Rock your oils – een boek over zelfverwennerij

Een titel voor deze review om Rock your oils te omschrijven, kon ik maar niet vinden. Maar na enig denkwerk is mijn conclusie dat het over zelfverwennerij gaat. Dus goed voor jezelf zorgen en de natuur die je een handje helpt! Ik was al enthousiast over Rock your crystals van Hanneke Peeters. Maar ben ik net zo blij met Rock your oils?

Rock your oils cover

Over Rock your oils

Selfcare-expert Hanneke Peeters inspireert je om je levensgeluk te vergroten met geur in de vorm van etherische, natuurlijke oliën. Gebruik deze essentiële oliën als spray of in een aroma-diffuser, gebruik ze voor een massage of voeg ze toe aan een heerlijk ontspannend bad. De oliën bestaan uit een mix van kruiden en bloemen. In Rock Your Oils lees je hoe je iedere soort het beste kunt gebruiken. Zo verhoogt olie van rozemarijn en salie bijvoorbeeld focus en concentratie, en werkt lavendel ontspannend en kalmerend. Kortom meer rust en zelfliefde in je leven!

achter

Puur natuur!

Wat me het eerste opvalt is dat het een handig formaat paperback is. Niet te groot en te zwaar. Rock your oils straalt rust en puurheid uit. Geen gedoe. Precies zoals ik Hanneke ook ervaar in haar podcast. Fijn dat er is gekozen voor dezelfde uitstraling als Rock your crystals. Er zit wat overlap in de boeken. Maar dat is niet gek met de achtergrond van Hanneke als ayurvedisch therapeut waarbij een holistische kijk centraal staat. Iedereen heeft op elk moment wat anders nodig. Door te experimenteren met oliën merk ik dat ik beter naar mezelf leer te luisteren.

In elk hoofdstuk staat een ander thema wat aandacht kan vragen centraal. Je komt snel bij de kern van wat je nodig zou kunnen hebben. Moeite met slapen? Kun je een energiebooster gebruiken? Privé-werkbalans bij het thuiswerken optimaal houden? Veel tips & trucs kun je in Rock your oils terugvinden. En zeg nou zelf…is dat niet wat we allemaal goed kunnen gebruiken nu de blaadjes weer van de bomen vallen! Ik heb deze week gelijk opgezocht wat ik aan mijn keelpijn kon doen.

Wat mij betreft is Rock your oils een aanrader voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken. Nu en in de toekomst!

Evolutie is een manifestatie van latente potenties. Alles bevat alles in zich. In het zaadje is de boom bevat, in de boom het bos. Intelligentie zit daarom impliciet in de vele werelden der natuur bevat, niet alleen in onze op de mens gerichte wereld.

Uit Rock your oils, pagina 12 (citaat van Dr. Vasant Lad & Dr. David Frawley)

Bonus!

Je kunt er zomaar overheen kijken, maar in de colofon staat een code voor een gratis online masterclass Selfcare & Essential oils; the basics. Daar ga ik mij zeker, samen met de introductiecursus Ayurveda, verder in verdiepen.

Ik raad je ook aan om eens een kijkje op de website van Hanneke te kijken. Daar kun je fijne sprays en oliën vinden. Mijn lievelings is de new moon diffuser oil blend met zilverspar, grapefruit en geranium.

Podcast Rock your world

Hanneke heeft al een tijd haar eigen podcast Rock your world. In deze podcast legt ze uit wat de kracht van aromatherapie is. Spreekt haar podcast je aan? Dan is Rock your oils zeker een waardevol boek voor je.

Specificaties Rock your oils

Auteur: Hanneke Peeters | Uitgeverij: Kosmos | 9789043924368 | september 2022 | 176 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Emy
Delen is enorm lief

Ik ben Emy, een bookstagrammer (@eemleestenschrijft) en vinylverzamelaar uit Nijmegen. Met veel plezier blog ik voor StoerLeesvoer. Er zijn plannen voor het schrijven van een boek… een spannend verhaal met een magisch randje. Ik spot graag minibiebs en de mooiste tweedehands boekenpareltjes waar dan ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.