De herfst van Kleine Gans – Elli Woollard, een prachtig boek

Herfstboeken…. Ik kan er geen genoeg van krijgen! De herfst van Kleine Gans is nu net verschenen. Een mooi verhaal over de verandering van het seizoen, en ontdekken wat elke diersoort nu zo uniek maakt in zijn gedrag tijdens de herfst.

prachtig herstboek voor in de kleuterklas

De herfst van Kleine Gans: een seizoensverhaal over ontdekken waar je thuishoort

Kleine Gans woont in het bos en geniet daar met volle teugen van het leven. Maar dan begint het herfst te worden, en Kleine Gans voelt dat er iets staat te gebeuren. Er zou iets moeten gebeuren, maar Kleine Gans komt er niet achter wat het hoort te zijn. Ze voelt aan alles dat er iets niet klopt, maar krijgt van andere dieren toch geen juist antwoord op haar vraag. Bij wie of waar hoort ze nu eigenlijk thuis?

de herfst van kleine gans

Gedrag van verschillende dieren in de herfst

Wat De herfst van Kleine Gans voor jonge kinderen erg leuk en leerzaam maakt, is dat er in het boek ook ingegaan wordt op de veranderingen in het gedrag van de dieren. Er is niet alleen een verandering gaande in het bos, omdat de blaadjes vallen. Maar ook de dieren gaan zich anders gedragen!
Zo gaan de bevers bomen omknagen, de eekhoorns gaan nootjes verzamelen en verstoppen en de beren maken hun hol gereed.

de herfst van kleine gans

Herfstsfeer gevat in sfeervolle tekeningen

De voorkant van De herfst van kleine gans is erg mooi en is echt een blikvanger op een herfsttafel in de klas bijvoorbeeld. In het begin van het verhaal is het nog zomer, maar dan begint de herfst. Je ziet de natuur in het boek ook echt veranderen. De tekeningen zijn erg sfeervol. De illustraties zijn mooi groot, waardoor de details goed te zien zijn.
Wij hebben hier thuis genoten, en het boek gaat nu mee naar de klas, om voor te lezen én een mooi plekje te krijgen op de herfsttafel!

Specificaties De herfst van kleine gans

Auteur: Elli Woollard | Illustraties: Briony May Smith | Uitgever: Lemniscaat │9789047712275│september 2020│32 pagina’s│meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

de herfst van kleine gans
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.