Stemmen voor de Kinderjury, een keuze voor jou om te maken!

Toen ik zelf op de basisschool zat, stemde ik elk jaar op mijn favoriete boeken voor de Kinderjury.
Het hele jaar hield ik een lijst bij met mijn favoriete boeken die dat jaar verschenen waren, zodat ik tijdens de stemperiode mijn lievelingsboeken kon doorgeven.
Nu, vele jaren later, kun je nog steeds stemmen voor de Kinderjury!

stemmen voor de kinderjury

Waarom stemmen voor de Kinderjury?

Vrijwel iedereen is wel bekend met de Kinderboekenweek. In oktober staan kinderboeken elk jaar 10 dagen lang in de spotlight.
Er worden dan allerlei prijzen uitgereikt, waaronder de gouden griffels en penselen. Ook is er een lezersprijs. Alle kinderen van Nederland vormen samen namelijk de Kinderjury, door te stemmen op hun favoriete boeken. Hét boek waar het allermeest op is gestemd wint de prijs van de Kinderjury!
Dit is voor schrijvers natuurlijk een fantastische prijs om in de wacht te slepen, omdat kinderen natuurlijk de experts hierin zijn! Vandaar dat kinderen zelf mogen stemmen voor de kinderjury.

Zelf stemmen voor de Kinderjury

Zelf stemmen voor de Kinderjury is heel eenvoudig! Van maandag 11 t/m zondag 17 mei kun je je favoriete boek doorgeven.
Dit doe je door naar de site van de Kinderboekenweek te gaan en op je favoriete boek te klikken. Vervolgens krijg je een stembutton en formulier te zien.
Je kunt stemmen voor 2 verschillende leeftijdscategorieën: 6 t/m 9 jaar en 10 t/m 12  jaar.

stemmen voor de kinderjury

Welke boeken staan er op de tiplijst?

De Tiplijst is een boekenlijst om kinderen een handvat te bieden bij het ontdekken van nieuwe boeken en het bepalen van hun favoriete boek voordat ze gaan stemmen voor de kinderjury. Uitgeverijen hebben hiervoor titels aangemeld en een comité heeft twee lijsten samengesteld: 25 boeken voor 6-9 jaar en 25 boeken voor 10-12 jaar. Dit zijn expliciet géén nominaties, want alle boeken die verschenen in het voorgaande jaar maken kans om de Kinderjury te winnen.

Omdat het voor kinderen moeilijk is om uit zoveel boeken te kiezen, helpt de Kinderjury hen een handje door een selectie te maken die tegelijk de breedte van het aanbod laat zien. Kinderen kunnen tijdens de Stemweek op alle kinderboeken uit het voorgaande jaar stemmen. Dit kan via een stemformulier op school, via de boekwinkel of bibliotheek maar ook via de website van de Kinderboekenweek.
Heel veel van deze boeken hebben we ook op Mamascrapelle mogen reviewen!
Zo staan er op de tiplijst bijvoorbeeld de volgende boeken:

Wil je dus graag nog meer weten over een boek, neem dan zeker nog even een kijkje bij onze reviews voor je gaat stemmen voor de kinderjury.

Deze boeken vinden wij aanraders!

Tja… zoveel boeken, zoveel verschillende meningen…. Het is gewoon supermoeilijk kiezen, want er zijn zoveel gave boeken verschenen dit jaar. Met mijn dochter van 8 jaar heb ik de boeken van de tiplijst bekeken, en haar favorieten waren ‘De waanzinnige boomhut van 104 verdiepingen’, ‘Geheim agent oma’ en ‘Dolfje ontvoerd!’
Uiteindelijk is haar stem gegaan naar ‘Dolfje ontvoerd!’, omdat ze nog steeds helemaal gek is op alle boeken van Dolfje Weerwolfje.
Wij zijn heel benieuwd, gaan jullie ook stemmen voor de kinderjury, en wat is jullie favoriet?

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.