Wie liet daar zijn billen trillen? Een komisch mysterie

Poeh hé! Iemand liet een scheet. En niet zomaar een scheet, maar een dikke. Een harde! Wie liet daar zijn billen trillen? Lees mee in dit supergrappige boek voor kinderen ( en volwassenen).

wie liet daar zijn billen trillen

Wie liet er eentje vliegen: wie liet daar zijn billen trillen?

Op een mooie dag, toen de zomer net begon,
gingen de dieren naar buiten om te spelen in de zon.


Deze pret was echter niet van lange duur, want een van de dieren heeft een enorme scheet gelaten. Maar wie was het? Wie liet daar zijn billen trillen?
Alle dieren denken het te weten, maar niemand wil luisteren naar kleine Numbat. (Ik heb het even opgezocht, een numbat is een Australisch buideldier: een buidelmiereneter. Ik had er nog nooit van gehoord, en was erg benieuwd…)
De dieren beginnen steeds meer ruzie te maken. Totdat er weer een enorme scheet gelaten wordt. Wie doet dat toch de hele tijd?

wie liet daar zijn billen trillen

Een supergrappig boek voor jonge kinderen

Wij hebben hier thuis echt smakelijk moeten lachen om dit boek. Het onderwerp is natuurlijk super grappig. Maar de tekst van ‘Wie liet daar zijn billen trillen’ rijmt ook heel fijn. De zinnen lopen vlot en daardoor is het boek gemakkelijk om voor te lezen. Vooral op het moment als de dieren ruzie met elkaar krijgen, dan gaan ze over en weer beschuldigingen naar elkaar roepen, en die zijn vaak erg komisch.

Mooie lay-out

Wat ook opvalt aan ‘Wie liet daar zijn billen trillen?’ is dat de lay-out erg leuk en speels is. Dit is erg leuk gedaan. Er is echt gespeeld met de typografie, zodat er een speels effect ontstaat én je weet waar je de nadruk op moet leggen tijdens het voorlezen.
Ook de kleuren zijn super aansprekend, mooi helder en contrasterend. Het meest hebben we nog moeten lachen om de wijze les op het einde van het boek. Deze is namelijk: ‘Je bent nooit te klein om grote scheten te laten!’. En dat is iets waar heel veel kinderen zich vast in kunnen vinden…

scheet

Specificaties Wie liet daar zijn billen trillen?

Auteur: Timothy Knapman | Illustraties: Steve James | Vertaling: Ellen Hosmar | Uitgever: Veltman Uitgevers│ 9789048319190│maart 2021│32 pagina’s│meer informatie vind je bij je lokale boekhandel of klik hier

kaft
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.