De wonderen van het bos – Wow, de geheimen van het wilde woud

In het bos kun je heerlijk tot rust komen. Op onderzoek gaan en verdwalen. En het bijzondere is dat er ondertussen van alles gebeurt in het bos, waar wij geen weet van hebben. Bijvoorbeeld zaden die vliegen en zwammen die gigantisch groot kunnen worden. Al deze bijzondere geheimen staan beschreven in het boek De wonderen van het bos. Een boek in de serie Wow! van uitgeverij Clavis. Een boek om je te verwonderen over al het moois in het bos. Zodat je de volgende keer bij je wandeling extra kunt opletten. Ga mee op pad door het wilde woud en ontdek de verborgen wonderen!

hoofd

Slimme struiken en sterke bomen

Veel van het leven in het bos valt niet direct op. Het blijft verscholen onder een stronk of in het bladerdek. Dit boek De wonderen van het bos, zal je tonen dat er achter elke boom en elke struik iets magisch schuilgaat. Zo staat in de inleiding beschreven. We zijn benieuwd naar al deze wonderen!

Wat een prachtige foto’s is onze eerste reactie bij dit boek. Alsof je zelf op het bospad loopt. En als je in het bos loopt, heeft dat altijd iets magisch. Het ruisen van de wind door de bladeren en het fluiten van de vogels. Maar ook de kleuren zijn altijd zo mooi. Bij het bladeren in dit boek proef je gelijk de sfeer van het bos. En het bos komt bijna tot leven. Allerlei bijzondere geheimen worden in het boek uitgelegd. Over wolken stuifmeel bijvoorbeeld, of gigagrote heksenkringen. Wat ook heel belangrijk is: in het bos helpen alle bewoners elkaar. Bomen bieden beschutting, vogels en knaagdieren verspreiden noten en uitwerpselen zorgen voor voedingsstoffen. De natuur is zo sterk en slim!

Wonderen van het bos

De boom is de hoofdbewoner van het bos. Groot of klein, ze hebben allemaal iets bijzonders. Ze groeien naar het licht en kunnen hun eigen voedsel maken. In het boek wordt dit op een leuke manier uitgelegd. Zo kom je bijvoorbeeld meer te weten over het begrip fotosynthese. Maar het is in begrijpelijke taal. Het boek is dan ook geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. De wonderen van het bos is een boek uit de serie Wow! van uitgeverij Clavis. Informatieve boeken over onze bijzondere wereld. Zo leerden we eerder over de Geheimen van het heelal. Diverse boeken zijn er in deze serie uitgebracht.

Dit is een mooi en leerzaam boek over de wonderen van bos. Met informatie over planten en dierensoorten in bossen over de hele wereld. Je krijgt direct zin in een boswandeling. En het fijne van het bos: ieder seizoen is weer anders. Om steeds weer nieuwe geheimen en wonderen te kunnen ontdekken. Maar vooral niet te vergeten: het is ook erg goed voor de gezondheid van de mens. Bosbaden wordt dat ook wel genoemd. Je onderdompelen in het bos reduceert (bewezen!) stress.

Wow, een boek om je te verwonderen

Voor kinderen én ouders is dit een leuk boek over de wonderen en geheimen van het bos. Het boek eindigt met een foto van een ietwat ielerige boom. Maar met een bijzondere eigenschap. De wortels zijn namelijk al bijna 10.000 jaar oud! En dat maakt deze boom in Zweden genaamd Oude Tjikko officieel de oudste boom in de wereld. Wow! Dat is bijzonder! En daar is deze serie voor bedoeld – om je te leren over dieren, planten en verschijnselen die zo bijzonder zijn, dat je er helemaal stil van wordt. En nog maar één woord kunt zeggen: wow!

Wil je meer leren over verschillende boomsoorten? Bekijk dan eens de mooie review van het boek Een wereld vol bomen. Hoe meer we er over lezen en leren, des te beter. De bomen zijn immers de longen van onze aarde. Dus dat is zeker ook belangrijk om kinderen over te informeren!

de wonderen van het bos zweden

Specificaties Wow! De wonderen van het bos – Geheimen van het wilde woud

Auteur Mack van Gageldonk | Uitgeverij Clavis | 9789044841909 | april 2021 | 67 pagina’s | vanaf 5 jaar | vraag je lokale boekhandel voor meer informatie, of kijk hier

Footer5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.