Carnavalspret – een boek vol verkleedplezier

Het is weer bijna carnaval! Hier in het zuiden wordt er al weken (of misschien wel maanden) naar uitgekeken. De kinderen in mijn kleuterklas zijn ook al volop bezig met welk kostuum ze zullen gaan dragen. We zullen die dag weer veel ninja’s, politieagenten, Elsa’s en prinsessen voorbij zien komen. En in de aanloop naar dat feest kun je veel plezier beleven met het boek ‘Carnavalspret’!

carnavalspret

Samen veel Carnavalspret

Vos, Muis, Wasbeer en Uil zijn bijna helemaal klaar voor carnaval, want ze hebben hun mooiste verkleedkleren aangetrokken. Vos wil nog een mooie clownsmond en Uil wil mooie stippen op haar pakje, zodat ze een echt lieveheersbeestje is. Kun jij helpen bij hun carnavalspret?
In dit boek ga je de opdrachtjes uitvoeren om de 4 hoofdpersonen te helpen zich helemaal voor te bereiden op het carnavalsfeest.

feest met ballonnen

Het leukste feest van het jaar

Veel kinderen omschrijven carnaval als het leukste feest van het jaar. Ze mogen zich namelijk verkleden en kunnen zich al weken verheugen op dit feestje. Hier in het zuiden kijken trouwens niet alleen de kinderen naar carnaval uit, maar de volwassenen misschien nog wel des te meer. Hier in Den Bosch wordt het jasje al weken van tevoren uit de kast gehaald om er nog wat nieuwe emblemen op te zetten. Maar ook de kinderen zijn al weken van tevoren bezig hoe ze verkleed zullen gaan. In de kleuterklas zien we die dag altijd heel veel clowns, prinsessen, Pokemons en andere stoere superhelden. Met dit boek ‘Carnavalspret’ kom je al helemaal in de juiste sfeer!

Een heerlijk kleurig boek

Net als carnaval zelf is dit boek ontzettend vrolijk en kleurrijk. Voor jonge kinderen is het soms lastig in te schatten wat carnaval nu precies inhoudt. Wat ga je doen en waarom ga je verkleden? Dit boek is voor jonge feestvierders vanaf ongeveer 3 jaar. Zo kun je kinderen ook een beetje voorbereiden. Voor sommige kinderen is deze dag namelijk ook wel een beetje spannend, omdat het allemaal anders gaat dan normaal. Het boek ‘Carnavalspret’ is een interactief prentenboek. Dat wil zeggen dat de kinderen ook een rol krijgen in het boek en actief mee mogen doen. Ze moeten bijvoorbeeld mee roepen, blazen, zoeken, schilderen en dansen. Dat maakt dit een ontzettend grappig en vooral voor kinderen aantrekkelijk boek. De dieren zijn grappig om te zien (vooral ook heel lief) en lekker kleurrijk. Laat de carnaval maar komen!

Wil je nog meer prentenboeken lezen over carnaval? Lees dan ook zeker deze verzamelblog met carnavalsboeken!

carnavalspret

Specificaties ‘Carnavalspret’

Auteur en illustraties: Anita Bijsterbosch | Uitgeverij: Clavis | 9789044853971 | 12 januari 2024 | 32 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.