De wondere wereld onder water – geheimen van de diepe zee

Boeken van de ‘Wow!’ serie en de ‘Wondere wereld‘ serie zijn keer op keer pareltjes. In deze boeken ontdek je hoe mooi en indrukwekkend de natuur op aarde kan zijn. Het nieuwste deel in deze serie is ‘De wondere wereld onder water’. Daarbij neem je een duik in de zee en ontdek je de schoonheid van alles wat onder en rond het water leeft.

De wondere wereld onder water

Wow! De wondere wereld onder water

Onder het oppervlak van zeeën en oceanen bevindt zich een mysterieuze wereld van kleurrijke koralen, vissen in allerlei vormen en een heleboel andere spectaculaire waterdieren. Heb je ooit ‘bloemen’ met glibberige tentakels gezien? Wist je dat er haaien van wel honderden jaren oud rondzwemmen? En heb je al gehoord van vissen die licht geven als een disco of verdwijnen als een tovenaar? Duik mee naar de diepzee en laat je onderweg verrassen door levensvormen die je je nauwelijks kunt voorstellen.

Een indrukwekkend boek

De naam van de serie waarin dit boek verschijnt is ‘Wow!’. En dat was ook echt precies het eerste dat ik zei toen ik dit boek in handen kreeg en doorbladerde. ‘Wow, wat een fantastische foto’s!’ ‘Wow, wat een kleurenpracht!’ En ook ‘Wow, wat een bijzondere dieren en toffe informatie!’.
De naam van deze serie is ook bewust zo gekozen. Achterop het boek staat namelijk te lezen:

Wow! Daar is deze serie voor bedoeld – voor dieren, planten en verschijnselen die zo bijzonder zijn, dat je er helemaal stil van wordt en nog maar één woord kunt zeggen: Wow!

Dit boek De wondere wereld onder water is echt geschikt voor jong en oud. Achterop het boek staat dat het geschikt is voor diepzeeduikers vanaf 5 jaar tot veel ouder, en daar ben ik het helemaal mee eens. Ik heb al ontzettend veel informatieve boeken gelezen, en ook voor mij als volwassene is dit nog een boek waarin dingen staan die me verbazen en die ik nog niet wist. En voor kinderen zal er dus zeker een hele wereld voor ze opengaan.

Perfect voor je spreekbeurt

En als je dan een keer voor school een spreekbeurt moet gaan maken, dan zou ik dit boek zeker aanraden. Natuurlijk is dit boek ook geweldig om gewoon zomaar, ‘voor de leuk’ te lezen, maar bij een spreekbeurt is dit boek ook ontzettend helpend. Er staan zoveel feitjes in en mooie foto’s, dat je hier heel veel informatie uit kunt halen. Van mij had er voorin misschien nog wel een inhoudsopgave gemogen, zodat je weet dat je eerst de wereld van het koraalrif in gaat duiken, vervolgens doorgaat naar de mangrove en ook nog info gaat lezen over het open water, de poolgebieden en de diepzee.

Achterin het boek staat wel een index, zodat je snel informatie over een specifiek dier terug kunt vinden. De schrijfstijl van het ‘De wondere wereld onder water’ is boeiend en pakkend. De informatie zal nergens saai of langdradig worden. En zo heb je dus voordat je het weet, het boek alweer uit. En daarom wachten we maar weer op het volgende deel uit deze serie…

Specificaties ‘De wondere wereld onder water’

Auteur: Mack van Gageldonk | Foto’s en 3D-beelden: Shutterstock | Uitgeverij: Clavis | 9789044851953 | 31 augustus 2023 | 80 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.