Spionage – een interessant boek over een mysterieus beroep

Spionage vind ik een interessant fenomeen. Als kind wilde ik al geheimtaal maken met mijn vriendinnen en was ik benieuwd hoe dit in ‘de echte wereld ‘ werd ingezet. Nu kijk ik nog steeds graag naar films over de geheime dienst, spionnen en andere geheimzinnige zaken. Het boek Spionage – van geheime codetaal tot vergiftigde tandpasta geeft een inkijkje in dit mysterieuze beroep.

Spionage

Spionage – van geheimzinnige codetaal tot vergiftigde tandpasta

Top secret!

  • Hoe kreeg James Bond de codenaam ‘007 ‘?
  • Welke gadgets en afluisterapparatuur gebruiken spionnen?
  • Wat hebben honden, duiven, vissen en dolfijnen te maken met spionage?
  • Speurden geheime agenten van de CIA naar vliegende schotels?
  • Hoe kan jij zelf spion worden?

Sla snel dit boek open en ontdek dan alles over geheime diensten, spiondieren, wapens en gadgets, codetaal, speciale missies, cyberspionage en nog véél meer!

Spionage

Een afwisselend boek

Het boek Spionage spreekt heel erg aan door de snelheid van informatie en de afwisselende vormgeving. De indeling wordt aan het begin van het boek duidelijk. Door middel van kleine geheime hoofdstukken, waarin veel informatie kort en bondig wordt weergegeven is het boek erg informatief en vlot leesbaar. Kinderen, en volwassenen, leren echt iets van dit boek. Ik vind deze wereld interessant, maar kwam er door het lezen achter dat ik er eigenlijk bar weinig van weet.

Naast informatie staan er in Spionage ook doe-opdrachten. Kinderen wanen zich op deze manier een spion. Het maken van codetaal, een spionnengadget fabriceren en vingerafdrukken opsporen. Erg leuk om uit te proberen!

De informatieve teksten worden ook heel afwisselend weergegeven. Soms in lopende tekst en een andere keer in stripvorm. Er staan veel illustraties in het boek. Spionage hoeft niet van A tot Z gelezen te worden. Je kunt, door de sterke inhoudsopgave, gemakkelijk een hoofdstuk zoeken die bij je vraag past. Of je nou meer wilt weten van de geschiedenis van dit mysterieuze vak, van bekende spionnen of van de recente geheime diensten. Kortom, voor elke spionvraag is er wat wils. Samengevat kun je wel zeggen dat er genoeg te beleven is in dit boek.

Spionage

Een kenner van spionage

Het boek Spionage is geschreven door Lars Bové. Hij is lid van een groep van de beste onderzoeksjournalisten van de wereld en hij geeft les aan journalisten in opleiding. Ook geeft hij regelmatig uitleg over spionage in nieuwsprogramma ‘s. Dit maakt dat zijn informatie nog waardevoller is, hij is zelf geen spion geweest maar weet er wel echt veel van.

Yannick Pelegrin maakte de mooie illustraties in het boek. Hij is stripmaker en illustrator. Deze combinatie heeft hij dan ook volop kunnen inzetten bij het maken van Spionage. Zijn gedetailleerde beelden zijn humoristisch en passen heel goed bij de sfeer van het boek. Een voorbeeld hiervan zie je in onderstaande afbeelding.

Of ik een spion wil zijn?

Achterin Spionage is een hoofdstuk opgenomen over ‘hoe word je een spion’, daarin heeft de Amerikaanse inlichtingendienst toegelicht hoe je in de wereld van spionage terecht kunt komen. Daarbij worden ook heel wat wat vooroordelen van mij weerlegd. Zo hoef je niet je familie achter te laten, hoef je geen ingewikkelde andere talen te kunnen en bestaat er geen speciaal diploma voor. Wel geven ze meteen aan dat het werken bij de CIA toch iets minder spannend is dan we soms denken….hmm…. ik blijf toch maar directeur van een basisschool. Net zo afwisselend!

Wie o wie gaat dit lezen?

Als ik enthousiast ben over een boek heb ik er vaak al een kind bij in gedachten die dit boek net zo gaat verslinden als ik zelf. Ik neem jullie in mijn reviews dan ook graag mee in het type kind dat ik vind passen bij een boek.

Bij dit boek denk ik direct aan een jongen bij ons in groep 7. Hij houdt van informatieve, afwisselende boeken en is erg geïnteresseerd in avontuur en spannende dingen. Deze combinatie zie je niet zo vaak in een boek, vandaar dat dit het perfecte boek voor hem is. Net als zijn klasgenoten leest hij elke ochtend een half uur uit een boek naar keuze. Dit boek gaat vast zijn volgende worden.

Specificaties Spionage

Auteur: Lars Bové | Illustraties: Yannick Pelegrin | Uitgever: Lannoo | mei 2020 | 9789401460101 |
152 pagina ’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of kijk hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Linda
Delen is enorm lief

Mijn naam is Linda en alles in mijn leven is verbonden met kinderboeken. Ik ben getrouwd met een hogeschooldocent taal en ben moeder van 3 kinderen in de basisschoolleeftijd. Ik werk als directeur op een basisschool en daar mag ik elke ochtend een half uur lezen om, samen met de kinderen, mijn team en onze schoolhond, de dag fijn te beginnen. Ik praat graag over boeken en ik neem jullie graag mee in mijn leesbelevenissen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.