101 billen! Een grappig billenboek op rijm

Een boek over 101 billen? Daar moest mijn dochter meteen meer van weten! Er lag op dat moment een flinke stapel boeken op de tafel, maar er was maar één boek dat ze wilde lezen, en dat was ‘101 billen!’. Ze was wel heel nieuwsgierig wat er allemaal over die billen in het boek geschreven stond…

kaft

1, 2, 3, 4, …… 101 billen!

In dit boek kun je 101 billen vinden. Slonzige billen, donzige billen, mollige billen en lollige billen. Grillende billen, chillende billen, kwetterende billen en tetterende billen. Billen van dino’s, leeuwen, beren, nijlpaarden, koala’s, eenhoorns, panda’s en nog veel meer. In dit grappige prentenboek kun je met jouw zoon of dochter heerlijk lachen om alle gekke billen die voorbij komen. Wat zijn al die billen toch aan het doen?

Kun jij alle billen tellen?

En dan is natuurlijk de belangrijkste vraag: staan er ook echt 101 billen in het boek? Nou, ik kan je vertellen dat dit écht klopt! Op de laatste bladzijde van het boek staan namelijk alle billen bij elkaar. Een pittige opgave is om te kijken of je alle billen kunt tellen. Is dat té moeilijk, dan kun je op elke bladzijde natuurlijk los gaan kijken of je alle billen kunt ontdekken en tellen.  

101 billen is een grappig boek op rijm

Ik denk dat uitgeverij Veltman wel de meeste boeken van alle uitgevers heeft die over ‘bil’ gerelateerde onderwerpen gaan. Denk bijvoorbeeld aan de boeken: ‘Wooow! Stink jij zo?’, ‘Waar is de poep’, ‘Het grote poep-mysterie’, ‘Beer moet nodig poepen!’ en ‘Wie liet daar zijn billen trillen?’
 Ik heb hier thuis al meerdere van deze boeken in de kast, en al deze boeken zijn een groot succes bij jonge kinderen! ‘Vieze’ dingen zijn bij jonge kinderen een heel dankbaar onderwerp, en ook dit boek is weer een succes!

Niet alleen het onderwerp van ‘101 billen!’ is erg grappig, maar ook de tekeningen zijn erg humoristisch. De dieren hebben allemaal een komische uitdrukking op hun gezicht en het boek is daarna heel leuk op rijm geschreven. Dat leest heel vlot voor! Al hoef je het eigenlijk niet per se voor te lezen, want de illustraties zijn zo leuk dat kinderen zich hier al helemaal zelf in kunnen verliezen.

Specificaties 101 billen!

Auteur: Sam Harper | Illustraties: Chris Jevons | Vertaling: Ellen Hosmar | Uitgever: Veltman Uitgevers│ 9789048318964│februari 2021│32 pagina’s│meer informatie vind je bij je lokale boekhandel of klik hier

101 billen
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.