Woezel en Pip De leukste voorleesavonturen, een fijn prentenboek

Woezel en Pip spelen met hun vriendjes, maken een spannende tocht door de mist en mogen een dagje naar school. En als Woezel en Pip zich tóch een keer vervelen, verzinnen ze gewoon hun eigen avontuur! In deze vrolijke voorleesbundel met de leukste voorleesavonturen beleven Woezel en Pip spannende, grappige en ontroerende avonturen. Ga je mee?

hoofd Woezel en Pip De leukste voorleesavonturen

De leukste voorleesavonturen van Woezel en Pip

Zelf word ik al vrolijk bij het lezen van de inhoudsopgave van Woezel en Pip de leukste voorleesavonturen. De titels van de 9 verhalen roepen bij mij al leuke associaties op in ieder geval. Er was eens…, De Tovertuin is weg, SuperWoezel, Later als je groot bent, Buurpip, Lichtje in de nacht, Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet, Pipje-Nooit-Genoeg en Sterrenspringen. Oké, bij de laatste titel zie ik meteen Patty Brard op een duikplank staan, dankzij het gelijknamige televisieprogramma van een aantal jaren geleden, maar voor de rest ben ik vooral benieuwd naar SuperWoezel.

Er was eens….

Toch begin ik bij het begin en besluit ik op volgorde elke dag één verhaal voor te lezen, uit de leukste voorleesavonturen, aan mijn 2-jarige zoontje. En dat begon dus met een grappig door Woezel en Pip bedacht sprookje. Het verraste mij dat mijn zoontje rustig bleef zitten luisteren zonder dat hij alvast enthousiast begon met bladzijden om te slaan. Dat doet hij normaal gesproken eigenlijk wel.

Woezel en Pip de leukste voorleesavonturen

SuperWoezel

Hij houdt zich net als mama geduldig in en de derde avond is SuperWoezel aan de beurt. En het was het wachten waard. Woezel probeerde, gekleed in zijn SuperWoezel-cape iedereen te redden. Hij maakte zelf van doodgewone momenten een panieksituatie. Zo werd een nietsvermoedende Tante Perenboom met grof geweld gered. Deze en soortgelijke totaal niet nodige reddingsacties zorgden ervoor dat ik er hardop om moest lachen.

boek

Favoriet uit de leukste voorleesavonturen

Mijn zoontje vond Ik zie, ik zie wat jij niet ziet het leukste verhaal uit de Woezel en Pip de leukste voorleesavonturen. Hij benoemt vaak uit zichzelf al een hoop kleuren in het dagelijkse leven. Dat begint ’s morgens bij het ontbijt al. Ik geef hem altijd een gekleurde vork om zijn boterham mee op te eten die meestal voor hem klaarligt op een gekleurd bordje in soms dezelfde, maar vaak een andere kleur.

Het spelletje Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet had ik eigenlijk nog nooit met hem gedaan, maar hij begreep het al snel toen ik het verhaal in Woezel en Pip de leukste voorleesavonturen voor aan het lezen was en begon uit zichzelf al alle kleuren die genoemd werden aan te wijzen.

Alle andere verhalen komen op een gedeelde tweede plaats. Stuk voor stuk Woezel en Pip de leukste voorleesavonturen… niet alleen voor degene die het voorleest 😉

Specificaties Woezel en Pip de leukste voorleesavonturen

Auteur: Dromenjager | Guusje Nederhorst | Uitgever: Leopold | 9789025872281 | maart 2017 | 64 pagina’s | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Woezel en Pip de leukste voorleesavonturen
Footer5
Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.