Vluchteling, een eerste deel uit de zonnekracht serie!

Eerst waren de zonnemensen de helden van hun stad maar door grote veranderingen worden zij nu als gevaar aangezien. Een kracht die is gegeven en werd aanschouwt als een wonder wordt nu erkent als afschuw. Het ontkennen van de krachten kan niet meer, maar het bestaan van deze mensen wel, vind de kalief. Ervaar de reis van de zonnemens op weg naar een vreedzame plek.

vluchteling, zonnekracht serie

Deel 1 in de Zonnekracht-serie

Tijdens het proloog maak je kennis met Walid. Hij is een zonnemens en geeft je een inkijkje in zijn bestaan. Door de manier van schrijven lijkt het net of je op dezelfde plek aanwezig bent en door zijn ogen en hart alles mee maakt. Hierdoor begrijp je vervolgens wat een impact zo’n speciale kracht kan hebben, zowel de goede als minder prettige kant.

Vervolgens kom je in het heden terecht en maak je kennis met de huidige personages. Zij allen weten de geschiedenis van de zonnemens en hebben daar zo hun eigen bedenkingen over. Naar mate het boek vordert komen de individuen voor lastige keuzes te staan. Keuzes die zo gedetailleerd beschreven worden dat je er zelf in kan verplaatsen, wat zou jij doen vechten of vluchten, welke beslissing zou jij nemen in zijn plaats, zou jij het durven om de sprong in het diepen te maken? Wat zou jij doen als je vluchteling wordt in je eigen land?

hoofdpersoon

Auteur Johan Lubbers

De man achter de zonnekracht serie is Johan Lubbers. Hij schreef het eerste deel: vluchteling en heeft ook nog andere boeken geschreven. Zo kun je hem misschien kennen van de komeet serie of de stand alone Vergane Glorie

De schrijfwijze van Johan Lubbers sprak mij persoonlijk erg aan. De hoofdstukken zijn wat langer, dan ik persoonlijk gewend ben, maar dit stoorde mij niet. Hierdoor kon ik mij meer inleven in het verhaal en was het erg lastig om te stoppen. De personages in het boek kampen met verschillende gevoelens over hun bestaan, afkomst en de onzekerheden over de toekomst. Emoties en gevoelens die deze dagen nog steeds om de hoek komen kijken en een ander licht erop werpen. Ookal wordt er geschreven vanuit fantasie is er altijd een connectie naar de realiteit op subtiele wijze te vinden. Dit zet je aan tot denken en als een boek dat voor elkaar krijgt, is dat voor mij persoonlijk een fijne leeservaring.

hoofdpersoon

Mijn mening over vluchteling van Johan Lubbers

Toen ik de achterzijde van vluchteling las was ik meteen nieuwsgierig geworden naar de inhoud. De voorzijde maakte dit gevoel nog erger waardoor ik zeker wist, dit boek wil ik graag lezen! Je ziet een persoon op een zandweg lopen naar een onbekende plek toe. Echter viel mij op, na het lezen van de achterzijde, dat deze persoon een vuurspoor achterlaat. Vragen die bij mij direct opdoemden waren: alles wat ze aanraken verandert dat in vuur? Wat heeft de zon ermee te maken? Waarom worden ze zonnemensen genoemd en wat is er voorheen gebeurd dat het eerst goed was en nu niet meer? Waarom heet het vluchteling?

Na het lezen van het eerste deel uit de zonnekracht serie kan ik niet wachten op het tweede deel! Wat een heerlijk boek en goed geschreven. Een perfecte afwisseling tussen spanning, fantasie, rauwe gevoelens in een sterk verhaal. Als ik terug kijk naar alle boeken die ik heb gelezen behoren The Maze Runner*, The Hunger Games* en de Divergent serie* tot één van mijn favoriete reeksen en daar kan de zonnekracht serie zo een plekje tussen krijgen.

vluchteling, zonnekracht serie

Specificaties over vluchteling, deel 1 van de zonnekracht serie

Auteur: Johan Lubbers | Uitgever: Zilverbron | 347 pagina’s | December 2022 | 9789463084666 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

vluchteling, zonnekracht serie
Footer 8 met bol verwijzing
Kimberley
Delen is enorm lief

Hoi, ik ben Kimberley, geboren in 1998 en ik woon in Rotterdam. Ik werk fulltime in het onderwijs waar ik met veel plezier aandacht schenk aan boeken, voorlezen en leesbevordering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.