Soep van de Haas, die is echt de lekkerste

In Soep van de Haas ontmoeten we meneer de Haas die in het bos woont. Hij stamt af van de voorname Italiaanse hazenfamilie Lepron en heeft veel kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Bovenal is Meneer de Haas dol op groente uit de moestuin waarmee hij jaarlijks een grote pan soep maakt die erg geliefd is. Geen enkel dier in het bos weet wat het geheim is van deze verrukkelijke soep. Zelf krijgen ze hem namelijk zo lekker niet. Is er een geheim ingrediënt? Is de bereidingswijze speciaal?

Als de soep begint te koken, voegt hij nog een snufje zout toe en dan… doet hij een dutje. 

Niemand weet waarom soep van de haas zo lekker is

Om toch iedereen van de lekkerste soep te voorzien, opent er op een dag een fabriek waar de beroemde soep dag en nacht wordt bereid. Daarna wordt de soep ingeblikt en over de hele wereld verstuurd. Eerst gaat dat goed en geniet men overal van de Lepron-soepen, maar dan beginnen de problemen… Soep maken voor massaproductie is toch echt iets anders dan thuis soep maken voor familie en vrienden blijkt wel. Meneer de Haas krijgt vreemde en angstige dromen waarin soep een rol speelt. Loopt het goed af met de soepfabriek?

‘Die Lepron-soep is ook niet meer wat het was,‘ zegt een klant. 

Maak zelf ook een lekkere groentesoep 

Soep van de Haas is een prentenboek voor kinderen vanaf vijf jaar. Het is geschreven door Giovanna Zoboli en geïllustreerd door Mariachiara di Giorgio. Het is een leuk en tijdloos verhaal en het is rijkelijk geïllustreerd. De illustraties zijn kleurrijk, klassiek en gedetailleerd. Als je trek krijgt na dit boek kun je zelf een voedzame soep gaan koken. Zal die net zo lekker zijn als die van meneer de Haas?

Soep van de Haas

Specificaties Soep van de Haas

Auteur Giovanna Zoboli | Illustrator Mariachiara di Giorgio | Vertaling: Dorette Zwaans | Uitgeverij: Rubinstein | oktober 2022 | 9789047630173 | 44 blz | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Mandy
Delen is enorm lief

Waar zou ik zijn zonder boeken? En waar zonder schrijven? Ik houd van woorden en puzzel er graag mee. Mijn leven begint meestal op papier, want daar heb ik overzicht. Pas daarna snap ik dingen in de praktijk. Ik heb autisme en blog daar ook over, want ik vind openheid en diversiteit belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.