Fien en Teun – René Noorderveen, voorleesverhalen op de boerderij

“Beleef samen met Fien en Teun de vrolijkste avonturen op de boerderij! Ga met Teun op zoek naar de chocoladekoe, pluk met Fien appeltjes voor de appelmoes en ontdek wie de gaatjes maken in de kaas.” Dit staat er op de achterkant te lezen van Fien & Teun voorleesverhalen op de boerderij. Genoeg te doen en te ontdekken!

Allemaal plaatjes in voorleesverhalen op de boerderij

Plaatjes in Fien en Teun

Op de eerste bladzijde van Fien & Teun voorleesverhalen op de boerderij , zie je allemaal plaatjes die te maken hebben met de verhaaltjes die in het boek staan. Mijn kinderen gaan gelijk bedenken wat we straks allemaal te lezen krijgen. Er komt vast een verhaaltje over Sinterklaas roept mijn oudste wanneer hij de mijter ziet. Mijn jongste roept: “Kijk mama, muisjes!” Al alleen over die twee pagina’s kan je al een hoop vertellen.

Verschillende verhaaltjes

Fien en Teun

Het boek bestaat uit zeven grappige en leerzame verhaaltjes met Fien en Teun in de hoofdrol. Zo spelen ze verstoppertje, is hun mama jarig, zijn er zieke tomaatjes, krijgen ze te weten hoe de kaas aan gaten komt, gaan ze een koe melken, maken ze appelmoes en mogen ze hun schoen zetten! En dit alles met ontzettende leuke en mooie tekeningen erbij.

Voor ieder kind herkenbaar

De verhalen in Fien & Teun voorleesverhalen op de boerderij, gaan over het leven op de boerderij, maar is ook heel herkenbaar voor kinderen die niet op een boerderij komen. Elk kind kan zich herkennen in de dingen die ze voelen heel graag willen doen. Dat maakt dit boekje heel erg leuk voor ze. Mijn oudste roept regelmatig wat ze hadden kunnen doen of dat hij het zo ook had gedaan. Mijn jongste wijst vooral naar de plaatjes wanneer ik aan het voorlezen ben. Alles wat ik voorlees herkent ze in de plaatjes. Zo leuk

Mooie tekeningen in voorleesverhalen op de boerderij

Fien & Teun voorleesverhalen op de boerderij

Fien & Teun voorleesverhalen op de boerderij, staat vol mooie tekeningen. Op elke bladzijde staat wel iets. Het hele verhaal is al te volgen door alleen naar de tekeningen te kijken. Mijn kinderen vinden het ook heerlijk om te vertellen wat ze allemaal zien. Zo kan het zijn dat een verhaaltje opeens veel langer duurt dan je eigenlijk van plan bent. haha. Gelukkig vind ik dat niet erg bespreek graag het verhaaltje én de tekeningen met ze. Ik merk dat ze het daardoor nog beter begrijpen en onthouden.

Ook erg leerzaam

Naast dat het leuke verhaaltjes zijn, leren de kinderen er ook nog van. Zo weet mijn oudste nu heel goed hoe je voor plantjes moet zorgen en appelmoes kan maken. Mijn jongste heeft er weer een paar dierennamen bijgeleerd en zegt nu elke keer als we kaas eten dat de gaatjes niet door de muisjes worden gemaakt.

Voorleesverhalen op de boerderij Een echte aanrader

Voor jonge kinderen is Fien & Teun voorleesverhalen op de boerderij echt een geweldig boek. Mijn kinderen gaan hem nu voor de derde keer lezen. Kennen jouw kinderen Fien & Teun nog niet? Dan is dat helemaal niet erg. Je hoeft ze niet te kennen om dit boek leuk te vinden. De avonturen die ze mee maken zijn al geweldig om te lezen. Ik weet zeker dat jouw kind elke avond vraagt om een verhaaltje uit dit boek voor het slapen gaan.

Specificaties Fien & Teun voorleesverhalen op de boerderij

Fien & Teun voorleesverhalen op de boerderij

Auteur: René Noorderveen | Illustrator: Anet van de Vorst | Uitgever: Witte Leeuw | 9789492901354 | juni 2019 | 64 pagina’s | meer informatie vind je hier

Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.