Superkat – een boek over een bijzondere kat

Hoe leuk is het om iets bijzonders te hebben? Iets dat niemand anders heeft. Dat wil Piek. Een Superkat. Maar als je dan iets krijgt dat té bijzonder is, dan is dat misschien toch ineens niet zo leuk meer.

kaft

Een bijzonder gewone Superkat

Piek wil een kat. Maar geen gewone kat, nee, Piek wil een BIJZONDERE kat. Vol verwachting gaat ze naar de beste uitvinder van het land. Hij gaat meteen aan de slag en een week later kan Piek haar bijzondere kat ophalen. En wauw, wat is hij mooi! Piek is súpertrots op Superkat. Maar dan komt ze erachter dat Superkat misschien een beetje té bijzonder is. Is gewoon zijn misschien niet bijzonder genoeg?

Superkat

Gewoon kan misschien wel heel bijzonder zijn

Piek wil niet zomaar een kat, maar een hele bijzondere. Ze heeft zelfs een heel lijstje gemaakt, met alles waar haar kat aan moet voldoen. Ze wil een kat die nooit op de kattenbak moet, lange, zachte haren heeft en zo groot is dat je erop kan rijden. En verder moet hij ook nog altijd doen wat zij wil én kunnen praten. En na een week is haar Superkat klaar. Maar sommige dingen zijn helemaal niet handig. Want haar kat eet niet, omdat hij anders op de kattenbak moet. Gelukkig kan Piek dat nog laten veranderen bij de uitvinder van de kat. En beetje bij beetje moet de kat toch wel wat minder bijzonder worden. Maar wat houdt je dan nog over als al het bijzondere eraf is? Dit is wel een heel leuk gegeven om met kinderen over te praten. Want wat is gewoon en bijzonder eigenlijk? En is het eigenlijk wel leuk om bijzonder te zijn?

Prachtige kleurige illustraties

Ik heb echt kastenvol prentenboeken, en nog steeds kan ik daar geen genoeg van krijgen! Ik kan vooral heel blij worden van prentenboeken met mooie illustraties. En Superkat heeft niet zomaar mooie illustraties, maar echt geweldige illustraties! Vanaf de voorkant van het boek stralen de kleuren van Superkat je al tegemoet. En ook binnenin het boek zijn de illustraties geweldig. Ook het verhaal vind ik echt superleuk. Het is grappig en ook wel confronterend. Want heb je zelf nooit gedacht dat je wel bijzonder zou willen zijn, anders dan de rest? Maar misschien ben je wel gewoon goed zoals je bent. Dat realiseer je je na het lezen van dit boek misschien wel des te meer.
Kortom: een mooie boodschap, verpakt in een prachtig boek. Als je dit boek als kind ziet, wil je zelf ook een superkat. Of een kat die minder bijzonder is, vooruit, dat is ook goed…

Specificaties ‘Superkat’

Auteur: Cora Sakalli | Illustraties: Berber van den Brink | Uitgeverij: Moon Overamstel | 9789048862085 | april 2022 | 32 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

kat ontwerpen
footer 5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.