Zomerboeken voor peuters en kleuters, een vrolijke selectie

Een nieuw seizoen brengt natuurlijk weer nieuwe boekentips met zich mee! Zomerboeken voor peuters en kleuters!  

hoofd Zomerboeken voor peuters en kleuters

Met opa en oma naar zee

Anna mag met opa en oma mee en gaat een dagje naar het strand. Ze wordt ingesmeerd en gaat aan de slag met haar emmertje zand en schelpen. Opeens zit er wat kleins in haar emmertje een krab!

Een leuk klein zomerboek voor peuters en kleuters van uitgeverij Clavis in de bekende boekenreeks van Kathleen Amant.

Auteur: Kathleen Amant | Uitgever: Clavis | 9789044812589 | augustus 2010 | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier

Karel alle vier op een rij

alle vier op een rij de seizoenen met karel

Een mooi groot prentenboek waar alle seizoenen op een unieke manier besproken worden. In het begin zien wij Karel die 4 tekeningen omhoog houdt van een boom. In elk seizoen ziet de boom er anders uit!

zomerboeken voor peuters en kleuters

Elke seizoen gaat voorafgaand aan een leuke tekening met een versje of liedje.

Elk seizoen heeft ook een raad spelletje welke plaatjes wel of niet bij het seizoen horen. Er staan allemaal leuke raadspelletjes, verhaaltjes en leuke wist je datjes over de seizoenen.

Wat vinden wij van dit leuke zomerboek voor peuters en kleuters?

De meeste seizoenenboeken zijn klein en compact maar dit boek dat meer dan 25 pagina’s telt is uitgebreid en voor de oudere peuters en kleuters erg leuk om te lezen en meer te leren dan de gemiddelde seizoenenboeken. Een echte aanrader ook als zomerboek voor peuters en kleuters!

Auteur: Liesbet Slegers | Uitgeverij Clavis |9789044827286 | april 2016 | 50 pagina’s | meer informatie vind je hier

Wat is de tuin mooi

Een kartonboek dat voornamelijk in 4 kleuren getekend is. Groen, wit, zwart en roze.

We gaan op pad met de lieveheersbeestjes en ontdekken de tuin. We komen een slak tegen en bijtjes in een veld vol madeliefjes.

zomerboeken voor peuters en kleuters

wat is de tuin mooi ook van uitgeverij Clavis en is helaas niet meer leverbaar.

Lekker zwemmen

lekker zwemmen

Nog zo’n leuk boek van uitgeverij Clavis die echt bij de zomerboeken voor peuters en kleuters hoort. Tenminste in de zomer wordt er toch echt meer gezwommen dan in de winter! Natuurlijk is dit niet echt seizoensgebonden, maar voor kinderen die niet vaak met water in aanraking komen en in de zomer opeens op vakantie naar de zon gaan en naar een zwembad kan dat best spannend zijn. Met dit boek haal je vast wat spanning weg!

Lees hier een uitgebreide blog over zwemles boeken

Pieter Konijn Kom eens kijken!

Kom eens kijken Pieter Konijn

Het verhaal: Op een zomerse dag vraagt mevrouw Konijn of Pieter wat radijs wil halen, ze waarschuwt hem voor Heer Vos.

Onderweg komt hij prachtige vogels, vlinders en bijen tegen. In de tuin staan kool, boontjes en radijsjes. Terwijl hij ervan snoept ziet hij opeens dat heer Vos naar hem loert. Hij verstopt zich in de schuur en na een tijdje rent hij het bos in. Hij denkt veilig te zijn, maar achter een krant verstopt is daar nog steeds Heer Vos.

Nu rent hij snel naar huis, waar zijn zusjes gelukkig al zijn met lekkere bramen.

Wat vinden wij van dit leuke zomerboek voor peuters en kleuters?

Zomerboeken voor peuters en kleuters

De kinderen vinden het een prachtig boek. Door de gaten in de pagina’s zie je soms al een beetje wat komen gaat en ze vinden het prachtig om Heer Vos te zoeken op de pagina’s.

Er zijn heel veel dieren te ontdekken en de illustraties zijn prachtig. Naast alle doorkijken zitten er ook 2 flapjes in. Fijn getekend en stevige kartonpagina’s. Een echte musthave voor Beatrix Potter fans met kleine (klein)kinderen.

Het is nu ook echt de tijd voor bramen dus leuk om dit Zomerboek voor peuters en kleuters te combineren met het plukken van bramen. Let wel op dat je alleen wat voor jezelf plukt en niet met hele emmers gaat plukken, want officieel is dit stelen!

Specificaties

Auteur: Beatrix Potter | Uitgeverij: Ploegsma | 9789021677156 | april 2017 | 14 pagina’s | meer informatie vind je hier

Eekhoorn in de zomer

Eekhoorn in de zomer

Van eekhoorn zijn al meerdere delen verschenen van de seizoenen en dit zomer kartonboekje gaat natuurlijk over de zomer.

Eekhoorn heeft zin om buiten te spelen en roept zijn vriendje Egel. Ze vragen hun vriendjes wat ze zullen doen. Hert stelt verstoppertje voor, maar Egel is bang te verdwalen.

Bij nodigt ze uit om tikkertje te spelen. Egel rent tegen Eekhoorn aan en nu is Eekhoorn Boos. Schaap springt over een hek en nodigt ze uit voor een wedstrijdje hoog springen. Egel valt en is verdrietig van de pijn.

Zomerboeken voor peuters en kleuters

Bij de boerderij mogen ze een ritje maken op de rug van Koe. Egel is verlegen en vindt het te spannend om zo hoog te zitten. Hond vraagt of ze zin hebben om de bal over te gooien. Eekhoorn is verrast dat Hond zo goed de bal kan vangen.

Het is best warm en Eend stelt voor om een wedstrijdje te doen wie het snelst kan zwemmen. Eekhoorn wint en kijkt trots om zich heen.

Na deze fijne dag buiten zijn de vriendjes blij! Ze spreken af om morgen weer samen te gaan spelen.

Wat vinden wij van dit leuke zomerboek voor peuters en kleuters?

Naast dat het een mooi Zomerboek voor peuters en kleuters is met heldere tekeningen is er veel te zien en te benoemen. Er staan heel veel dieren op de pagina’s en ook is er veel te tellen zoals bloemetjes, tomaten, dieren en appels. En op elke pagina wordt een emotie besproken.

Op elke pagina staat een vraag. 1 gaat over de vlinder en de ander gaat over de emotie bij een dier herkennen. Hiermee is het een ideaal voorleesboek voor kleine en grotere kinderen bij elkaar.

Specificaties

Auteur:  Lotje | Uitgeverij: Clavis | 9789044829860 | 20 pagina’s | februari 2017 | meer informatie vind je hier

Veel plezier met deze Zomerboeken voor peuters en kleuters Nu hopen dat de zon nog even haar best wil doen voor ons.

Heb jij een favoriet Zomerboek voor peuters en kleuters in je kast staan die hier niet bij staat? Laat het mij weten! 

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.