Vincent & Rembrandt junior – Pas op Kapitein!

Een nieuwe prentenboekenserie over 2 bekende kunstenaars voor kleuters. ‘Vincent & Rembrandt junior – Pas op Kapitein!’ is het tweede deel uit deze leuke serie. En de twee kleine kunstenaars beleven weer een spannend avontuur!

Vincent & Rembrandt junior pas op kapitein

Op pad met Vincent & Rembrandt junior: Pas op Kapitein!

Vincent en Rembrandt zijn beste vriendjes. Dat is niet zo gek, want wat ze allebei het allerliefst doen is samen schilderen. De hele dag lang. En dat doen ze dus ook heel vaak. Klinkt dat saai? Dat is het niet, want er gebeurt altijd wel iets spannends. Zo komen ze vandaag een strenge kapitein tegen…
Gelukkig blijkt de kapitein niet zo heel erg streng te zijn, maar hij wil wel heel graag de kippenboutjes bewaken. En niet alleen bewaken, maar stiekem het liefst ook opeten. Maar dan komt er een dief aan, die de kippenbouten meeneemt. Hij gaat er achteraan, maar komt dan voor een flinke verrassing te staan. Lees het in Vincent & Rembrandt junior – Pas op Kapitein!

nachtwacht

Een eerste kennismaking met kunst

Kunst is voor veel kinderen een ‘ver van mijn bed show’. Het is een onderwerp dat wat abstracter is en waar veel kinderen in het dagelijks leven niet direct mee in aanraking komen. Zeker de oude meesters zijn iets waar jonge kinderen nog nooit van gehoord hebben. Het leuke van deze boekenserie en het boek Vincent & Rembrandt junior – Pas op Kapitein! is dat deze al geschikt is voor kinderen vanaf 2 jaar. Voor kinderen van die leeftijd is dit gewoon een leuk en grappig verhaal, maar kinderen die de kleuterleeftijd hebben, kun je al goed uitleggen dat Vincent en Rembrandt de ‘jonge karakters’ zijn van de o zo bekende oude meesters. En achterin het boek staan ook bekende schilderijen van deze 2 kunstenaars. De kinderen hebben die misschien al weleens ergens gezien!

Aansprekend voor jonge kinderen

Het is zo leuk dat deze serie speciaal is geschreven op jonge kinderen. Kinderen hebben bij het lezen van ‘Vincent & Rembrandt junior – Pas op, Kapitein!’ niet eens door dat ze eigenlijk ook heel veel dingen oppikken over kunst. Als je dan achteraan het boek kijkt, zie je een paar bekende schilderijen. Kinderen zullen dan ineens dingen herkennen die ze in het verhaal al hebben gezien. Het is echt superleuk dat kinderen zo spelenderwijs met het onderwerp kunst in aanraking komen. Het verhaal zelf is grappig en luchtig. Kinderen zullen hier erg om kunnen lachen én ze krijgen interesse in kunst. Ideaal ook om met deze boeken te werken op school. Komend schooljaar gaan wij met dit thema aan de slag, en dan gaan we zeker dankbaar gebruik maken van deze boekenserie!

schilderijen

Specificaties ‘Vincent & Rembrandt junior – Pas op, Kapitein!

Auteur: Louise Geesink | Illustraties: Henrieke Goorhuis en Willem van den Oever | Uitgeverij: Gottmer | 9789025777753 | 14 juni 2023 | 32 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.