Voordat ze verdween, een bijzondere thriller

Voordat ze verdween is een spannende en bijzondere thriller van Lisa Gardner. Bijzonder, omdat het wel een thriller/detective is, maar dan vanuit een amateur. De hoofdpersonage in Voordat ze verdween is Frankie, een burger, een gewone vrouw. Geen politieagent of privé-detective. Maar al eerder heeft ze 14 vermiste personen gevonden, door haar eigen, alternatieve speurwerk. Op internet leest ze het verhaal van de vermiste Angelique in Boston. Ze verhuist naar Boston, regelt een kamer en een baantje in een café, en duikt in de zaak.

Lisa Gardner

Angelique

In Voordat ze verdween blijkt Angelique, een tiener die oorspronkelijk uit Haitie komt, al maanden verdwenen. Een keurig en hardwerkend meisje, planmatig en zonder ogenschijnlijk gedoe. Frankie praat met de familie en zoekt ook de betrokken politieagent en rechercheur op. Haar aanwezigheid doet op allerlei manieren de wenkbrauwen fronzen. Waarom wil ze deze familie helpen, en waarom denkt Frankie dat zij Angelique wel kan vinden. Door haar staat van dienst en het vragen van slimme vragen wint Frankie het vertrouwen van de familie, en ook van de politie en gaat ze aan de slag. Min of meer in samenwerking met de politie.

Voordat ze verdween

In het uitpluizen van wat er gebeurt kan zijn, stuit Frankie op nog een vermissing en blijken er andere mensen betrokken te zijn dan eerder gedacht. Angelique´s familie kent haar goed, maar het blijkt toch anders in elkaar te zitten dan gedacht. Door het gewroet van Frankie worden verhoudingen op scherp gezet en wordt de situatie, ook voor Frankie zelf, gevaarlijk. Goed speurwerk van Frankie en van de rechercheur Lotham zorgen er voor dat ze stap voor stap dichterbij komen. Al duurt het (gevaarlijk) lang voor dat ze alle puzzelstukken hebben gevonden.

Lisa Gardner

Spannend

Ik wil natuurlijk niet teveel verklappen over Voordat ze verdween, maar ik heb deze thriller met veel plezier gelezen. Het is spannend en je kunt je goed in Frankie inleven. Ondanks de bizarre situatie dat ze als burger het land doorkruist op zoek naar vermiste personen en daar haar leven aan wijdt, voelt het logisch. Haar eigen verleden en problemen spelen daar doorheen en door de goede bedoelingen hoop je dat ze de zaak oplost. Voordat ze verdween is een spannend verhaal, met verschillende wendingen, wat goed in elkaar zit.

Specificaties Voordat ze verdween

Auteur: Lisa Gardner | Uitgever: Cargo | Vertaald door Els Franci-Ekeler | Februari 2022 | 9789403163215 | 414 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek


Anouk
Delen is enorm lief

Ik ben Anouk (40) en samen met mijn zoon Mels van 11 jaar lezen we graag wat af. Althans, ik lees alles wat los en vast zit. Papier en e-reader. Mijn zoon leest alles wat niet saai is. Naast schrijven en boeken verslinden, wandel ik ook graag. En soms met iets meer tempo, dan hardloop ik lekker door Zwolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.