Tien overheerlijke juffen en meesters – een humoristisch prentenboek

Ik ben gek op humoristische prentenboeken. Toen ik de samenvatting van ‘Tien overheerlijke juffen en meesters’ las, wist ik: dit boek moet ik hebben om voor te lezen in mijn kleuterklas! En het boek is nog leuker dan ik dacht. Ook benieuwd, lees snel verder!

Tien overheerlijke juffen en meesters

Op stap met tien overheerlijke juffen en meesters

Tien juffen en meesters zijn moe en willen na een lange schooldag graag naar huis. Helaas missen ze nét de laatste bus. Hoe komen ze nu thuis? Gelukkig ziet meester Slop een snelle route door het donkere woud. Ze gaan gauw op weg, maar wat ritselt daar? In het bos zitten tien harige monsters klaar. Één voor één verdwijnen de meesters en juffen in de klauwen van de monsters. Hoe zou dit aflopen?

Een humoristisch prentenboek

Wat moest ik lachen toen ik dit boek voor het eerst las. ‘Tien overheerlijke juffen en meesters’ is een ontzettend humoristisch boek. Het verhaal is heel grappig en kinderen leven echt helemaal mee. Maar de tekeningen zijn helemaal fantastisch! Deze monsters zijn niet eng, maar zien er vooral heel grappig (en misschien zelfs een beetje lief) uit. Nu ik het boek een aantal keer in handen heb gehad, valt me pas iets op.

Wellicht is het helemaal niet zo slecht afgelopen met de meesters en juffen die zijn meegenomen door de monsters. Want als je de binnenkant van de omslag bekijkt, zie je dat de monsters misschien iets heel anders met die tien overheerlijke meesters en juffen van plan waren…. Het einde van het boek is ontzettend verrassend. Daar ga ik dus expres niets over vertellen of een foto van plaatsen, want het is geweldig om je te laten verrassen door dit fantastische boek!

Tien overheerlijke juffen en meesters

Een nieuwe klassieker voor in de kleuterklas

Er zijn een paar prentenboeken die je met recht klassiekers mag noemen. Dit zijn boeken die na al die jaren nog steeds leuk zijn. Zo denk ik bijvoorbeeld aan de boeken van ‘de Gruffalo‘, ‘Rupsje Nooitgenoeg‘, ‘Wij gaan op berenjacht’ of ‘Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft‘. Ik denk echt dat ‘Tien overheerlijke juffen en meesters’ een nieuwe klassieker kan gaan worden voor in de kleuterklassen.

Het heeft alle ingrediënten in zich, die een prentenboek tot een succes maken. Humor, geweldige tekeningen en herhaling. Zo komt er voor jonge kinderen een herkenning in. Tel daar dan ook nog eens bij op dat het boek geschreven is op rijm, dat er wordt afgeteld én dat het boek een heel verrassend eind heeft. Dan kun je er dus op rekenen dat een boek een succes gaat worden. Ik heb dit boek in mijn eigen kleuterklas inmiddels al 3 keer voorgelezen, en mijn kleuters kunnen er geen genoeg van krijgen!

Specificaties ‘Tien overheerlijke juffen en meesters’

Auteru: Ross Montgomery | Illustraties: Sarah Warburton | Vertaling: Thérèse en Jacques Vriens | Uitgeverij: Volt Kinderboeken | 9789021426822 | juli 2021 | 32 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekwinkel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.