Evi gaat als de bliksem – een zesde deel

Evi gaat als de bliksem is alweer het zesde deel in de Evi en eenhoorn boekenserie.
Deze graphic novel is een favoriet bij ons thuis want de avonturen zijn altijd vol humor beschreven. Dit deel is geschreven als 1 verhaal, waarbij er toch tussendoor weer veel andere dingen gebeuren. Want wat moet je nou als er geen internet meer is en eenhoorns reservemagie opraakt?

Favoriete boekenserie

Evi gaat als de bliksem is deel 6 in de populaire serie Evi en eenhoorn van Dana Simpson. Lachen verzekerd voor eenhoornfans vanaf 8 jaar en hun ouders. En eigenlijk hoef je niet perse eenhoorn fan te zijn vind ik. Gewoon de combinatie van magie, sarcasme, grappen en illustraties maken dit een favoriete boekenserie voor kinderen vanaf 8 jaar.

Als de stroom uitvalt en zelfs eenhoorns reservemagie opraakt, moeten Evi en eenhoorn op onderzoek uit. Samen met Deborah en haar kobolden natuurlijk, én met Max. Basisschoolproblemen en de worsteling om jezelf te zijn, vermengd met narcisme (eenhoorn), sarcasme (Evi) en een vleugje magie. Deze serie is smullen voor heel veel leeftijden.

één verhaal

Waar de andere boeken van evi en eenhoorn altijd allerlei kleine verhaaltjes zijn is, wordt in Evi gaat als de bliksem één groot avontuur beschreven.
Ik vind het heerlijk om gewoon één spannend verhaal te lezen, maar mis om de een of andere manier toch de wat chaotische manier van lezen uit de andere delen.

Evi gaat als de bliksem

Evi en Deborah zijn zoals altijd weer lekker ruzie aan het maken. Deborah vindt Evi maar saai en Max is een nerd in haar ogen. Deborah heeft haar kobolds die haar als een koningin op haar troon ronddragen en Evi heeft Goudsbloem. Waar ze meestal tegen elkaar staan gaan ze in dit deel, Evi gaat als de bliksem, opeens samenwerken.

Hoe komt het toch dat er geen magie is en dat de stroom overal is uitgevallen? Geen wifi, spelletjes monopoly in het donker en een mysterie om op te lossen..
Ik wil je 1 ding verklappen. Nerd Max krijgt aan het eind ook opeens een magische vriend!

kobold taa

Echt weer een heerlijk boek om te lezen. Vooral de taal van de Kobolds vind ik erg interessant en mijn fantasie draait op volle toeren wat ze nu aan het zeggen zouden zijn. Ook in dit deel zit weer leuk bonusmateriaal. Dit keer legt Max je uit hoe de elektriciteitscentrales werken, een lekker recept voor een mysterieus drankje en een leerzame woordenlijst. Door deze toevoegingen is Evi gaat als de bliksem niet alleen een leuk boek om te lezen, maar ook een informatief boek. Ik snap wel waarom dit boek genomineerd is voor de lezerslijst 2023 en waarom zoveel kinderen een spreekbeurt geven over Evi en Eenhoorn!

Tot 15 juni 2022 is deze editie te koop voor 10 euro!

Lees hier ook onze eerder reviews

Specificaties Evi gaat als de bliksem

Auteur: Dana Simpson | Vertaling: Anne Douqee | Uitgeverij de Fontein | 9789026158780 | maart 2022 | 160 pagina’s | meer informatie bij de lokale boekhandel of hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie filosofie flapjesboek geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig hond humor jezelf zijn kat kunst liefde maatschappij magie mindful museum muziek mysterie natuur oorlog opgroeien pesten poes prentenboek reizen roman samen school spannend thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap wereld zelfbeeld zoekboek

evi gaat als de bliksem
Footer5
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 8 jarige dochter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.