Robotoorlog geheime kracht, een eerste deel van Rian visser

Een boek over robots, vechten en vriendschap. Mij heb je dan al enthousiast hoor. Ook heb ik een sterke liefde voor boeken met een dystopie. Al is het in deze nieuwe wereld waarin wij leven, wel wat benauwder geworden om hierover te lezen. We hebben allemaal ervaren hoe snel en hoe ingrijpend ons zo stabiel ogende leven heeft kunnen veranderen. Verandering is overigens niet per se slecht. Maar de wereld van Robotoorlog een geheime kracht, is snel aan het veranderen. En niet ten goede..

robotoorloog geheime kracht

Robotoorlog geheime kracht

De ouders van Denny zijn dood. Sindsdien woont hij met zijn broertje Flint in een weeshuis. Er verschijnen steeds meer gevaarlijke robots en niemand doet hier iets aan. Mensen durven amper nog uit huis te gaan. Alleen met een hond, want daar schijnen de robots bang voor te zijn. Op een dag ontmoet Denny een oude man. Hij ziet de oude man grandioos goed vechten tégen de robots! De oude man wint en Denny wil meer van de mysterieuze man weten. Hij hoort bij een geheim genootschap.. Robotoorlog geheime kracht is boek 1 uit een serie.

Complete wereld

Het boek is geschikt voor lezers vanaf 9 jaar maar nergens is het kinderachtig. Het leest heerlijk weg, het is spannend en de karakters zijn leuk. In het begin was ik even in de war; je begint met lezen over dat er andere schriften zijn. Ik ken de namen erop nog niet dus ik kon het even niet plaatsen. Deze schriften leer je kennen in het verhaal en zijn een erg toffe toevoeging in deze complete wereld van Robotoorlog geheime kracht. Ik vind het heerlijk als een serie met meerdere delen ook nog ander soort uitstapjes maakt. Je kan je dan helemaal onderdompelen in de wereld.

We lezen in Robotoorlog geheime kracht, vanuit Denny en Panthera. Denny heeft het moeilijk met de dood van zijn ouders en met het zorgen voor zijn jongere broertje. Het weeshuis waar hij zit wordt liefdevol geleid en het is een fijne plek. Dat kan je van de wereld niet zeggen. Buiten is de dreiging van robots die in steeds meer getallen en soorten toenemen. Mensen durven niet meer naar buiten, alleen met een hond. Dit lijkt de robots af te schrikken. Denny is blij als Arion in het weeshuis komt. Voor hem waren er alleen 3 oudere meiden en dat is toch net wat minder leuk dan een stoere vriend. Nou ja stoer.. Arion blijkt vooral heel slim en technisch onderlegd te zijn.

Schijn bedriegt

Elke dag mogen de oudsten een half uurtje naar buiten en daar zien Denny en Arion dat een oude man bedreigd wordt door de robots. Denny kan zijn ogen niet afwenden en doet verslag van wat hij ziet. Arion kan het namelijk niet aan om te kijken. Het verslag is verrassend want de oude man weet te winnen! Zelfs van de 5 grote wachter robots die komen. Ze moeten vluchten met z’n drieën. Tijdens de vlucht stelt de man zich voor als Panthera. Hij zit in een geheim genootschap en nodigt Denny en Arion uit om te komen oefenen. Met enige argwaan, voelen ze toch een enthousiasme. Zo wanhopig in deze steeds duister wordende wereld is ook niks. Vanaf daar begint het avontuur in Robotoorlog geheime kracht.

Rian Visser

Het boek is geschreven door Rian Visser (1966). Ze houdt van vechtsporten, en dat lees je ook terug in Robotoorlog geheime kracht. Het geheime genootschap beoefent een speciale vorm van vechtsport. Je leert veel termen, wapens en andere feiten. Dat maakt het heel erg leuk en ook informatief. Ik lees ook dat Rian maar liefst 90 kinderboeken heeft geschreven! Wat onwijs knap dat je zoveel verhalen op papier kan krijgen. Bij StoerLeesVoer kennen we haar van het boek Blitz! en De Wedstrijd van Schildpad en Haas. Dit zijn hele andere verhalen dan Robotoorlog geheime kracht.

Wel merk je het gemak waarmee ze kan vertellen. Robotoorlog geheime kracht leest echt heerlijk weg. Het is spannend, niet kinderachtig en uitdagend. Er zit een aangename gelaagdheid in en de karakters zijn leuk. Van sommige dingen weet je hoe het zit, maar er zitten toch ook leuke verrassingen in. De vormgeving is ook perfect in balans wat mij betreft. Af en toe een leuke toevoeging van een illustratie, maar niet overheersend en dus storend. Er is alleen 1 groot nadeel.. het is veel te snel uit! Het verhaal mag veel langer zijn wat mij betreft. Maar ik zie dat er inmiddels 5 delen zijn.

robotoorloog geheime kracht

Robotoorlog geheime kracht boek 1

Het is een heerlijk stoer boek voor jongens en meisjes. En ik kan niet wachten om de andere delen te gaan lezen. Ik ben erg benieuwd hoe het in de wereld gaat. Wat Denny allemaal gaat meemaken en of de profetie uit gaat komen.. Robotoorlog geheime kracht is een tof leesboek vanaf 9 jaar! Leuk om te weten is dat het een lettertype wat goed te lezen is voor lezers die wat leesmoeite hebben of dyslexie hebben.

Specificaties Robotoorlog geheime kracht

Auteur: Rian Visser | Illustrator: Guillem H. Pongiluppi | Redacteur: Anna Alberts | Uitgever: Books2Download | Februari 2017 | 160 pagina’s | Boek 1 in de serie Robotoorlog | Vanaf 9 jaar | Meer informatie vind je hier bij Bol of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.