Monsterdonuts – een spannend monsterverhaal vol zoetigheden

Wat een geluk dat ik geen donuts eet of andere zoete lekkernijen van de bakker. Want als je monsterdonuts leest dan moet dat haast wel vergezeld gaan van een lekkernij. Niet een boek om te lezen vlak voor het slapen gaan als de tanden al zijn gepoetst, en ook niet op een lege maag. Geweldig voor kinderen in groep 3, 4, 5 of 6! Treed maar snel binnen in een normale wereld vol monsters en maak kans op je eigen exemplaar van dit griezelige leuke boek.

Monsterdonuts

Weet je waar je monsters mee kunt verslaan? Met lekkere gebakjes natuurlijk! De tienjarige Tess weet er alles van. Ze is namelijk een monsterjager, net als de rest van haar familie. Haar wapens zijn cupcakes, taarten en koekjes gebakken door haar zus Danni. Sokkensnaaiers, vampiervleermuizen en kleerkastkruipers zijn er dol op!

In de stad waar Tess met haar zus Danni woont is het de normaalste zaak van de wereld dat er monsters zijn. Al wordt mij niet helemaal duidelijk of alle mensen dat door hebben. De familie de Jager in elk geval wel. Generaties lang al jagen ze op monsters. Ze kwamen er bij toeval achter dat monsters niet tegen bakpoeder kunnen en zo is de dekmantel van een bakkerij ontstaan. Met op zolder de basis voor de monsterjacht.

Danni de oudste zus heeft het bakgen van haar moeder georven en bakt van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat de lekkerste dingen. Tess de jongste zus combineert school met de monsterjacht. Hier krijgt ze vaak tekeningen te zien van jongere kinderen over monsters en zo weet ze waar er welke monsters zijn.

Helaas staan de zussen er op dit moment alleen voor in de strijd tegen nieuwe monsterdonuts, want hun ouders zijn twee jaar geleden spoorloos verdwenen.

Cyclopen en de monsterwereld

Er is een echte monsterradar die in de gaten houdt welke monsters er zijn en welke lekkernij hun valkuil is. Dat lijkt simpel maar toch lukt het Tess niet om een donutmonster te verslaan. De Cycloop meneer Harris keert gewoon terug uit de monsterwereld als ze hem een speciale donut met bakpoeder heeft gevoerd.
Dat de cyclopen moeilijk zijn te verslaan weten de zussen. Eerder zijn hun ouders verdwenen terwijl ze vochten tegen een cycloop. Niemand heeft ze daarna ooit nog levend of dood gezien.

Met de hulp van hervonden familie, en hulp uit zeer onverwachte hoek probeert ze de moord op de minister-president tegen te gaan.
Zal het Tess en Danni lukken om de monsterdonuts tegen te houden? En vinden ze hun ouders ooit nog terug?

Extra’s in Monsterdonuts

Wat ik super leuk vind aan het boek monsterdonuts is dat achterin het boek van de meest voorkomende monsters nog wat informatie is opgenomen. De Yeti, kobolden, weerwolven maar ook bijvoorbeeld de sokkensnaaiers, monsters onder het bed en de schaduwsluipers. Wel 27 soorten!
De schrijver en illustrator hebben beiden ook nog op leuke wijze hun eigen monsterprofiel ingevuld.

monsterdonuts

Ik denk als moeder, en als leerkracht dat Monsterdonuts een perfect boek is voor een boekbespreking. Het boek leest vlug door, zit vol humor en grappige plaatjes, heeft een gezonde dosis spanning en avontuur.
Met de extra monsters en de monsterprofielen kun je interactief aan de slag en heb je ook nog snel toegang tot informatie over de schrijver en illustrator.

Misschien moet je alleen wel wat mini donuts meenemen naar de klas om te trakteren na je boekbespreking…. levert je vast een monsterscore op.

Specificaties Monsterdonuts

Auteur: Gianna Pollero | Illustrator Sarah Home | Uitgeverij Condor | Vertaling: Merel Leene | 9789493189652 | januari 2022 | 256 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij de lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

monsterdonuts
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

25 reacties

 1. Dit lijkt me een heerlijk hilarisch boek! Mijn nichtje Eva wordt binnenkort 8 jaar, het perfecte cadeautje dus! Maar natuurlijk lees ik dan wel eerst stiekem zelf het boek… 🙃

 2. Mijn dochtertje is dol op roze en ook verzot op zoetigheid. Dus als ze iets lekkers mag is het een roze donut meest van de tijd. Lezen doen we samen en met veel plezier. Dus worden wij twee dames wel vrolijk van dit hier!!! Wat leuk we willen wel een kans op dit vrolijke verhaal. Het klinkt om van te smullen een boek waar je in verdwaal(d).

 3. Als zoetekauw lijkt me dit een overheerlijk boek 😋 En do-nut worry … Nadat ik het zelf gelezen heb, neem ik het mee naar mijn klasje 🤗 Dan kunnen ook alle kinderen van mijn 3e leerjaar ervan smullen 🍩

 4. Super leuk,
  Ik doe graag mee voor m’n zusje,
  Met 4 kinderen is het boek zeker gewild.
  Zullen ze echt super gaaf vinden.

 5. Oooohhh ! Dat zou mijn dochter Sjors (8) fantastisch vinden, ze is een echte boekenwurm en zo’n grote donut liefhebber dat ze zelf haar hond zo genoemd heeft♡ wij doen daarom graag mee met de winactie ♡

 6. Ik maak graag kans! Met mn verjaardag had ik donuts ipv taart 😍 ga ik elk jaar doen, want beviel heel goed!

 7. Ik doe heel graag mee voor mijn zoontje Luca! Hij is gek verhalen over monsters en dit lijkt mij een erg leuk boek voor hem.

 8. Ik doe heel graag mee met deze winactie. Ik weet zeker dat de smurfjes van mijn klas helemaal weg zullen zijn van deze reuzedonut.

 9. Dit boek zou mijn zoontje wel graag zelf lezen denk ik. En ik lees het met plezier voor aan mijn dochtertje.

 10. Enig! Ik doe mee voor mijn nichtje Fé. Ze is dol op zoetigheid, waaronder donuts, en zelf vanalles bakken.

  Binnenkort is ze jarig. Zou leuk zijn om haar met dit boek te verrassen!

 11. Ik wil graag meedoen met deze actie voor mijn 2 donut monster dochters. We hebben wat extra leesmotivatie nodig en dit boek sluit echt perfect aan bij hun interesse! We zijn heel benieuwd

 12. Dit lijkt me ee super leuk boek om te winnen voor mijn nichtje van 8, omdat wij allebei dol zijn op donuts!

 13. Wat een geweldig boek voor onze kleinkinderen uit groep 4 en 6. Kunnen ze samen lezen en lekker griezelen. Maar het leukste is oma voorlezen natuurlijk om de beurt een stuk dan geniet ik mee.

 14. Wat een leuk boek lijkt me dit mijn zoon is gek op donut. Elke maandag na zwemles is er een donut de zwemdonut noemt hij hem. Dus dit boek is echt voor hem weg gelegt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.