Tijger – Barbara de Wolf, een honden prentenboek

Dit boek gaat niet over het dier Tijger al was dat wel leuk geweest mischien. Nee het gaat over honden! En alle hondenliefhebbers opgelet want in dit prentenboek komen heel veel honden voor. De belangrijkste hond van allemaal is Tijger. In dit honden prentenboek leer je over honden op een grappige manier. Ideaal als boek voor kinderen die graag honden willen hebben als huisdier

Tijger een honden prentenboek

Honden prentenboek

Soms rennen honden hard, maar tijger is de snelste. Zo begint dit honden prentenboek. Tijger de hond is zo snel dat je hem niet eens kunt zien. Uit zijn hok steekt een lang touw die we door het boek heen volgen terwijl we veel leren over alle verschillende manieren van honden. Op de eerste pagina alleen al zien we 30 verschillende honden.

 prentenboek over honden

Soms zijn honden.. maar tijger

We leren dat honden soms vechten om een bot, dat ze soms heel hard blaffen, dat ze kunnen grommen en tegen je op kunnen springen. Maar Tijger is sterk en blaft het hardst.

Soms kwijlen honden op je voeten of in je gezicht, soms maken honden een hele grote drol midden op het pad en soms laten honden poezen schrikken. Maar als Tijger langsloopt dan zitten de poezen al hoog in de boom.

Ben je verdrietig dan vrolijken honden je ook op! En op de laatste pagina van dit honden prentenboek zien we dan eindelijk de lieve kleine zwartharige tijger!

Tijger een prentenboek over honden

Wat vinden wij van dit honden prentenboek

Wij vinden het een grappig honden prentenboek. Voor kinderen die graag een hond willen hebben is het een goede laagdrempelige manier om te vertellen wat er leuk en niet leuk is aan honden.

Zelf ben ik niet zo’n fan van deze manier van illustreren maar we hebben het al vaker gezien zoals bij  de Kale boom. De kinderen hebben er totaal geen last van en kijken vol verwondering naar alle verschillende honden! En smaken verschillen, voor ieder is er wel een vorm ban illustratie die spreekt, of minder.

Specificaties Tijger

Auteur: Barbara de Wolf | Uitgeverij:De vier Windstreken | 9789051165975 | 32 pagina’s | september 2017 | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

hoofd tijger
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.