De grote geschiedenisencyclopedie, een Waarom? vraag en antwoord boek

Als een kind echt het besef krijgt van tijd, dan valt er zoveel leuks te ontdekken. Als de wereld groter wordt dan alleen het heden, kan je samen op ontdekking uitgaan. Dromen over toekomstige dingen is leuk. Maar speuren in wat het verleden ons geeft is net zo tof. De grote geschiedenisencyclopedie uit de boekenserie Waarom? is een heerlijk boek om te gaan speuren in onze geschiedenis. Dit weetjesboek staat bomvol informatie, illustraties, foto’s, weetjes en een korte quiz bij elk onderwerp.

De grote geschiedenisencyclopedie waarom? weetjes geschiedenis cover omslag boek lannoo encyclopedie inkijkexemplaar samenvatting

De grote geschiedenisencyclopedie samenvatting

Ontdek het antwoord op je vragen over onze geschiedenis.

  • Waar woonden de eerste mensen?
  • Wanneer werd de trein uitgevonden?
  • Waarom maakten de Egyptenaren mummies?
  • Kon iedereen een ridder worden?
  • Wat was de Koude Oorlog?

Met veel foto’s en tekeningen, en een korte quiz op elke pagina!

Uit dezelfde Waarom? reeks lazen wij al:

Fascinerende feiten voor nieuwsgierige kinderen

De grote geschiedenisencyclopedie van boekenserie Waarom? bevat fascinerende feiten voor kinderen… en volwassenen! Ik kan niet genoeg blijven benadrukken dat jij als volwassene ook echt prima je kennis kan oppoetsen met jeugdencyclopedieën. Vrij concreet staat er boeiende informatie zonder al teveel af te dwalen. Dat is precies zo in dit weetjesboek. In korte blokken staan er per onderwerp overzichtelijke informatieblokjes. En bij elk blok zit wel een foto of illustratie om het beeldend te versterken.

Sommige kinderen richten zich heel erg op de beelden, waar anderen echt gericht naar onderwerpen gaan zoeken. Dat maakt De grote geschiedenisencyclopedie zo leuk. Het kan al voor jongere kinderen door de vele beelden. Maar ook voor goede lezers en kinderen die meer informatie willen is dat een perfect boek. Leuk vind ik ook dat op elke pagina wel een korte quiz staat.

Ik ben helemaal blij door het schutblad want daar zie ik mijn geliefde terracotta-leger van Xi’an! Dit 9099 koppen tellende leger van beelden is een grote archeologische vondst geweest. Kan jij je voorstellen dat je gaat graven en begint met 1 beeld, om vervolgens met 9099 beelden te eindigen? Echt een grandioos gave vondst die mij prikkelt. Deze beelden zijn als giften meegegeven aan de allereerste keizer van China: Qin Shi Huangdi die regeerde over China van 221 tot 214 voor Christus.

Inhoud boek

Eigenlijk is het onmogelijk om alle inhoud van De grote geschiedenisencyclopedie te bespreken. Dit boek zit zo bomvol aan informatie! Je zou bijna denken dat wij als mensheid een rijke geschiedenis hebben. Misschien lees je deze recensie omdat het onderwerp je aanspreekt, of je gebruikt het als inkijkexemplaar. Ik zal hieronder de inhoudsopgave delen van de hoofdtitels. De hoofdtitels hebben allemaal ook nog subtitels maar dat delen zou teveel tekst zijn. Spiek anders even op de foto mocht je nieuwsgierig zijn.

  • De oude wereld
  • De middeleeuwen
  • De tijd van ontdekkingen
  • Machtige rijken en revoluties
  • De moderne wereld

Op het moment van schrijven is Wie is de mol? weer op tv. De 2024 editie speelt zich af in Mexico en mijn oudste dochter kijkt graag mee. In De grote geschiedenisencyclopedie speurt ze dan ook als eerste naar de Maya-cultuur. Om vervolgens afgeleid te worden door de Egyptische mummies. En dan pik ik toch echt even het boek in. Want op pagina 18 staat de vraag: ‘Waar lag het koninkrijk Koesj?’. Ik heb werkelijk geen idee en nog nooit van Koesj gehoord! Al lezend leer ik dat het Egyptische rijk verder ging dan de algemeen bekende grenzen. Maar uiteraard allemaal langs de Nijl. Superboeiend voor ons beide.

De grote geschiedenisencyclopedie waarom? weetjes geschiedenis cover omslag boek lannoo encyclopedie inkijkexemplaar samenvatting maya cultuur piramide zuid amerika

Voor welke leeftijd is De grote geschiedenisencyclopedie?

Volgens mij is de Waarom? reeks best wel bekend toch? Je weet wat je kan verwachten en dat is ook zo voor De grote geschiedenisencyclopedie uit deze serie. Het staat zo vol boeiende informatie. De teksten zijn in korte concrete blokken gedeeld met daarbij veel foto’s en illustraties. Dit boek is voor alle nieuwsgierige kinderen die klaar zijn om meer van onze geschiedenis te leren. Het is onmisbaar in je boekenkast thuis, op school of op de BSO. Het is ook een boek wat telkens erbij gepakt kan worden. Om gericht informatie te zoeken of om gewoon lekker te dwalen.

De grote geschiedenisencyclopedie is dus wat mij betreft geschikt voor elk kind wat klaar is om over onze geschiedenis te leren. Voor kinderen die zelf kunnen lezen, of voor kinderen die graag voorgelezen worden over deze dingen. De Waarom? reeks is een geweldige boekenserie om heerlijk offline te dwalen en je kennis te verrijken. Aanbevolen wordt vanaf 6 jaar. Ook voor mij als volwassene is het een leerzaam boek. Want weet jij waarom de Fenicische schepen zo goed waren? Of waar de paarse kleurstof van werd gemaakt van de toga’s van de Romeinse keizers? Nee? Ik wel :). En voor het antwoord mag je zelf in dit boek gaan speuren.

Diverse jeugdencyclopedieën

In mijn bijpassende boekentips dit keer andere toffe jeugdencyclopedieën die we online hebben staan!

De grote geschiedenisencyclopedie waarom? weetjes geschiedenis cover omslag boek lannoo encyclopedie inkijkexemplaar samenvatting

Specificaties Waarom? De grote geschiedenisencyclopedie

Auteur: Philip Steele | Illustrator: Dan Crisp | Adviseur: Peter Chrisp | Uitgever: Lannoo | 9789401496988 | 144 pagina’s | Februari 2024 | Vertaald door Jaap Verschoor | Engelse titel: Wat do we know about history? | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.