Mijn zelfleesboek voor groep 3, een uitgave van Ploegsma Amsterdam

Als jouw kind in groep drie zit, begint het met het aanleren van letters. Al snel kunnen ze woordjes lezen. Zo ook mijn Joshua en hoe leuk is het dan om Mijn zelfleesboek te hebben?

mijn zelfleesboek

Ik doe het zelf, mijn zelfleesboek

Ik merk dat kinderen die letters krijgen aangeleerd ook graag willen laten zien wat ze kunnen. Vooral als ze door die letters ook woordjes kunnen lezen. Zo ging Joshua het hele huis door op zoek naar de letter van die week. En als we rijden, roept hij woorden die hij ziet en kan lezen. Toen hij aangaf zelf ook wel te willen voorlezen, pakte ik die boek erbij. Mijn zelfleesboek is voor kinderen die het zelf willen doen.

mijn zelfleesboek

Opgebouwd in drie niveau’s

Mijn zelfleesboek kan je het hele schooljaar gebruiken. Zo begint het met AVI Start. Voor onze Belgische lezers, begin van het eerste leerjaar. Daarna krijg je AVI M3 (midden groep 3) en als laatste vind je AVI E3. Ideaal om het hele jaar door te gebruiken. En ook handig voor kinderen die net even wat verder zijn. Kan jouw kind al vlot lezen, dan kan je zo naar het volgende niveau. Maar ook andersom is mogelijk. Zo blijft lezen leuk! Voor alle kinderen.

mijn zelfleesboek

Veel verschillende auteurs

Waar vind je een boek met zoveel verschillende auteurs? Mijn zelfleesboek zit boordevol verhalen, zoekplaten, moppen en strips! Voor elke lezer wel iets dat hij of zij leuk vindt. Zo vind je er ook verhalen van Aadje Piraatje, Agent en Boek, Dolfje Weerwolfje, Kolletje, Spekkie en Sproet, Spuit Elf en Vos en Haas. En dit alles met mooie illustraties van bekende illustrators. Super leuk toch?

Verschillende manieren van lezen

Elk kind is anders en elk kind wil op een andere manier lezen. Zo is Joshua van het zoeken en raden. Hij vindt de zoekplaten in het boek dan ook geweldig. Eerst het woordje lezen en daarna op zoek naar het plaatje. Andere manier van lezen, maar je leest wel. Ikzelf vind de afwisseling erg fijn. Dan weer een zoekplaat en een bladzijde later een kort verhaal. Dit zorgt ervoor dat mijn zelfleesboek een boek is dat ze niet snel zullen weg leggen. Op zoek naar een boek voor een kind uit groep 3? Dan is dit zeker een aanrader!

mijn zelfleesboek

Specificaties Mijn zelfleesboek

Auteurs Kees de Boer, Arend van Dam, Vivian den Hollander , Mark Janssen, Paul van Loon, Natascha Stenvert, Sylvia Vanden Heede, Tjibbe Veldkamp, Alex de Wolf en vele anderen| Uitgever: Ploegsma│ 9789021680552 │juni 2020│176 pagina’s│meer informatie vind je hier

footer5
Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.