Gegijzeld, Chinouk Thijssen laat een feest in een nachtmerrie veranderen

Hoe een feest in een nachtmerrie verandert? Chinouk laat zien hoe dit kan gebeuren in 100 bladzijdes. De nieuwste Kluitman-novelle is een erg spannend deel rijker. De serie ken ik al een beetje, maar met Chinouk maak ik op deze manier kennis. Een naam die ik veel voorbij zie komen in de spannende boeken poel met toffe YA schrijfsters die Nederland rijk is. Gegijzeld sla ik met veel enthousiasme open.

kaft folder

Gegijzeld Chinouk Thijssen samenvatting

De zomervakantie staat voor de deur, en de laatste dag op school is bijna klaar. Casper, die in een riante villa woont dankzij zijn rijke advocaten vader, geeft een feest thuis. Het belooft het feest van de eeuw te worden met een bekende dj. Yasmin besluit om toch te gaan met haar beste vriend Jason. Stiekem want ze mag vast niet van haar vader. De avond krijgt helaas een andere wending wanneer een groep oudere jongens binnenkomt. Niemand mag het huis verlaten totdat ze krijgen waar ze voor gekomen zijn. Langzaam aan verandert het droomfeest in een nachtmerrie.. Ze zijn gegijzeld.

gegijzeld

Niet dik, wel spannend

Ik vind de ‘Niet dik, wel spannend’ serie van Kluitman-novelles echt geweldig. Het doet me denken aan mijn jeugd thriller boeken van Fear Street en een bepaalde reeks thriller boekjes met vele delen. Deze Kluitman-novelles zijn voor jongeren, van populaire topauters, allemaal rond de 100 pagina’s en slechts 8.95! De boeken lezen zo heerlijk weg dat dit een onwijze motivatie is voor de doelgroep om lekker te lezen. De prijs nodigt uit tot zelf kopen of om cadeau te doen en ze allemaal te sparen. Ook is het een leuke kennismaking met nieuwe auteurs. Zo ook met Gegijzeld en Chinouk Thijssen.

Een novelle is dus een heerlijk kort verhaal en een toffe kennismaking of een toevoeging als je de auteur al kent. Het valt me op dat Chinouk een fijne snelle schrijfstijl heeft wat heerlijk leest. Haar karakters in dit boek zijn divers en multicultureel. Er zit een aangename achtergrond bij, voor zover dit mogelijk is in een novelle. Ik vind Yasmin en Jason leuke hoofdpersonages. Je leest om en om vanuit hun oogpunt. Dit gebeurd veel in YA boeken tegenwoordig, en dat leest aangenaam.

kluitman novelles

Een nachtmerrie in Gegijzeld

Yasmin heeft een Marokkaanse achtergrond, dit vertelt voornamelijk veel over haar rol thuis nu na de dood van haar moeder. En over haar band met haar vader. Tegelijk heeft ze een beste vriend Jason, die het moeilijk thuis heeft met de scheiding van zijn ouders en het heen-en-weer gereis. Twee hoofdpersonages die staan voor veel jongeren denk ik, en wat het verhaal ook toegankelijk maakt in Gegijzeld. Yasmin komt voor een keuze te staan, zoals zoveel jongeren, en kiest voor hetgeen wat niet haar vader zou willen. Ook dat hoort erbij en is herkenbaar.

Het waarom en wat er gaat gebeuren is geen geheim en je voelt het aankomen natuurlijk. Maar de rauwheid van Chinouk verrast me wel. Het is echt een nachtmerrie waar het verhaal in verandert en er is niks kinderachtig aan. Mijn ogen vliegen over het papier en ik heb geen idee tot welke grens Chinouk gaat. Het meisje met de gele jas is een verrassende en wat verwarrende toevoeging voor mij. Omdat ik haar schrijfstijl niet goed ken, kan ik het niet helemaal plaatsen. Maar het voegt echt wel een leuke gelaagdheid toe wat me verrast en wat me nieuwsgierig maakt naar meer van haar boeken. Gegijzeld is natuurlijk veel te snel uit en was een erg aangename, en benauwende leeservaring.

boek

Meer please!

Ik hou van novelles. Deze tweede Kluitman-novelles die ik lees zorgt ervoor dat ik meer uit de serie wil lezen. Tegelijk wil ik meer van Chinouk Thijssen lezen. Dus missie geslaagd met nog meer willen lezen. Ook was het heerlijk om even kort in de spannende wereld van Gegijzeld te duiken en deze ook vrij snel uit te kunnen hebben. Het verhaal smaakt wel naar meer, maar het is ook gewoon tof zoals het is. Onthoud dit boek en deze reeks als cadeautip voor de jonge lezers! Geschikt voor ongeveer 14+ jaar en zeker ook voor volwassenen.

Andere boeken uit de Kluitman-novelles reeks

Niet dik, niet duur, maar wel heel spannend! Deze mooie gebonden boeken van populaire topauteurs bevatten elk ongeveer 100 pagina’s. Diverse thema’s en allemaal om te sparen. Geschikt vanaf 14+ jaar.

Overzicht van alle boeken Chinouk Thijssen

Bij StoerLeesVoer zijn we fan van Chinouk. Haar energieke aanwezigheid op social media is een feestje en haar boeken zijn aangenaam spannend. Ook is haar liefde voor boeken, verhalen en haar boekenfans oprecht en groot. Inmiddels heeft ze meerdere boeken geschreven en wij gaan ze allemaal proberen te lezen en reviewen natuurlijk. Naast spannende boeken heeft Chinouk ook een meer romantische kant en die diversiteit vind je in haar verhalen terug. Van Fataal spel zijn de filmrechten verkocht en Chinouk schrijft mee aan het filmscript. Hieronder een handig overzicht van al haar boeken.

Truth or Dance serie

  1. Truth or Dance 1 (2018)*
  2. Truth or Dance 2 – Break a leg (2019)*
  3. Truth or Dance 3 – Dance or die (2019)*

Young adult boeken van Chinouk Thijssen

  1. Fataal spel (2018)*
  2. Dubbelleven (2020)*
  3. Je hebt één nieuwe volger (2020)*
  4. Gegijzeld (2021)*
  5. Museumnacht (2022) recensie

Volgorde van de Lucia Flores serie

  1. Lúcia Flores en de vloek van de aaskevers (2021)*
  2. Lúcia Flores en de behekste kermis (2022)*

Specificaties Gegijzeld

Auteur: Chinouk Thijssen | Uitgever: Kluitman / Kluitman-novelles reeks | Februari 2021 | 9789020609653 | 104 pagina’s | Niet dik, wel spannend reeks | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.