Kom maar mee, omgaan met de wereld

‘Kom maar mee’ geeft antwoord. Namelijk op de vraag hoe om te gaan met ‘een soms angstaanjagende wereld’ aldus het omslag. Holly M. McGhee en Pascal Lemaître hebben een verhaal gemaakt. Dat gaat over een klein meisje dat op de televisie dingen ziet die haar bang maken. Er wordt niet zozeer stilgestaan bij dat gevoel van angst. Nee er wordt – heel oplossingsgericht- gekeken naar hoe je van de wereld een betere plek kunt maken.

kom maar mee

Het verhaal

Het verhaal kom maar mee heeft een idealistische inslag. Als mensen van goede wil zich verenigen met al hun vriendelijkheid en kracht wordt die wereld een betere plek. De kritische volwassene zal wellicht denken dat het naïef is dat je alleen met ‘goed doen’ iets kunt tegen haat en geweld, maar het blijft een kinderboek.

meisje kijkt tv

De oplossing die kom maar mee aanreikt is naar mijn mening wel realistisch. Blijf naar buiten gaan en leer de wereld kennen. De lezers worden actief uitgenodigd om die wereld in te gaan.
Daar is natuurlijk van alles te ontdekken en in tijden van corona was het best lastig en eng en bleven veel mensen binnen zitten. Bang voor het virus. Maar juist in de buitenlucht is het minder eng en gevaarlijk en heb je mits je afstand houdt het minste kans om het virus te krijgen. Dus blijf vooral naar buiten gaan!

kom maar mee

De uitgever Van Halewijck zet op kom maar mee dat het een wereldwijde bestseller is. Ik kan me voorstellen dat dit prentenboek goed wordt verkocht. Het geeft een antwoord op de vraag: ‘wat te doen met die grote boze buitenwereld waar we geen invloed op hebben?’. Dit ene antwoord zal nooit het enige antwoord zijn, maar het is een begin. Of zoals mijn oudste dochter ooit verwoordde toen ze een peuter was: ‘aardig zijn is eigenlijk heel gemakkelijk.’ En zo is het.

Specificaties Kom maar mee

Uitgeverij: Van Halewijck | Auteur: Holly M. McGhee en Pascal Lemaître | 9789461318121 | 40 pagina’s | februari 2018 | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

hoofd Kom maar mee
Footer5
Tanja
Delen is enorm lief

Mijn naam is Tanja en ik ben het levende bewijs dat historici niet stoffig zijn. Ik houd van lezen, koken en theater en daar geniet ik het liefst van met mijn man en twee dochters van vijf en zeven jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.