Prinses Arabella en de keukenprins, een boek van Mylo Freeman

December is dé tijd van het jaar waarin het draait om eten. Heeft jouw kind gezellig mee kunnen tafelen tijdens de feestdagen? Of is hij/zij een moeilijke eter? Lees dan Prinses Arabella en de keukenprins eens voor. Wie weet helpt het!

Over veel groenten en lekker eten

Prinses Arabella lust haast niets. “We proberen een nieuwe kok!” beslist de koning. Uit alle hoeken van de wereld worden koks uitgenodigd om voor de prinses te koken. Maar Arabella vindt het niks. Tot de keukenprins voor de kasteelpoort staat… ‘Prinses Arabella en de keukenprins’ is een verrassend verhaal over een eigenwijze kleine prinses en gaat over veel groenten en lekker eten.

koken met mylo freeman

“Dat lust ik niet!”

Het zal voor veel ouders herkenbaar zijn. In Prinses Arabella en de keukenprins staart de prinses naar haar bordje, terwijl de rest van de familie lekker zit te eten. Ze wil geen worteltjes. Ze wil taart! De koning en de koningin willen dat Arabella een sterke, gezonde koningin wordt later en de koning besluit om een nieuwe kok te proberen. Een hele rij staat voor de eigenwijze prinses klaar, maar ze wil er niks van weten. Dan belt de keukenprins aan.

De moestuin in Prinses Arabella en de keukenprins

De keukenprins pakt het heel anders aan. Prinses Arabella en de keukenprins gaan samen met prinses Ling, prinses Sofie en prins Mimoen naar de moestuin om zélf allerlei lekkers te plukken. Wat is een moestuin? De prinsessen en prins snappen er niks van dat er geen bloemetjes in de tuin groeien. Maar al gauw wordt alles duidelijk en oogsten ze met de keukenprins allemaal lekkere groenten. Leuk dat er in het verhaal bladzijden vol met heerlijke groenten staan, mijn zoontje weet er al een heleboel bij naam.

Prinses Arabella en de keukenprins

Aan de slag

Verschillende groenten worden uit de grond gehaald. Paprika, broccoli, uien en nog véél meer gaat in een grote mand mee naar de keuken van het paleis. De keukenprins laat zien dat je de groenten eerst moet wassen en ondertussen wordt er bedacht wat ze ermee gaan maken. Alles wordt gesneden en de boontjes worden gedopt. En het ruikt steeds lekkerder in de keuken bij prinses Arabella en de keukenprins.

groente moestuin

Prinses Arabella en de keukenprins Leuk, lekker en leerzaam

Ze vinden het allemaal erg leuk om het eten klaar te maken en natuurlijk om het daarna met zijn allen op te eten. En ja, zelfs Prinses Arabella is blij, maar zij heeft dan ook iets héél lekkers gemaakt!

Prinses Arabella en de keukenprins is niet alleen een leuk boek, maar ook leerzaam. Kinderen leren waar groenten vandaan komen en welke soorten er bestaan en wat je ermee doet in de keuken. Én dat je er zelfs een taart van kunt maken: dát is pas lekker!

Wat eet jouw kind graag? Schotel je hem/haar vaak gezonde maaltijden voor?

Specificaties ‘Prinses Arabella en de keukenprins’:

Uitgever: de Eenhoorn | Auteur: Mylo Freeman | 9789462913585 | oktober 2018 | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Prinses Arabella en de keukenprins
Footer5
Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.