Radio Popov en de vergeten kinderen

Radio Popov gaat over een groep vergeten kinderen. Schrijfster Anja Portin (Finland) schrijft in dit sprookjesachtige boek best een zielig verhaal over kinderen die thuis op wat voor manier dan ook aan hun lot worden overgelaten. Maar in de nacht wordt er hulp geboden aan deze kinderen. Alfred, ook een vergeten kind, komt daar achter en dan begint er een bijzonder avontuur. Samen met de mooie illustraties is Radio Popov een fijn leesboek over eenzaamheid en vriendschap.

Radio Popov

De vergeten kinderen

In Radio Popov, blijkt Alfred is al een poos alleen thuis. Zijn vader is weg en langzamerhand is het eten echt op. En wanneer zijn vader terugkomt? Niemand weet het. Van ellende krult Alfred zich bij de voordeur op de mat op, om daar nog wat te slapen. Totdat in de vroege ochtend de brievenbus klappert en er een krant ‘met bobbels’ naar binnen wordt geschoven. Tot Alfreds grote verrassing zit er wat eten in: een appel en een boterham. Verbaasd als hij is, opent hij de voordeur, maar hij ziet niemand.

De dag erop gaat Alfred weer bij de deur liggen en met spanning wacht hij af. Komt er wel een krant, en lukt het deze keer wel om de bijzondere krantenbezorger te zien. Dat lukt! En na wat aandringen mag hij met deze mysterieuze vrouw mee. Zij heet Amanda, en bezorgt ’s nachts vergeten kinderen wat eten. Amanda is een bijzondere vrouw, want zij kan aan haar oren voelen waar deze vergeten kinderen wonen. Radio Popov is een sprookjesachtig verhaal.

Radio Popov

Net zoals Amanda bijzonder is, is haar huis dat ook. Het huis staat vol met appels, om te bezorgen aan de kinderen. Alfred blijft bij haar en het huis wordt steeds meer zijn thuis. Op zolder vindt hij een doos met oude spullen. Na wat speurwerk blijkt dit een oude radio te zijn, die Popov heeft uitgevonden. Zo ontstaat er een nieuw idee: naast dat Amanda de vergeten kinderen eten geeft, gaat Alfred hen vermaken. Midden in de nacht maakt hij ‘Radio Popov’, zijn eigen radioshow.

Radio Popov

Als Alfred niet langer vergeten is

Op een dag blijkt dat Alfreds vader weer thuis is. Maar Alfred wil niet naar huis. Ik ga niet verklappen hoe dat verder gaat, maar Amanda en Alfred maken bijzondere gebeurtenissen mee, samen met andere vergeten kinderen in Radio Popov.

Radio Popov is een sprookjesachtig boek, leuk om te lezen. De sfeer zit er door de tekeningen extra in, maar ook doordat het verhaal zich grotendeels ’s nachts afspeelt. Radio Popov is een mooi boek om voor te lezen, maar ook voor kinderen tussen de 10-12 leuk om zelf te lezen.

Specificaties Radio Popov en de vergeten kinderen

Auteur: Anja Portin | Uitgever: Ploegsma | Vertaald door Petri Hoogendijk | Illustraties Jade van der Zalm | Februari 2021 | 9789021682501 | 280 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek


Anouk
Delen is enorm lief

Ik ben Anouk (40) en samen met mijn zoon Mels van 11 jaar lezen we graag wat af. Althans, ik lees alles wat los en vast zit. Papier en e-reader. Mijn zoon leest alles wat niet saai is. Naast schrijven en boeken verslinden, wandel ik ook graag. En soms met iets meer tempo, dan hardloop ik lekker door Zwolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.