De fantastische reis – een bijzonder reisboek met Wally

Yes! Pas viel er weer een leuk zoekboek van ‘Waar is Wally?’ op de mat. Dit keer ‘De fantastische reis’. En Wally gaat niet zomaar op reis, maar naar allerlei fantasiewerelden. En zelfs naar Wallyland!

waar is wally de fantastische reis

Samen met Wally op pad in de fantastische reis

‘Waar is Wally? De fantastische reis’ is het derde deel uit de oorspronkelijke serie Wally boeken. Wally ontmoet in dit deel tovenaar Witbaard, die samen met Wally en zijn vrienden op reis gaat naar verschillende werelden. Zo gaan ze op bezoek bij de smullende slokoppen, vechtende monniken en drakenvliegers. Maar ook bij de griezelige griezels, knokkende bosbewoners en woeste rode dwergen. In totaal zijn er in dit boek 12 verschillende zoekplaten te vinden. Om te eindigen met een bezoekje aan Wallyland. Met een plaat vol met wel honderden Wally’s!

Moeilijke zoekplaten

De zoekboeken van Wally zijn altijd enorm leuk! Bij mij in de klas heel populair, maar ook ik als volwassene kan van deze boeken erg genieten. De fantastische reis heeft best wel pittige zoekplaten. Dit komt omdat de figuurtjes vrij klein zijn, en qua kleur veel op elkaar lijken. Ik vind deze platen vooral erg leuk voor jongens. Er zijn veel stoere taferelen op te zien, met enge griezelfiguren, ondergrondse drakenjagers en vechtende ridders. En als je goed zoekt, zie je nog veel meer leuks. Met de boeken van Wally ben je nooit snel klaar, want heb je Wally en zijn vrienden gevonden, dan moet je ook nog op zoek gaan naar de voorwerpen die ze op elke plaat hebben verloren. En als je dat allemaal hebt gevonden, dan staat er achterin het boek nog een hele lijst met honderden dingen om te zoeken in Wally en de fantastische reis.

Leuke weetjes over Wally

De Waar is Wally serie heeft vele fans over de hele wereld. Hier wat leuke weetjes over Waar is Wally op een rijtje:

  • De boeken van Wally zijn eigenlijk bedacht voor kleine kinderen, maar heeft inmiddels al vele volwassen fans over de hele wereld.
  • Er is een oorspronkelijke Wally serie, met daarin 7 boeken, en daarnaast nog verschillende spin-offs.
  • De slechterik in de boeken van Wally, heet in de Nederlandse boeken G. Spuis. In de Engelse boeken heet hij Yllaw (Wally achterstevoren)
  • De boeken die nu worden uitgebracht, zijn herdrukken van de originele boeken. En deze zijn nét wat anders. Want in de eerste 2 of 3 delen kwamen nog niet vrienden van Wally voor, die zijn pas in latere boeken geïntroduceerd. In de herdrukken zijn deze er later alsnog bij getekend.
  • In sommige boeken kun je ook op zoek gaan naar de ‘Wally-fanclub’. Dit is een groep kinderen, die ook in ‘De fantastische reis’ te vinden zijn. Die 25 kinderen komen ieder maar één keer op één van de prenten voor. Dat is dus een extra moeilijke zoekopdracht!

Specificaties Waar is Wally? De fantastische reis

Auteur: Martin Handford | 9789002258961 | Uitgeverij: Standaard uitgeverij | oktober 2021 | 32 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.