Al is zo druk met zijn verhaal dat hij zelfs vergeet te eten en douchen. Gelukkig komt Jolene uiteindelijk weer bij Al wonen. Ze trouwen en verwachten uiteindelijk ook een kindje. Maar een huis delen met vier katten is dan misschien wat veel. Daarop verkopen ze de broer van Dorian, die vervolgens steeds opnieuw de weg terug naar huis vindt.

bladspiegel 1/3 pagina 12 en 13 illustratie van drie grijze russen, raskatten en tekst

In het tweede leven van deze Wilde kater Dorian besluit hij zelf het huis en zijn familie te verlaten. Hij gaat als mens verder leven. Maar dat is natuurlijk best lastig als je al zolang in je kattengedaante hebt geleefd. Omdat hij nog een kind is kan hij moeilijk zomaar over straat gaan wandelen. Daarom heeft hij met zijn moeder bedacht dat hij zijn mensenleven bij een weeshuis zal beginnen. Daar zal hij voor het eerst praten als een mens. Gelukkig is de directrice erg aardig. En de meeste kinderen ook wel. Al is er ook het nodige getreiter zoals we dat kennen van de Amerikaanse weeshuizen films. Hier leert hij Bo kennen, een jongen die nog niet weet dat hij een wolvengedaante kan aannemen. Uiteindelijk gaat Dorian samen met Bo, en een eekhoornmeisje waarmee ze later bevriend raken, op zoek naar de school voor Woodwalkers.

Trailer Wilde kater

Lees zelf hoe het Dorian vergaat tijdens hun turbulente zoektocht naar de bestemming Clearwater High. of bekijk hier alvast de trailer (in het Duits).

Woodwalkers, een heerlijke serie

Wilde kater is een vlot geschreven verhaal en leest gemakkelijk weg. Zoals ik al schreef een heerlijk boek om met een dekentje op de bank te lezen. Het verhaal is niet te ingewikkeld maar wel vol avontuur wat het voor mij een feelgood boek maakt om even tussendoor te lezen. Thema’s die centraal staan zijn vooral vriendschap en natuurlijk allerlei dieren. Katja Brandis heeft met deze boeken en leuke serie geschreven voor jongeren vanaf 10 jaar. Zelf heb ik een tijd geleden het eerste deel van Woodwalkers gelezen en dacht toen: ‘wauw, een toffe serie om te blijven lezen.’

Omdat ik inmiddels zoveel andere boeken lees, zowel voor recensies als zomaar, ben ik er niet aan toegekomen de hele serie te lezen. Nu ik Wilde kater heb gelezen merk ik dat je de boeken van Woodwalkers & Friends ook goed los kan lezen. Ideaal voor wie niet per se een serie-lezer is. Hieronder nog even de boeken op een rij.

Alle boeken van Woodwalkers & Seawalkers

Klik hier voor onderstaande boeken op Bol*

 • Woodwalkers 1: De metamorfose
 • Woodwalkers 2: Gevaarlijke vriendschap
 • Woodwalkers 3: Het geheim
 • Woodwalkers 4: De vreemde wildernis
 • Woodwalkers 5: Sporen van de vijand
 • Woodwalkers 6: Dag van de wraak
 • Woodwalkers & Friends: Kattige kameraden
 • Woodwalkers & Friends: Twaalf geheimen
 • Woodwalkers & Friends: Wilde kater
 • Seawalkers 1: Gevaarlijke gedaantes
 • Seawalkers 2: De redding
 • Seawalkers 3: Wilde golven
 • Seawalkers 4: Reus van de zee
 • Seawalkers 5: Sterren onder water
 • Seawalkers 6: Oog in oog met de python verwacht in maart 2024
bladspiegel 2/3 hoofdstuktitel Duel pagina 20 en 21

Auteur van WIlde kater; Katja Brandis

De auteur van Wilde kater is Katja Brandis. Dit is echter het pseudoniem van Sylvia Englert. Ze woont in Duitsland en heeft al vele boeken op haar naam staan. Ze is werkzaam geweest als journaliste en in 2002 kwam haar eerste roman uit. Deze roman was het eerste deel van de driedelige serie jeugdboeken. En daarvoor had ze ook al informatieve boeken geschreven zoals De kleine waarom wolf en Haaien, walvissen en dolfijnen. De series Woodwalkers en Seawalkers zijn, zover ik kon vinden, de enige boeken die in het Nederlands zijn vertaald onder haar pseudoniem Katja Brandis.

Illustrator Claudia Carls

Claudia Carls woont eveneens in Duitsland. Ze studeerde illustratie en communicatieontwerp aan de Hogeschool van Hamburg. Hier kon ze haar wens, schrijfster of kunstenaar worden, verenigen.  Ze ontwierp de omslagen van de serie Woodwalkers van Katja Brandis maar ook de omslagen van De Magische Apotheek zijn van haar hand. En deze omslagen zijn in de vertalingen hetzelfde gebleven als bij de originele Duitse boeken.

De cover van Wilde kater geeft al duidelijk weer dat het deze jongen anders is. Meer dan een gewone jongen aangezien de huid rond zijn oog al aan het veranderen is. Verder zijn in het boek vooral kleine illustraties verwerkt van zowel Dorian als kater als ook andere woodwalkers. Prachtige en realistische dierenillustraties. Ik ben benieuwd of en wanneer we haar eerste eigen prentenboek kunnen verwachten.

bladspiegel 3/3 pagina 48 en 49

Meer betoverende boeken lezen van uitgeverij Clavis? Bekijk onze reviews van deze boeken eens:

Specificaties Wilde kater

Auteur: Katja Brandis | Illustrator: Claudia Carls | Vertaling: Ingrid Vandekerckhove | Uitgever: Clavis | 9789044847543 | oktober 2023 I 348 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik hieronder op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Natasja
Delen is enorm lief

Vier jaar geleden is Natasja haar steentje gaan bijdragen aan de bibliotheek in de school van haar kinderen. Inmiddels is ze coördinator van de schoolbibliotheek, en een andere locatie. Daarnaast heeft ze een fotografiewebsite, dus haar boeken brengt ze ook graag mooi in beeld hier. Natasja leest nu voornamelijk jeugdboeken en prentenboeken. En ook young adult boeken staan op haar menu!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.