Kinderboeken voor opa en oma van Arend van Dam

Mijn zoontje van 2 jaar is gek op boeken. Als hij niet zelf leest, dan wil hij graag voorgelezen worden. Niet alleen thuis, maar vooral ook bij opa en oma. Die hebben inmiddels ook al een hele voorraad boeken in huis. Maar deze kinderboeken voor opa en oma hebben ze nog niet.

Kinderboeken voor opa en oma; Met opa op avontuur

Opa is toe aan een middagdutje, maar Bram wil liever avonturen beleven. Gelukkig weet opa nog wel een ver land op zolder waar van alles te beleven valt. Met een optocht, een vliegreis en een storm op zee wordt het een spannende middag! Een spannend avontuur in dit item voor kinderboeken voor opa en oma.

Tijd voor actie

De meeste opa’s zullen zichzelf wel herkennen in dit boek uit de categorie kinderboeken voor opa en oma. Lekker relaxen of rustig de krant lezen zit er niet meer in wanneer je kleinkind over de vloer is. In het begin vermaakt hij of zij zich wel, omdat er bij opa en oma vaak ander speelgoed van bekende merken staat dan thuis. Meestal duurt het niet lang tot opa uit zijn luie stoel wordt getrokken en mee moet doen in het spel. En van het één komt het ander.

Bijkomen

De dingen die in dit boek gebeuren, moet ik hard om lachen, omdat ik het al helemaal voor me zie hoe mijn vader door mijn zoontje aan het werk gezet wordt. Het gebeurt vaak genoeg dat ik mijn vader kruipend aantref of al stoeiend met mijn zoontje op de bank wanneer ik hem weer op kom halen bij opa en oma. Wat zal hij blij zijn dat mijn zoontje nog een middagslaapje doet!

Kinderboeken voor opa en oma; Opschieten oma!

Oma brengt Loes naar school. Maar waar is haar rugzak? En haar broodtrommel? Heeft ze haar gymkleren wel? En haar boek van de schoolbieb? Met engelengeduld rent oma af en aan om alle spulletjes bij elkaar te zoeken. Komen ze zo nog wel op tijd?

Aan het werk

Van oma’s mag alles en kleinkinderen weten ze goed aan het werk te zetten. In dit boek, dat me, door de sprekende tekeningen met het dialoog (maar dan zonder de wolkjes) tussen Loes en oma, doet denken aan een soort uitvergroot stripverhaal, wordt oma zo’n beetje van het kastje naar de muur gestuurd. Ze doet álles uit liefde voor haar kleinkind en laat zichzelf – eigenlijk voor niks – nog helemaal natregenen ook. Een mooie toevoeging in deze kinderboeken voor opa en oma review.

Specificaties kinderboeken voor opa en oma

Oma: Auteur: Arend van Dam | Uitgever: Ploegsma | 9789021679549 | maart 2019 | 32 pagina’s | Meer informatie vind je hier

Opa: Auteur: Arend van Dam | Uitgever: Ploegsma | 9789021679532 | maart 2019 | 32 pagina’s | Meer informatie vind je hier

Diploma

Beide bovenstaande kinderboeken voor opa en oma sluiten hun verhaal af met een diploma. Morgen krijgt mijn moeder die van haar. Ze is dan jarig en samen met mijn zoontje heb ik dit boek voor haar ingepakt. Oh ja, ze krijgt er ook een paraplu bij, haha. En opa? Die moet nog even geduld hebben, het is bijna vaderdag en dan krijgt hij het van mij.

Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.