Het lievelingsboek van Simon Snoek – een prentenboek over lezen

Ik hou van boeken. Ik maak weleens een grapje dat mijn motto is: ‘Boeken heb je nooit genoeg’. Maar als me dan gevraagd wordt wat mijn lievelingsboek is, vind ik dat heel lastig. Ik heb zoveel boeken die ik leuk vind! In dat rijtje boeken staat wel ‘De Gruffalo‘. Het lievelingsboek van Simon Snoek is van dezelfde makers als van de Gruffalo. En wat zou dan eigenlijk het lievelingsboek van Simon zijn?

hoofd

Wat is het lievelingsboek van Simon Snoek?

Wie zit daar in zijn lievelingsstoel? Is dat niet Simon Snoek? Hij zit daar al de hele dag en leest zijn lievelingsboek… Simon leest een boek over een piraat, die een boek leest over Goudlokje, die en boek leest over een ridder…. en zo gaat het boek maar door! Hoe zou dit boek eindigen?

Een prentenboek van de makers van de Gruffalo

Zoals ik hierboven al liet doorschemeren, is de Gruffalo echt één van mijn lievelingsboeken. Dat boek is in mijn kleuterklas elk jaar een succes en ik geniet er gewoon van om dat boek voor te lezen. Ik vind dat boek echt zo grappig, en de tekeningen zijn heel kleurrijk en kenmerkend voor de illustrator. Daarom trok Het lievelingsboek van Simon Snoek mij ook meteen aan, omdat ik die herkenbare stijl er meteen in terug zag. Het boek is net als de Gruffalo geschreven door Julia Donaldson, en de tekeningen zijn van Axel Scheffler. Het boek is geschreven op rijm en leest daardoor heel prettig. En de tekeningen zijn weer geweldig!

Een grappig prentenboek over verschillende soorten boeken

Ook dit boek is weer enorm grappig. Elke keer als je de bladzijde omslaat, ben je benieuwd wat voor wending het verhaal nu weer gaat krijgen. Zo kom je in allerlei verschillende verhaalsoorten terecht. Het lievelingsboek van Simon Snoek is echt een boek in een boek. (in een boek in een boek….) Het is ook een ode aan boeken an sich. Je komt terecht in een sprookjesboek, stripverhaal, griezelverhaal, een soort krant van vroeger en een encyclopedie. Aan de lay-out van het boek is dat ook elke keer goed te zien, en dat is erg leuk én stiekem ook een beetje leerzaam. Het einde van het boek vonden wij hier thuis erg grappig én verrassend. Maar dat vertel ik natuurlijk niet. Daarvoor moet je het lievelingsboek van Simon Snoek echt zelf lezen. En misschien wordt het dan ook wel jouw lievelingsboek?

Specificaties Het lievelingsboek van Simon Snoek

Auteur: Julia Donaldson | Illustraties: Axel Scheffler | Vertaling: Bette Westera | 32 pagina’s | Uitgeverij: Lemniscaat | 9789047713982 | 25 november 2021 | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.