Rust – Nele de Ganseman, 25 manieren om de drukte in je gezin te verzachten

Ben je op zoek naar manieren om de drukte van je gezin te verzachten, lees dan Rust. Hierin vind je tips en verhalen die direct in je gezin kunnen worden toegepast om de druk van alle dag duidelijkheid en structuur te geven..

Rust op 25 manieren

In Rust kom je alledaagse problemen tegen die elke ouder herkent. Zo heeft iedereen weleens te maken met het feit dat je kind moeilijk in slaap komt, de rust niet kan opbrengen om lekker te spelen of huiswerk te maken. In Rust krijg je handreikingen om anders naar de situaties te kijken en er op te reageren.

Veel uitspraken in dit boek komen van ouders die schrijfster Nele De Ganseman als orthopedagoge of als coach heeft begeleidt. Maar ook heeft zij verhalen uit privésituaties gehaald. Nele De Ganseman heeft ook een persoonlijke blog welke terug te vinden is op de website www.sprankelcoaching.be/blog. Eerder verscheen in deze reeks bij uitgever Lannoo; Hoog Sensitief Opvoeden, Opvoeden tot Zelfvertrouwen en Vurig Sensitief Opvoeden.

Een ander perspectief

In Rust komen een aantal herkenbare situaties voor die in elk gezin weleens zijn voorgekomen. Al heb je zelf al enige ervaring opgedaan en tools meegekregen uit je opvoeding, soms heb je gewoon even nieuwe inspiratie nodig. In dit boek vind je manieren om de situatie uit een ander perspectief te benaderen. Neem bijvoorbeeld de zomervakantie. Ga je met vakantie dan is er altijd wel ruzie over welke muziek of film er op de achterbank mag worden afgespeeld. Of indien je thuis bent in de zomervakantie, de kinderen 6 weken moet bezighouden en je compleet andere wensen hebt dan de rest van de familie. Hoe kan je dit oplossen zonder daarmee de ander opzij te zetten en vooral hoe houd je het gezellig.

Praktische oefeningen

Deel 2 van dit boek heeft praktische oefeningen. Meditatieoefeningen om de dag rustig af te ronden. Een verhaaltje over doorzettingsvermogen, een manier om in slaap te komen en vele andere manieren om de dag af te sluiten of een nare situatie te benoemen.

rust op 25 manieren

Het schip moet blijven varen

De schrijfster beschrijft alles vanuit het perspectief dat een schip moet blijven varen. Ik zal niet alles gebruiken vanuit het boek Rust. Maar het geeft weer een andere manier om je kind te helpen bij het verwerken van dagelijkse gebeurtenissen. De ene manier ligt mij beter dan de ander maar dit is voor iedereen persoonlijk. Ik vind het talentenspel leuk om samen te doen. Zo ontdek je gemeenschappelijke eigenschappen tussen jou en je kind.

Voor alle ouders en verzorgers

Voor wie is dit boek geschikt? Eigenlijk voor alle ouders en verzorgers die af en toe een zetje in een andere richting nodig hebben. O gewoon op zoek zijn naar Rust en regelmaat in zijn of haar gezin. Voor jonge moeders die af en toe twijfelen of ze het wel goed genoeg doen. En voor ouders die door de drukte van alle dag deze onrust onbewust in hun gezin brengen. Voor iedereen die goede bedoelingen heeft in zijn of haar gezin maar soms even niet meer weet hoe situaties te benaderen. Eigenlijk voor iedereen dus. Goed geschreven boek met hele lieve tekeningen in kleur en leuke verhaaltjes.

Specificaties Rust

rust 25 manieren

Auteur: Nele De Ganseman |Uitgever: Lannoo |9789401465373 |februari 2020|160 pagina’s |meer informatie vind je hier

Esther
Delen is enorm lief

Mijn naam is Esther, 44 jaar, dit jaar 19 jaar getrouwd, moeder van Rosalie 8 jaar en woonachtig in De Lier. We bezoeken regelmatig musea in Nederland en we houden van reizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.