Titanenstrijd, het achtste deel uit de Egypte-reeks

De boeken van Wilbur Smith zijn één van de favoriete reeksen van mij en mijn vader. Elk nieuw uitgebracht boek moeten we hebben. We waren dan ook dolblij toen we zagen dat er een nieuw boek was van de Egypte-serie. Titanenstrijd is weer eentje die je moet hebben!

Titanenstrijd voorkant

Titanenstrijd

Egypte gaat al vijftig jaar gebukt onder de verwoestende uitwerking van talloze oorlogen, voornamelijk gevoerd door de Hyksos, een bloeddorstig volk uit het verre oosten. Toch is er een sprankje hoop: een kleine verzetsgroep komt in opstand. Ze worden geleid door de dappere Taita, een voormalige tot slaaf gemaakte.

Piay werd aan Taita toevertrouwd toen hij nog maar vijf jaar was, en is inmiddels opgeleid tot een fantastische spion. Vastbesloten om zijn waarde te bewijzen, vertrekt hij op een gevaarlijke missie naar het noorden om bondgenoten te vinden. Maar de situatie wordt steeds wanhopiger, en het lot van het koninkrijk ligt in zijn handen. Slaagt Piay in zijn missie of is dit het einde van het eens zo glorieuze Egypte?

Wel of niet van Wilbur Smith?

Helaas is Wilbur Smith vorig jaar november overleden, maar gelukkig schreef hij zijn boeken samen met een co-schrijver. Sommige vinden Titanenstrijd geen echte Wilbur Smith. Andere lezers vinden het weer een pareltje en juist een toegevoegde waarde hebben aan de Egypte – serie. Mijn vader en ik zijn het erover eens dat Wilbur Smith niet te overtreffen is, maar dat ook dit boek die Wilbur Smith stijl heeft en er prima bij past!

Een razend spannend avontuur

De Egypte reeks staat bekend om zijn gedetailleerde beschrijvingen van de geschiedenis. Daarnaast zijn al zijn boeken spannend en avontuurlijk. Ook Titanenstrijd is daar geen uitzondering in. Je wordt vanaf het moment in het verhaal gezogen. De spanning spat vanaf de eerste bladzijde het boek uit en veranderd niet totdat je het boek uit hebt. Dit komt mede doordat het zo gedetailleerd is beschreven. Je proeft de sfeer en ruikt het oude Egypte. Dat krijgt alleen een goede schrijver voor elkaar!

Mark Chadbourn, co-schrijver

En dat gezegd te hebben wil ik jullie laten weten dat ik Mark Chadbourn dus ook een enorm goede schrijver vindt. Hoe ze het samen hebben gedaan weet ik natuurlijk niet. Maar het Titanenstrijd ademt Wilbur Smith en dat is mede mogelijk gemaakt door Mark. Ik hoop dan ook dat hij deze reeks namen Wilbur Smith voort wil zetten. Alleen maar om te lezen hoe dit verder gaat. Ik verslind de boeken uit deze serie namelijk en het zou zonde zijn als het hierbij eindigt! Ik kan niet wachten op een nieuw deel. En jij?

Vertaling Titanenstrijd door Anne-Marieke Buijs

Maar dit alles is ook een compliment voor Anne – Marieke Buijs. Je zou maar boeken van zo’n grote schrijver mogen vertalen. De sfeer, de manier van schrijven, je moet dat toch ook allemaal op die manier kunnen vertellen. Ik kan je vertellen dat zij dit ook weer fantastisch doet. De zinnen lezen fijn weg en dat is ook de bedoeling. Een compliment voor haar. Ik hoop oprecht dat er een negende deel uitgebracht mag worden en dat de erfenis van Wilbur Smith voort mag worden gezet!

Wilbur Smith achterkant

Specificaties Titanenstrijd

Auteur: Wilbur Smith | co-auteur: Mark Chadbourn | uitgeverij: Xander uitgevers | Vertaald door Anne-Marieke Buijs | 9789401618151 | 364 bladzijdes | oktober 2022 | Voor meer informatie ga je naar je lokale boekhandel of klik je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer5
Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.