Nu vliegen de pepernoten ons nog om de oren, maar stiekem denk ik al aan kerst. Sprankelende lichtjes, een mooi versierde kerstboom en het gezellig samen zijn met familie en vrienden. De tijd waarin we weer meer tijd binnen doorbrengen en dus (nog) vaker een boek pakken. Deze adventtijd willen wij graag met jullie samen aftellen door middel van een favoriete boeken 2022 adventskalender.

Als boekenblog hebben wij een extreem goed jaar gehad. Er zijn enorm veel boeken verslonden, daardoor heel veel recensies geschreven. En deze zijn vervolgens gelezen door veel verschillende bezoekers. Hoog tijd dus om onze favorieten van 2022 op een rij te zetten. Dit doen wij in onze StoerLeesVoer adventskalender waarin wij 24 dagen lang, elke dag een boekentip van één van onze teamleden delen. Lees ze hieronder, of (als je je echt wil laten verassen zoals bij een adventskalender) volg ons op social media waar wij elke dag een nieuwe tip met jullie delen.

Adventskalender

Voor we aan de adventskalender beginnen wil ik graag met jullie delen waar deze traditie vandaan komt. De adventskalender stamt uit de 19e eeuw. Deze traditie is eigenlijk gewoon een hulpmiddel voor kinderen. De adventtijd is namelijk best een lange periode om te overzien voor kinderen. Met de kalender probeerde ouders in 1840 deze periode tastbaarder en feestelijker te maken. Elke dag mocht er een nieuw vakje open om zo samen af te tellen naar kerst. De adventskalender start op 1 december en eindigt op kerstavond.

Inmiddels hebben vele mensen een adventskalender. De winkels liggen er vol mee en er is een ruime keuze uit verschillende adventskalenders. Chocolade, speelgoed of een verzorgingsproduct. Het principe blijft hetzelfde, elke dag een nieuwe verassing.

En dan presenteren wij nu onze eigen StoerLeesVoer adventskalender met hierin al onze favoriete boeken van 2022. Met veel plezier tellen we samen met jullie af naar kerst… Merry Christmas!

team kerst 2022

Favoriete boeken 2022 adventskalender

Dag 1: De Prooi

We trappen af met een ijzige thriller uit IJsland. Dit boek is een aanrader van Selena één van haar favoriete boeken van 2022.

Tijdens de koudste dagen van het jaar is een reddingsteam op de afgelegen hoogvlakten van IJsland op zoek naar een groep vermiste mensen. Wat bezielde deze groep om midden in een sneeuwstorm, bij extreme kou, op pad te gaan? Waarom verlieten ze de eenvoudige hut waar ze verbleven, totaal onvoorbereid op de barre weersomstandigheden? Ondertussen vinden er op het schiereiland Stokksnes mysterieuze gebeurtenissen plaats. Er wordt een onverklaarbare plas bloed gevonden in de sneeuw, een kinderschoen duikt op tientallen jaren nadat die begraven was en in de rotskust bij de zee ontstaat een groot zwart gat, dat een onweerstaanbare aantrekkingskracht op de mensen lijkt te hebben. Lees het in één van de favoriete boeken 2022 van Selena.

Adventskalender

Dag 2: Films die nergens draaien

Voor Linda mag dit prachtige kinderboek absoluut niet missen in deze lijst van favoriete boeken 2022! Het is spannend, geheimzinnig, geestig en ontroerend: dit boek heeft alles om je naar een compleet andere wereld te voeren. En je daar totaal in de ban te houden. Winnaar van de Gouden Griffel 2022.

Op dezelfde dag dat Cato ter wereld kwam, heeft haar moeder die verlaten. Cato’s vader is sindsdien altijd afwezig, ook al zit hij gewoon tegenover zijn dochter aan tafel. Cato heeft zich er inmiddels bij neergelegd. Denkt ze. Wanneer ze thuis een geheimzinnig kaartje vindt van een verlaten bioscoop en ontdekt dat deze weer open is, besluit Cato er een kijkje te gaan nemen. Al snel ontdekt ze dat er iets vreemds met de bioscoop aan de hand is, en dat het geen gewone films zijn die er draaien. De bioscoop lijkt in verbinding te staan met het verleden.

Op zoek naar avontuur en de waarheid over haar moeder, wordt Cato meegesleurd op een gevaarlijke reis door tijd en herinneringen, recht naar een plek diep in haar hart. Een plek die ze altijd voor zichzelf verborgen had weten te houden. Tot ze voor een keuze staat die het leven van haar en haar vader voorgoed zal veranderen. Lees het in één van de favoriete boeken 2022 van Linda.

Adventskalender

Dag 3: Phoenix in favoriete boeken 2022

Voor Anouk was het meteen duidelijk, Phoenix mag niet ontbreken op deze adventskalender van favoriete boeken 2022.

Winterswijk, 1847. Abel Sikkink is acht jaar oud als zijn ouders besluiten te emigreren naar Amerika. Maar het noodlot slaat toe en het schip waarmee ze naar hun eindbestemming varen, de Phoenix, vergaat. Abel overleeft als enige uit het gezin de ramp. Hij groeit op in een klein dorp in Wisconsin, tot hij zijn vleugels uitslaat en zijn vriend Kalle achterna reist, die in New York carrière maakt als fotograaf. Daar opent zich een nieuwe wereld. Zo kruisen krantentycoon Gordon Bennett van The New York Herald, dichter Walt Whitman, actrice Ada Clare en de abolitionist John Brown zijn pad.

Het is de vooravond van de Amerikaanse Burgeroorlog en Abel bereidt zich voor op een nieuwe rol: die van oorlogsverslaggever. Intussen blijft hij geobsedeerd zoeken naar de verantwoordelijken voor de ondergang van zijn familie. Phoenix is een zinderende roman over landverhuizers, diepe vriendschap, het noodlot en de tragische gebeurtenissen in het Amerika van de tweede helft van de negentiende eeuw. Phoenix is het eerste deel van een trilogie, gebaseerd op waargebeurde feiten. Lees het in één van de favoriete boeken 2022 van Anouk.

Adventskalender

Dag 4: De NEEhoorn en De NEEhoorn en de Slangzaam

De NEEhoorn is zowel bij Minke, Kelly en bij mezelf favoriet. Daarom delen we zowel deel 1 als deel 2 van dit hilarische prentenboek in de adventskalender met favoriete boeken 2022. We kunnen en hoeven niet te kiezen.

In het Heerlijke Hartenwoud wordt een kleine poezelige eenhoorn geboren. Hoewel iedereen hem ontzettend li-la-lief vindt en hem gesuikerd geluksgras voert, gedraagt hij zich helemaal niet als een eenhoorn. Hij zegt constant op alles NEE, dus noemt zijn familie hem de NEEhoorn.
Op een dag ontsnapt de NEEhoorn uit het Hartenwoud en ontmoet hij een wasbeer die niet wil luisteren, een hond die echt nergens van houdt en een prinses die het met niks eens is. Samen trekken ze eropuit. Want samen chagrijnig zijn, is veel leuker! Lees het in één van de favoriete boeken 2022 van Minke, Kelly en Jolien.

Adventskalender

Dag 5: Het verborgen land – de strijd om de magische wens

Dit sprookjesachtige verhaal voor tieners, youg adults en volwassen is één van Chantal haar favoriete boeken van 2022.

De tweeling Alexandra en Koen kunnen niet méér van elkaar verschillen. Alexandra heeft overal een antwoord op en Koen gebruikt de schooltijd liever om een beetje bij te slapen. Als ze een oud sprookjesboek krijgen van hun oma, verandert alles. Ze vallen door het boek en belanden in een bizarre sprookjeswereld. Zo struikelen ze het Koninkrijk van Roodkapje in en komen ze terecht voor het enorme paleis van Assepoester. Om uit deze parallelle wereld weg te komen moeten ze voorwerpen verzamelen. En dat zijn niet de makkelijkste: het haar van Rapunzel, het glazen muiltje van Assepoester en nog veel meer. Een bloedspannende tocht door koninkrijken en donkere bossen volgt. Helaas zijn ze niet de enige met deze missie. In de verte een zwarte schim, een flits in een spiegel. De boze stiefmoeder van Sneeuwwitje is onderweg. Lees het in één van de favoriete boeken 2022 van Chantal.

Adventskalender

Dag 6: Augustus

Augustus was voor Selena de grote verassing van het jaar. Verassing in de meest positieve zin van het woord. Vandaar dat ook deze triller bij onze favorieten van 2022 hoort.

Als de achtjarige wees Jack bij het bezoeken van het graf van zijn ouders een meisje ontmoet, Stella, is hij direct weg van haar. Maar hun ontmoeting wordt plotseling beëindigd door een mysterieuze vrouw, die Stella dwingt in een witte SUV te stappen. Wekenlang blijft Jack naar de begraafplaats gaan, hopend een glimp van Stella op te vangen. Altijd tevergeefs. Tot hij exact een jaar later weer het graf van zijn ouders bezoekt en de witte SUV opnieuw opduikt.

Rechercheur Faustino Brier wordt gekweld door een reeks onopgeloste moorden. Al enkele jaren wordt er op 8 augustus een lijk gevonden: het lichaam volledig verbrand, maar de kleding intact. En geen enkel spoor van de dader. Briers enige aanknopingspunt is Jack Thatch – de arme weesjongen die vier jaar geleden zijn ouders verloor door een aanrijding met een witte SUV. Zijn vingerafdrukken stonden op de ID-kaart van het meest recente slachtoffer. Maar die jongen is nog een kind en kan onmogelijk iets met deze moordzaak te maken hebben… Toch? Lees het in één van de favoriete boeken 2022 van Selena.

Adventskalender favoriete boeken 2022

Dag 7: Kleuren in de natuur in favoriete boeken 2022

De prachtige illustraties van Kleuren in de natuur horen volgens Jolien absoluut thuis in onze favorieten van 2022 en verdiend daarom een plekje in deze adventskalender.

De natuur wemelt van de schitterende kleuren. Geïnspireerd door planten, dieren en mineralen bedachten mensen er namen voor. In dit boek vind je de twaalf meest bekende kleuren en hun schakeringen. Vaak loopt er een direct lijntje tussen hun naam en de natuur. Heb jij je ooit afgevraagd hoe geel ruikt? Hoe blauw klinkt? Of hoe roze zou voelen als je het kon aanraken? Je leest erover in dit boek. Tot slot: ben jij een artiest in de dop? Blader dan snel naar de kleurencursus achterin. Voor je het weet schilder jij net zo prachtig als de natuur zelf! Lees het in één van de favoriete boeken 2022 van Jolien.

Adventskalender

Dag 8: Het boek van alle mensen, dieren en dingen

Volgens Lianne hoort Het boek van alle mensen, dieren en dingen ook zeker thuis in de Stoer Leesvoer adventskalender van 2022.

Querido viert de vijftigste verjaardag van het kinderboekenfonds met deze feestelijke bundeling van de mooiste verhalen, gedichten en illustraties van Annie M.G. Schmidt, Fiep Westendorp, Imme Dros, Marit Törnqvist, Toon Tellegen, Bibi Dumon Tak, Edward van de Vendel, Guus Kuijer, Bart Moeyaert, Simon van der Geest, Daan Remmerts de Vries, Anna Woltz, Annet Schaap en heel veel anderen. Lees het in één van de favoriete boeken 2022 van Lianne.

Adventskalender

Dag 9: Camping Cruel

Zin om lekker je tentje op te zetten en te griezelen bij het kampvuur in Hellevorst? Camping cruel van het illustere duo Federico van Lunter en Rik Peters mag niet ontbreken volgens Selena op de favoriete boeken 2022.

Welkom op Camping Cruel. Leuk dat je er bent! Mijn naam is Jolien en ik ben de verhalenverteller van de camping. Samen bladeren we door mijn dikke boek vol enge avonturen. Ik vertel je waarom boswachters een soort vampiers zijn, hoe je voor je verjaardag een zusje kunt krijgen, en hoe de muziek van de dood klinkt. Dus… ga zitten bij het kampvuur en luister maar! Een griezelig grappig en lekker vies boek vol onvergetelijke verhalen. Voor kinderen vanaf 10 jaar die van nachtmerries houden.

Camping Cruel is een tweede boek uit de griezellige omgeving van Hellevorst. Geschreven door Rik Peters en geïllustreerd door Federico van Lunter. Gooi deze twee bij elkaar en wat gebeurd er? Er ontstaat een chemische reactie die aangenaam explodeert, voor de beelddenkers: Mentos in een fles Cola.. Elke millimeter van kaft tot kont, van binnen tot buiten bevat de sporen en ingrediënten waar Einstein vast een toffe formule voor zou kunnen uitschrijven. Ben je meer into mindfulle happy quotes? Strooi liefde in het rond als confetti! En die liefde voor hun boek en verhaal strooien Federico en Rik in heerlijke overvloed rond over de pagina’s en cover. Vanuit welk perspectief je ook wilt kijken: dit boek is geweldig en op elke mm is wel iets tofs te ontdekken!

Favoriete boeken 2022, een adventskalender met tips!

Dag 10: Warrior Cats (complete serie)

Voor Ellen is de complete serie van Warrior Cats de absolute favoriet. Maar wees gewaarschuwd, als je begint met lezen is het moeilijk om nog te stoppen…

Al eeuwenlang delen vier wilde kattenclans het woud, volgens de regels die door hun voorouders zijn vastgesteld. Maar de Donderclan verkeert in groot gevaar, als de Schaduwclan zich niet langer aan die regels houdt en probeert heer en meester van het hele woud te worden. Dappere krijgskatten sterven, soms onder vreemde omstandigheden … Dan verschijnt er ineens een doodgewone huiskat op het toneel. Hij heet Rufus en zijn komst markeert het begin van een nieuw tijdperk voor de clans. Lees het in één van de favoriete boeken 2022 van Ellen.

Adventskalender

Dag 11: The Umbrella Academy Library Edition Volume 1

Volgens Selena mag deze graphic novel van The Umbrella Academy van de gelijknamige Netflix serie absoluut niet ontbreken in onze lijst van favorieten van 2022.

In een onverklaarbaar wereldwijde gebeurtenis worden er 43 bijzondere kinderen spontaan geboren bij vrouwen die totaal geen tekenen van enige zwangerschap vertoonden. Miljonair, uitvinder en entrepreneur Sir Reginald Hargreeves, a.k.a. The Monocle, gaat om onbekende redenen de wereld over met zijn bodyguard om deze kinderen te verzamelen. Hij weet er zeven te vinden die hij adopteert. Op de eeuwige vraag waarom? heeft hij steevast 1 antwoord: “Om de wereld te redden”. Daarna verdwijnen ze allemaal van het toneel en sluit The Umbrella Academy haar deuren voor de wereld. Lees het in één van de favoriete boeken 2022 van Selena.

Adventskalender

Dag 12: Meest begeerde miljardair

Voor de nodige warmte in deze koude dagen voegen wij deze steamy roman toen. Volgens Joyce is de Meest begeerde miljardair moeilijk weg te leggen en heeft daarom een plekje verovert in onze adventskalender van favoriete boeken 2022.

Op Manhattan gebeuren de raarste dingen, en wat Vicky meemaakt is wel héél vreemd. De oude Bernadette denkt dat Vicky een hondenfluisteraar is en smeekt haar om te vertellen wat haar schattige hondje Smuckers te zeggen heeft. Vicky wil dat niet, maar gaat uiteindelijk overstag als ze ziet dat Smuckers haar hulp kan gebruiken.

Dan overlijdt Bernadette. De eigenzinnige dame vertrouwde haar familie niet en heeft daarom haar aandeel in het miljardenbedrijf Locke Worldwide nagelaten aan… Smuckers. Met Vicky aan zijn zijde, want zij kan Smuckers gedachten lezen en dus zijn beslissingen doorgeven tijdens bestuursvergaderingen. Vicky aarzelt. Ze wil leven in de luwte en ze wil nooit, nóóit meer gebruikt worden door een veel te rijke en veel te knappe man. Laat Henry Locke, de CEO van Locke Worldwide, nou precies die twee dingen zijn. En tot overmaat van ramp voelt hij zich nog tot haar aangetrokken ook. Lees het in één van de favoriete boeken 2022 van Joyce.

Adventskalender

Dag 13: Terra Ultima

Terra Ultima is een favoriet van Kelly. Dit bijzondere boek stond al lange tijd op haar lijstje en stelde absoluut niet teleur. Vandaar een welverdiende plek tussen onze favorieten van 2022.

‘De aardbol leek in alle windrichtingen doorkruist en minutieus in kaart gebracht. Maar er bleek iets over het hoofd te zijn gezien, iets aan de atlassen te zijn ontsnapt.
Een heel continent nog wel: Terra Ultima.’

En wat voor een continent: het is kolossaal en volstrekt uniek.
De natuur kon er haar gang gaan zonder ingrijpen van de mens.

Ontdekkingsreiziger Raoul Deleo vond Terra Ultima na een jarenlange zoektocht. Met kleurrijke, gedetailleerde tekeningen doet hij verslag van zijn expedities en van de wonderbaarlijke dieren, planten en landschappen die hij er aantrof. Lees het in één van de favoriete boeken 2022 van Kelly.

Adventskalender

Dag 14: Serie van M. J. Arlidge

De complete Helen Grace serie van auteur M.J. Arlidge is volgens Kimberley geweldig met als uitschieter Niemand zeggen. Deze zullen we hieronder dan ook speciaal even uitlichten als onderdeel van de adventskalender.

Na covid-19 bevindt het land zich in een van de zwaarste -recessies ooit. Nog nooit heeft inspecteur Helen Grace met zo veel geweld en onrust te maken gehad. Voor het eerst in haar leven is ze bang om de controle te verliezen: haar trouwe partner Charlie is met zwangerschapsverlof en tegelijkertijd doet haar collega Joseph Hudson er álles aan om haar het leven zuur te maken.

Drie moordzaken houden Helen ’s nachts wakker: een oude, rijke man, vermoord tijdens een inbraak in zijn immense huis; een jonge zorg-manager, in zijn auto doodgestoken met een schroevendraaier; en een jonge studente, aangerand en doodgeknuppeld in het plaatselijke park. Dan krijgt ze bericht dat de privédetective die onderzoek deed naar deze zaken levend in brand is gestoken. Net als Helen dacht hij dat zo veel geweld in korte tijd geen toeval kon zijn, maar zelfs met deze aanwijzing kan ze het verband niet zien. En de tijd begint te dringen, want de dader gaat geen enkele uitdaging uit de weg om zichzelf te bewijzen. Lees het in één van de favoriete boeken 2022 van Kimberley.

Adventskalender

Dag 15: Tien overheerlijke juffen en meesters

Dit humoristische prentenboek is nog leuker dan Kelly dacht. Zij adviseert deze topper dan ook voor onze adventskalender.

Tien juffen en meesters zijn moe en willen na een lange schooldag graag naar huis. Helaas missen ze nét de laatste bus. Hoe komen ze nu thuis? Gelukkig ziet meester Slop een snelle route door het donkere woud. Ze gaan gauw op weg, maar wat ritselt daar? Als dat maar geen monsters zijn… Lees het in één van de favoriete boeken 2022 van Kelly.

Adventskalender Favoriete boeken 2022

Dag 16: Academicus Vampyrus

De hele serie Academicus Vampirus is favoriet van Jolien en Selena. Zelfs na meerdere keren lezen is deze Young Adult nog steeds spannend. En daarom hoort hij zeker thuis in onze lijst met favorieten boeken van 2022.

Lissa Dragomir, prinses van de Moroi, is een sterfelijke vampier die onlosmakelijk verbonden is met de magie van de aarde. Ze moet te allen tijde beschermd worden tegen de Strigoi: de onsterfelijke vampiers die ongelooflijk wreed en gevaarlijk zijn.

Rose, de beste vriendin van Lissa, is een dhampier. Zij leidt een gevaarlijk leven dat in dienst staat van het beschermen van Lissa tegen de Strigoi. Die zijn namelijk vastbesloten om haar een van hen te maken.

Twee jaar nadat ze uit angst zijn weggelopen van de diep in de wouden verscholen Academie van St. Vladimir worden Rose en Lissa opgepakt en daarnaartoe teruggebracht. Lees het in één van de favoriete boeken 2022 van Jolien.

Adventskalender Favoriete boeken 2022

Dag 17: Mot en de metaalvissers

De favoriet van Linda is Mot en de metaalvissers. De sfeer van dit boek blijft aan je kleven en daarom mag ook dit boek niet ontbreken in de adventskalender.

De week waarin Mot een duikboot vond, begon redelijk normaal. Saai zelfs. Dat was niet zo gek. Er moest heel wat gebeuren voordat ze haar grote vondst zou doen. Ze had nog niet eens een magneet.

Mot heet eigenlijk Vlinder. Maar zo noemt alleen haar moeder haar nog. Die wil het liefst een opgeruimd, luchtig kind in een jurkje. Mot is zo niet. Mot houdt van zwarte kleren en van de oude, rommelige stad waarin ze opgroeit. Uit opstandigheid koopt ze van haar spaargeld een magneet om mee te vissen in het oude kanaal. Ze vindt een kleine, roestige duikboot. Die duikboot is het begin van een groots avontuur, waarbij Mot de punk-acrobaten van De Werf ontmoet, ze het tegen een machtige miljardair opneemt en ze haar moeder beter leert kennen. Lees het in één van de favoriete boeken 2022 van Linda.

Dag 17

Dag 18: Lupin in favoriete boeken 2022

Chantal is fan van Lupin en daarom is dit haar tip voor onze lijst met favorieten boeken van 2022. Een mooie toevoeging aan de Stoer Leesvoer adventskalender.

Ontdek de avonturen van de beroemde gentleman-inbreker! Een Franse detectiveklassieker opnieuw uitgebracht in een prachtig geïllustreerde uitgave. Lees het in één van de favoriete boeken 2022 van Chantal.

Dag 18 Favoriete boeken 2022

Dag 19: Wintereiland in favoriete boeken 2022

Voor Cindy was het een makkelijke keus. De thriller Wintereiland behoort tot haar favorieten en heeft daarom een plekje in de adventskalender.

Vierde boek van de spannende serie Bureau Kopenhagen, de spannende opvolger van Glazen vleugels en Dodenmasker Jeppe Kørner is met verlof van de politie en houdt zich tijdens de winter schuil op het eiland Bornholm. In Kopenhagen heeft Anette Werner nu de leiding over het onderzoek naar een onthoofd lichaam dat is opgegraven in een speeltuin. Esther de Laurenti werkt op Bornholm aan een biografie over een antropologe met een geheimzinnig verleden: Margrethe Dybris. Wanneer Jeppe een helpende hand biedt bij de zagerij op het eiland belandt hij onbedoeld midden in een sinister mysterie. Hij zal opnieuw met Anette en Esther moeten samenwerken als ze de geheimen van het eiland willen onthullen en de moordenaar stoppen voor hij opnieuw toeslaat. Lees het in één van de favoriete boeken 2022 van Cindy.

Dag 19

Dag 20: Truth or Dance trilogie in favoriete boeken 2022

Deze waanzinnig populaire trilogie Truth or Dance mag volgens Cindy absoluut niet ontbreken in deze adventskalender.

Het Eerste deel van de trilogie Truth or Dance, gaat over de duistere kanten van de balletwereld. Voor young adults. Truth or Dance. Zo heet de chatgroep waar India, Lisa, Nikki en Zoë opeens aan worden toegevoegd. De meiden dachten dat ze gewoon auditie konden doen om toegelaten te worden tot de balletopleiding, maar dat blijkt een vergissing. Via de app ontvangen ze allerlei rare opdrachten, die ze moeten uitvoeren om kans te maken op een plekje. Ze willen niets liever dan dansen, maar zijn ze bereid daarvoor over lijken te gaan? Lees het in één van de favoriete boeken 2022 van Cindy.

  • Meer over Truth or Dance trilogie lees je hier
  • Thriller Young Adult
Dag 20 Favoriete boeken 2022

Dag 21: Groene planeet in favoriete boeken 2022

Dit pareltje bomvol informatie, weetjes en mooie plaatjes over onze planeet is een favoriet van Ellen. Deze delen we daarom maar al te graag in onze lijst met favorieten boeken 2022.

Het kinderboek naar de baanbrekende serie van David Attenborough. Recht onder je voeten, en overal om je heen, strijden planten tegen hun vijanden en proberen ze dieren te verleiden om voor hen te werken. Van de boom in het park tot het onkruid tussen de stoeptegels: planten zijn veel bijzonderder dan je op het eerste gezicht zou zeggen – en we zijn afhankelijk van ze, voor iedere ademteug en elke hap voedsel die we binnenkrijgen. Reis mee door tropische regenwouden en over woestijnen, onder water en door bossen, en ontmoet de poep-etende bekerplant, een oogverblindende regenboogrivier, een waterlelie die een keverfeestje houdt, en kijk in de betoverende bek van een venusvliegenvanger. Lees het in één van de favoriete boeken 2022 van Ellen.

Dag 21 Favoriete boeken 2022

Dag 22: Het weeshuis in de azuurblauwe zee

Het weeshuis in de azuurblauwe zee is een verhaal over mogen zijn wie je bent. Dit magische jeugdboek is de favoriet van Lianne. Ook dit boek krijgt daarom een plaatsje in onze adventskalender.

Linus Baker leidt een rustig, afgezonderd leven en is maatschappelijk werker bij het Ministerie van Toezicht Magische Jongeren. Hij krijgt de bijzondere opdracht te onderzoeken of zes magisch begaafde, maar risicovolle jongeren, die in een weeshuis op een klein eiland wonen, mogelijk een te groot gevaar voor de samenleving opleveren. Lees het in één van de favoriete boeken 2022 van Lianne.

Dag 22 favoriete boeken 2022

Dag 23: Box in favoriete boeken 2022

Deze razend spannend dikke thriller hoort volgens Anouk ook absoluut in onze lijst van favorieten boeken van 2022.

Wanneer een vrouw dood wordt aangetroffen in een kist doorboord met zwaarden, vraagt de politie zich af of het een mislukte goocheltruc is of een brute moord. Inspecteur Mina Dabiri schakelt de hulp in van Vincent Walder, mentalist en expert in lichaamstaal en magie. Ze linken de dood met eerdere moordzaken en beseffen dat ze op jacht zijn naar een roekeloze seriemoordenaar. Maar zowel Mina als Vincent heeft een duister geheim. Hun verleden lijkt verband te houden met de zaak. Ze moeten de moordenaar een stap voor zijn. Maar hoe? Lees het in één van de favoriete boeken 2022 van Anouk.

Dag 23 Favoriete boeken 2022

Dag 24: De Ziener

Selena haar hart is gesmolten voor deze gothic novel van Vlaamse bodem. Een hedendaagse klassieker, die eigen en uniek is maar toch herkenbaar en vertrouwd voelt. Dat alles in het prachtige taalkundige jasje van K.R. Valgaeren en dit boek mag bij de favoriete boeken van 2022!

David Mayfair is geen gewone jongeman: hij kan voorbij het leven kijken en de dood observeren. Na het overlijden van zijn ouders wordt hij geadopteerd door zijn Britse oom, Dorian Walpole, die hem in Londen opleidt tot een Ziener. Wanneer in Borley, een klein dorp in het zuidoosten van Engeland, twee tienermeisjes op gruwelijke wijze worden vermoord, wordt de Ziener door de politie ingeschakeld om het onderzoek mee te voeren. Maar Borley heeft een duister geheim dat zich niet zomaar wil prijsgeven, zeker wanneer blijkt dat de aanwezigheid van David Mayfair geen toeval is…

De Ziener is een ijzingwekkend thriller die gebaseerd werd op historische feiten. Valgaeren neemt in deze gothic novel de lezer mee van België naar Engeland om een eeuwenoud mysterie te ontrafelen. De Ziener van K.R. Valgaeren verscheen voor het eerst in 2011 en was een instant succes. Een jaar later kreeg het boek de Schaduwprijs voor het beste spannende debuut in de Nederlandse taal. Op verzoek van de vele lezers is er na tien jaar eindelijk deze nieuwe editie. De Ziener werd voor de gelegenheid grondig herwerkt door de auteur en voorzien van een nieuw en uitgebreid nawoord.

Favoriete boeken 2022, een adventskalender met tips!

Extra: ultieme kerstboek De Notenkraker van E.T.A Hoffman

We sluiten onze adventskalender af met deze prachtige kerstklassieker als extra tip. De notenkraker van E.T.A. Hoffman. Dit is toch wel een ultieme kerstklassieker en deze editie is prachtig vormgegeven

Het is kerstavond. Fritz en Marie kunnen niet wachten om hun cadeautjes open te maken. Tussen alle geschenken vindt Marie een vreemd uitziende notenkraker. Nog vreemder: hij komt ’s nachts tot leven. Voordat ze het weet is Marie het middelpunt van een gevecht tussen de Muizenkoning en het andere speelgoed en wordt ze meegenomen naar een wereld van suikerkastelen, chocoladekoningen en echte liefde.

Dag 24 Favoriete boeken 2022

Merry Christmas met deze favoriete boeken 2022!

Dat was onze adventskalender met onze favoriete boeken van 2022 plus een extra tip. Het was een zeer lastige selectie want dit boekenjaar was zeer goed! Maar we zijn tevreden met het diverse totaalplaatje.

Welk boek mag voor jou niet ontbreken in favoriete boeken van 2022?

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer1
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.