Alle pinguïns op een kluitje – een bevroren groepje pinguïns

Niets zo gezellig als even heerlijk met zijn allen knuffelen. Maar in ‘Alle pinguïns op een kluitje’ gaat dat even helemaal mis. Want als je met zijn allen tot één grote klont bevriest, heb je wel een probleem….

Alle pinguïns op een kluitje

Een groepsknuffel: alle pinguïns op een kluitje

Elke avond voor het slapengaan houden de pinguïns elkaar warm door dicht op een kluitje te gaan staan. Maar op een dag, als de pinguïns ’s ochtends wakker worden… zitten ze vast! Het hele kluitje is samengevroren, als een gigantische pinguïnijspop!
De pinguïns gaan onder leiding van de kleine Pieper op zoek naar een oplossing: ze gaan op avontuur, op zoek naar iemand die ze kan helpen.

pinguïns in ijsblok

Geweldige illustraties

Als je een kijkje neemt bij alle reviews die ik al voor StoerLeesVoer heb geschreven, zal je vast opvallen dat ik helemaal gek ben van prentenboeken. Vooral als boeken een leuke kaft hebben, kan ik al meteen verkocht zijn. En dat was dus het geval bij ‘Alle pinguïns op een kluitje’. Alleen al door die geweldige illustratie op de kaft, was ik op slag nieuwsgierig naar dit prentenboek. En het boek stelt zeker niet teleur! De illustraties zijn enorm grappig. De pinguïns en andere dieren hebben grappige gezichtsuitdrukkingen en op de illustraties is lekker veel te zien en zijn soms kleine grapjes verstopt. Heerlijk voor kinderen om zelf ook lang naar de platen te kunnen kijken!

Van de makers van ‘Tien overheerlijke juffen en meesters’

Toen ik hoorde dat dit boek ook nog eens gemaakt is door hetzelfde duo dat het boek ‘Tien overheerlijke juffen en meesters‘ heeft geschreven, wist ik zeker dat ik dit boek graag wilde hebben! Dat boek hebben we in mijn kleuterklas al heel veel voorgelezen. Dat boek was heerlijk humoristisch én geschreven op rijm.
Ook dit boek is weer heel grappig en geschreven op rijm. Als je ‘Alle pinguïns op een kluitje’ gaat voorlezen, raad ik je wel aan om dit boek van tevoren even goed door te lezen en misschien wel een beetje te ‘oefenen’ met voorlezen.

Het boek heeft niet echt een logisch rijmschema. Het wisselt regelmatig, en soms is er ineens een zin die dan weer niet rijmt. Als een boek bijvoorbeeld a-a-b-b als rijmvorm heeft, weet je een beetje wat je kunt verwachten, en daar kun je je voorlezen op aanpassen. Hier is het net wat minder logisch. Ik heb het even opgezocht, maar het originele Engelse verhaal is bij ‘Alle pinguïns op een kluitje’ niet op rijm geschreven. Maar ook al is de rijm wat minder logisch, dat maakt het verhaal niet minder leuk! Het is een fantastisch leuk en lief pinguïnavontuur, vol vriendschap en liefde. Een heerlijk boek om deze winter eens lekker voor te lezen én elkaar een dikke knuffel te geven natuurlijk!

 op reis

Specificaties ‘Alle pinguïns op een kluitje’

Auteur: Ross Montgomery | Illustraties: Sarah Warburton | Vertaling: Thérèse Vriens | Uitgeverij: Volt | 9789021464695 | 25 oktober 2022 | 32 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

19 reacties

 1. Wat een prachtig winters avontuur om voor te lezen en te bekijken in dit prentenboek. Wat graag loot ik mee.

 2. Super leuke recensie, krijg helemaal zin om het (voor) te lezen. Lijkt me perfect om te doen in onze groep 3/4; de pinguïnrots! 😀

 3. Ik ben helemaal fan van de leuke illustraties in dit boek! Zou leuk zijn om te winnen en met mijn kleinkinderen te lezen.

 4. Het klinkt echt als een leuk prentenboek en die illustraties zien er geweldig uit. Mijn zoontje is gek op pinguïns, dus hij zou hier heel blij van worden!

 5. Wat een leuk prentenboek! Ik loot graag mee voor mijn nichtje die gek is op pinguïns. Zij wordt hier heel blij van😊

 6. Pinquins zijn supergrappig!! Mijn meiden houden van dieren en van lezen. Dus ik zou ze graag blij maken met dit leuke boek !! Volg jullie op insta.

 7. Alleen al de grappige omslag nodigt uit tot (voor-)lezen, en gezellig samen genietend van dit heerlijke boek hoef je voor koude niet te vrezen! Een leerzaam maar ook hartverwarmend verhaal met een voor kleuters herkenbaar thema, dat in mooie taal een feest is voor ons allemaal!

 8. Dit ziet eruit als een hee leuk en grappig boek. Een boek dat ik graag voorlees aan mijn kleuter maar ook aan al mijn kleuters in de klas. Die zijn gek op pinguïns en andere zeedieren. Dit boek past ook mooi na de kerstvakantie bij ons thema winter.

 9. Heel graag voor de dochter die fan is van pinguïns en stiekem ook gewoon voor mezelf. Prachtige illustraties.

 10. Wat een leuk boek! Mijn jongens klagen nu al dat ze bevriezen, dus dit boek is wel toepasselijk.

 11. Ooo geweldig die zou ik graag winnen om thuis en in mijn klas voor te lezen!! Even goed oefenen en dan moet dat rijmen lukken! Heerlijk knus in de winter samen lezen.

 12. Ik doe graag mee omdat mijn dochter gek is op pinguïns! Het wat ik één van de eerste dieren waarvan ze de naam kende.

 13. Ik doe graag mee! Mijn zoontje Sepp en ik zijn zeer benieuwd naar het avontuur wat de pinguins gaan beleven. En we hopen natuurlijk dat het allemaal goed gaat komen!

 14. Ik doe graag mee voor onze jongste kleinzoon. We passen meerdere dagen in de week op hem op en graag zou ik samen met hem willen ontdekken hoe dit probleem wordt opgelost!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.