Spookie naar de kinderboerderij, een nieuw avontuur

Onze lieve Spookie heeft een nieuw uitstapje! Samen met mama, Loesje en de rode auto gaan ze weer op avontuur. Dit is het derde boekje van deze lieve leesvriend. Ooit kregen we het eerste boekje van Spookie ter review en inmiddels hebben deze boekjes de harten van meerdere reviewers in dit team veroverd. En zijn ze een musthave in onze boekenkast. Spookie naar de kinderboerderij, ga je ook mee?

spookie naar de kinderboerderij

Spookie naar de kinderboerderij

Vandaag is het weer een mooie dag op het platteland waar Spookie woont met zijn moeder en hond Loesje. Er zijn schapen, kippen, vogels en een ezel. Verder is het stil en ze wonen er fijn. Vandaag gaat Spookie naar de kinderboerderij. Kijken naar andere dieren zoals koeien, konijnen en een kalkoen. Hop, de rode auto in en rijden maar.

spook

Lief avontuur

Het leuke is dat als je meerdere boekjes hiervan hebt gelezen, er bepaalde elementen aangenaam herkenbaar zijn. Mijn oudste dochter herkent Spookie en Loesje meteen, net zoals de rode auto. Mijn jongste dochter van 2 herkent voornamelijk ‘dingen’ zoals hond en auto. Dat maakt Spookie naar de kinderboerderij ook voor mijn tweejarige een prettig voorlees- en aanwijsboek.

De tekeningen zijn lief geïllustreerd door Nieke Stegerman en de tekst van Els Langelaan leest fijn voor. Het voelt als een warm en veilig bad waarin je je lekker helemaal kan onderdompelen. Spookie is een lief en nieuwsgierig karakter. Heerlijk rustig en vol verwondering. Loesje daarentegen is de drukkere tegenhanger die nog wel eens iets “stouts” doet. Echt stout is het niet, het is gewoon de aard van het beestje. En in Spookie naar de kinderboerderij staat haar nog iets leuks te wachten.

Kees

We maken namelijk kennis met Kees! Een Duitse herder. Wat een knappe hond vind Loesje hem. Ze spelen en hebben de grootste lol. Als het dan ook tijd is om naar huis te gaan, is dat jammer. Maar het was een erg fijne dag. Misschien tot de volgende keer Kees. Op het einde blazen we weer samen het verhaaltje uit van Spookie naar de kinderboerderij. We hebben weer genoten van dit avontuur! En de bijbehorende knuffels zijn erg geliefd door mijn dochters. Echt een aanrader, als je via de website van Spookie dit koopt dan krijg je ook een kleine korting als je een boek en knuffel koopt.

Specificaties Spookie naar de kinderboerderij

Auteur: Els Langelaan | Illustrator: Nieke Stegerman | 2021 | 26 pagina’s | 0-5 jaar

Footer1
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.