De Britannica Kinderencyclopedie. Een plezierig zoeken.

De Britannica staat in mijn geheugen als een kast vol met zware kost. Daar denk ik inmiddels anders over. Alleen al de omslag van De Britannica Kinderencyclopedie is zo uitnodigend dat je het boek graag wil hebben. Mijn dochter (8) moest nog even wachten voordat ze het boek kon bekijken. Ze kon het niet laten om over de omslag te wrijven. Met gouden letters heeft deze Kinderencyclopedie de aantrekkingskracht van een sprookjesboek. Ooh! mam, Ik kan weer wat nieuws leren over de tijger! En voor Back to the Future liefhebbers onder ons. Auteur van de Britannica Kinderencyclopedie is Christopher Allen Lloyd. De acteur die Dr Emmett Brown speelde.

Britannica Kiinderencyclopedie

Inhoud van de Britannica Kinderencyclopedie

De Britannica Kinderencyclopedie is een nagslagwerk van 385 pagina’s. Het begint met een hoofdstuk over de ruimte. Mijn dochter begon te lachen bij de titel ‘De ruimte vanuit de ruimte bekeken’. Kinderlogica. De Kinderencyclopedie eindigt met een hoofdstuk over De toekomstige mens. Het is uiteraard teveel om op te sommen, maar de Britannica zet het gestructureerd voor ons neer. En het filmpje in deze blog helpt vast ook. De Britannica kinderencyclopedie bestaat uit 8 hoofdstukken. Deze zijn weer verdeeld in verschillende paragrafen met diverse onderwerpen:

  1. Heelal
  2. Aarde
  3. Materie
  4. Leven
  5. Mensen
  6. Oudheid en Middeleeuwen
  7. Moderne Tijd
  8. Vandaag en Morgen

Moderne onderwerpen

De inhoud van de Britannica kinderencyclopedie bevat moderne onderwerpen. Er is bijvoorbeeld aandacht voor onze omgeving die wordt bedreigd, maar ook een paragraaf over vrouwenkiesrecht. En in het hoofdstuk over oudheid en middeleeuwen is er een bredere kijk, dan alleen op Europa. Er is ook aandacht voor de Islam en de Oude rijken van Afrika. Ieder hoofstuk in de Britannica Kinderenencyclopedie eindigt met verschillende experts die vertellen waarom ze hun werk leuk vinden. Daarnaast is er per hoofdstuk een quiz. Het lievelingsonderwerp van mijn dochter, dieren, is wat minder bedeeld in een encyclopedie die veel moet omvatten. Maar daar heb je dan weer andere boeken voor.

Encyclopoedia Britannica versus Britannica Kinderencyclopedie

Ik weet eigenlijk niet zo goed hoe het komt dat ik bij de Britannica denk aan een volle kast met boeken. Maar, als ik Wikipedia lees zit ik er niet zo ver naast. Volgens Wikipedia is de Encyclopædia Britannica een Engelse algemene Encyclopedie. Geschreven door honderd voltijds redacteuren en meer dan vierduizend auteurs. Het is de oudste Engelstalige encyclopedie die nog steeds in productie is. De eerste editie in drie delen verscheen tussen 1768 en 1771. De vijftiende editie, gereviseerd in 2010, was de laatste die in druk verscheen en telde 32 delen met in totaal meer dan 32.000 bladzijden. De artikelen in de Encyclopædia Britannica worden beschouwd als accuraat, betrouwbaar en goed geschreven. En dat geldt ook voor de artikelen in deze Britannica Kinderencyclopedie. Maar, het is zeker geen zware kost!

Specificaties Britannica Kinderencyclopedie

Auteur: Christoper Lloyd | Uitgeverij: Lannoo | Vertaald door Joost Zwart | 2021 | 9789401476331| 394 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Britannica kinderencyclopedie
Footer5
Elles
Delen is enorm lief

Ik ben Elles, moeder van een 9-jarige dochter en een 14-jarige zoon. Ik hou van reizen en koken, mooie prentenboeken en literatuur. Ik heb ook creatieve genen waar ik regelmatig blij mee ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.