Naar de supermarkt – waar komen de boodschappen vandaan?

Een trip naar de supermarkt is voor peuters vaak echt een uitstapje. Er is zoveel te zien en te ontdekken! Toen mijn eigen kinderen jong waren, vonden ze het heerlijk om samen naar de supermarkt te gaan. In dit boek leer je heel veel nieuwe woorden én ontdek je waar bepaalde producten vandaan komen.

Naar de supermarkt

Samen naar de supermarkt

‘Naar de supermarkt’ is een kartonnen prentenboek over een alledaagse activiteit voor kinderen: mee naar de winkel en boodschappen doen. ‘Naar de supermarkt’ brengt kinderen in contact met de dagelijkse dingen: kleuren en geuren, texturen en informatie. De supermarkt is een perfecte plek om al deze zaken voor het eerst tegen te komen en dit boek ontdek je daar meer over.
Ontdek meer dan 100 nieuwe woorden verdeeld over de gangpaden van de winkel. Van de fruit– en groenteafdeling en het brood en gebak tot het snoepgoed en de huishoudartikelen: alles komt voorbij in dit kleurrijke boek.

naar de supermarkt

Een impuls voor de woordenschat

‘Naar de supermarkt’ is een fantastisch boek als het gaat om het leren van nieuwe woorden. In het boek zijn meer dan 100 geïllustreerde woordjes te vinden over boodschappen en waar die vandaan komen. Woorden als citroen, peer of aardbei zullen de meeste kinderen vast wel kennen, maar Parmezaanse kaas, coquilles, zee-egels of farfalle zijn zeer waarschijnlijk nog niet bekend.
Als je samen met je kind naar de supermarkt gaat, heb je dus ontzettend veel om te ontdekken en te bekijken. De nieuwe woorden liggen voor het oprapen!

Een kleurig en vrolijk prentenboek

Dit is een superleuk en vrolijk prentenboek, waar heel veel te bekijken is. De artikelen uit de supermarkt zijn logisch geordend. Zo kom je de fruitafdeling tegen, groente, zuivel, vis, brood en banket, zoetigheid, dingen voor koken en bakken en de drogisterij. Bij elke afdeling wordt er één vraag uitgehaald. Bijvoorbeeld: waar komt zeep vandaan? Of: waar komt chocola vandaan? Op deze vraag geven ze dan antwoord, middels verschillende illustraties in een logische volgorde. Hier vond ik best wat interessante en leerzame dingen bij zitten, zoals bijvoorbeeld het proces van het winnen van zout.
De illustraties van Ingela P Arrhenius zijn vrolijk, kleurrijk en heel herkenbaar voor jonge kinderen. En dit is meteen ook een superleuk boek om in de klas in te zetten als je over het thema ‘supermarkt’ werkt!

naar de supermarkt

Specificaties ‘Naar de supermarkt’

Auteur en illustraties: Angela P Arrhenius | Vertaling: J.H. Gever | Uitgeverij: Gottmer | 9789025778132 | 18 juli 2023 | 16 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.