Het ABC zoekboek – Milja Praagman & Leopold van de Ven

De A van aap, de B van boom en de C van cirkel. En zo verder tot de Z natuurlijk. Een ABC boek mag eigenlijk niet ontbreken in de boekenkast. Want het is zo leuk en leerzaam voor jonge kinderen. Vanaf ongeveer 4 jaar gaan ze zich interesseren voor het alfabet. Als je op zoek bent naar een leuk boek, dan is er dit ABC zoekboek van Milja Praagman en Leopold van de Ven! 

Papa, wanneer leer je mij het alfabet? Morgen! Dan neem ik je mee naar het ABC.

ABC Zoekboek
hoofd

Het ABC zoekboek in de stad

Op de voorkant zien we een afbeelding van twee flamingo’s vliegend door een Amerikaanse stad. Dat is nog eens een wonderlijke combinatie! En het maakt nieuwsgierig naar wat er verder in het boek staat. Het ABC zoekboek is een boek dat bedoeld is om ons van letters te laten houden. In zoveel verschillende vormen en maten zijn ze er. Dikke letters, dunne letters, sierlijk of strak.

De flamingo’s nemen ons mee op reis door de stad. Langs het park, de wolkenkrabbers, de metro en de straten. Op iedere bladzijde van het zoekboek zien we een letter van het alfabet en heel veel woorden die je ermee kunt maken. De A is van aap, aardig, appel, aarde en nog veel meer. En misschien kunnen we er zelf ook een paar verzinnen? Ook komen we veel verschillende dieren tegen. Zoals de das, flamingo, olifant en walvis. En we kunnen deze ook zoeken op de bladzijden. Want ze zijn verstopt in het straatbeeld. Soms heel makkelijk en soms wat moeilijker. 

Allerlei gebouwen en straattaferelen in Amerikaanse sfeer. Een artistiek ABC zoekboek dus! En daardoor kun je blijven  kijken en zoeken. En vooral ook heel veel leren.

Milja Praagman en Leopold van de Ven

De teksten en illustraties in het boek zijn van de hand van Milja Praagman. Gecombineerd met de fotografische afbeeldingen van haar echtgenoot Leopold van de Ven. Wij kennen Milja Praagman ook van Magneetje en Omdat ik je graag zie. Bijzonder mooie en sfeervolle boeken. En sfeervol dat is het ABC zoekboek zeker ook. Het is nieuw en anders. Vervaagde afbeeldingen van de stad, in combinatie met felle kleurtjes van de getekende dieren. Het is eigenlijk een kunstwerk!

Zoek en vind alle letters, kleuren, dieren en dingen in dit ABC zoekboek. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Dus als ze naar de kleuterschool gaan en zich interesseren voor het alfabet is dit een leuk boek om thuis te lezen. 

Een alfabet-zoekboek dat je nog meer van letters doet houden!

Specificaties ABC Zoekboek

Auteur: Milja Praagman | Illustraties: Milja Praagman & Leopold van de Ven | Uitgeverij: De Eenhoorn | 9789462916005 | oktober 2021 | 64 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je hier

Footer5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.