Natuurmysteries ontrafeld – een boek met 150 toffe weetjes

Heb je dat weleens? Dat je aan het wandelen bent in de natuur en dat je je afvraagt wat dat nu eigenlijk is wat je daar ziet? Ik heb dat dus echt regelmatig. Dan ben ik heel nieuwsgierig, maar tegen de tijd dat ik thuis ben, ben ik het alweer vergeten. Of ik weet niet precies hoe het heet en ga dan maar een beetje zoeken op Google. Maar ik kom dan vaak niet op het goede antwoord. Nu is er het boek ‘Natuurmysteries ontrafeld’. Hierin wordt er ingegaan op 150 verbazingwekkende bezienswaardigheden die je in de natuur tegen kunt komen. Laat je verbazen door dit boek!

Natuurmysteries ontrafeld

150 verbazingwekkende wetenswaardigheden in ‘Natuurmysteries ontrafeld’

Op wandelingen kom je soms gekke dingen tegen. En soms loop je er ongezien voorbij. ‘Natuurmysteries ontrafeld’ beschrijft 150 natuurfenomenen, uit zowel de planten- als dierenwereld.
In elk seizoen is er veel te ontdekken en te beleven. Wat doen mieren toch steeds bij die bladluizen, waarom zitten er gaatjes in sommige zaaddozen van de gele lis, wat is er met die kapotte slakkenhuisjes gebeurd en hoe komt het dat een klimop verschillende soorten bladeren heeft? Deze en vele andere vragen komen in dit boek aan bod.
Elk onderwerp komt in beeld met verfijnde illustraties, vergezeld van korte teksten die deze natuurfenomenen verklaren.

Een ideaal boek voor natuurliefhebbers

Ik hou ervan om dingen te ontdekken in de natuur. De natuur is zo wonderlijk en mooi gemaakt en er is zoveel over te vertellen! Als kleuterjuf komt het ook regelmatig voor dat kinderen op de speelplaats iets ontdekken en aan mij vragen wat daar te zien is. Ik vind het dan ook heel leuk als ik daar een antwoord op kan geven. En vaak haal ik er ook kinderen bij als ik iets leuks ontdek. Dit zorgt ervoor dat kinderen ook weer met een andere blik naar de natuur kijken en zelf op ontdekkingstocht gaan.

Het boek ‘Natuurmysteries ontrafeld’ vind ik een ideaal boek voor mensen die houden van de natuur. Ik vind het zelf superleuk om veel leuke weetjes op te doen, die je dan weer met anderen kunt delen. Zo heb ik uit dit boek bijvoorbeeld geleerd dat het geen wormen zijn die in appels zitten, maar larven van de fruitmot. Zij eten de pitten op. En hoe het precies komt dat schaatsenrijders over water kunnen lopen, hoe een worm zich verzet tegen een merel die hem op wil eten en waar een slakkenkerkhof op duidt. Sommige van deze natuurverschijnselen had ik al weleens gezien, maar er zijn er nog veel meer die ik nog nooit had gezien. Des te meer reden om er weer op uit te gaan!

Geordend naar de seizoenen

En dat is met dit boek ook wel makkelijk, omdat je wat meer gericht kunt kijken. De natuurverschijnselen die in ‘Natuurmysteries ontrafeld’ zijn beschreven, zijn namelijk geordend naar het seizoen waarbij de kans het grootst is dat je deze tegen zult komen.
Zo horen grote mierenhopen bij de zomer, sigaren van lisdoddes bij de herfst en kleine insecten op margrieten bij de zomer.

Het boek is fijn om te lezen, of om door te bladeren. Je kunt het boek van voor naar achter lezen, maar ook alleen de natuurverschijnselen eruit pikken die jij interessant vindt of weleens hebt gezien. De illustraties zijn mooi en maken nieuwsgierig naar de tekst. Het boek is wel echt geschreven voor volwassenen, omdat sommige informatie wat lastiger is om te begrijpen, maar met deze weetjes kun je natuurlijk wel weer de kinderen uitleg geven!

Ik vind ‘Natuurmysteries ontrafeld’ een leuk en compleet boek (natuurlijk is er nog veel meer te noemen, maar er zouden nog veel meer delen van kunnen komen). En een deel speciaal gericht op kinderen, zou helemaal fantastisch zijn!

Op StoerLeesVoer hebben we nog veel meer boeken over de natuur gerecenseerd. Kijk hieronder maar eens voor nog meer mooie boeken:

Specificaties ‘Natuurmysteries ontrafeld’

Auteur: Vincent Albouy | Illustraties: Claire Felloni | Vertaling: Ger Meesters en Jack Folkers | Uitgeverij: KNNV Uitgeverij | 9789050119429 | 18 maart 2024 | 224 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.