Kerst met de Krijtjes – een nieuw avontuur van de Krijtjes

De Krijtjes staken is een boek dat ik eigenlijk elk jaar wel voorlees in mijn kleuterklas. Dat boek blijft kinderen jaar na jaar verrassen. Nu er een nieuw deel uit is: ‘Kerst met de Krijtjes’ was ik daar enorm nieuwsgierig naar. Zou dit boek weer een succes zijn? Zodra mijn dochter het in haar handen kreeg, was het meteen duidelijk: JA!

kaft

Een verrassend boek: Kerst met de Krijtjes

Het is bijna kerstmis. Teun is samen met zijn krijtjes mooie kerstkaarten aan het maken, als er ineens een brief wordt gebracht door de postbode. Die brief is echter niet voor hem, maar voor Perzikkleurig Krijtje. Er zit een kerstgroet uit Florida in van zijn ouders. Omdat hij altijd zo verlegen was, sturen zijn ouders hem nu maar wat kleding! Zo kan hij zich lekker aankleden in deze koude dagen.

Tijdens het verhaal in Kerst met de Krijtjes worden er steeds meer brieven, kaarten en pakketjes afgeleverd. Teun en de Krijtjes gaan ondertussen verder met de voorbereidingen voor het kerstfeest: ze maken een sneeuwpop, halen de kerstversiering van zolder en versieren de kamer, ze zingen kerstliedjes en maken lekkere chocolademelk. Terwijl de krijtjes allemaal mooie cadeaus krijgen, voelt Teun zich een beetje verdrietig. Totdat de krijtjes een geweldige verrassing voor hem hebben gemaakt!

Een boek met heel veel verrassingen

Wat is Kerst met de Krijtjes een verrassend boek! Het is echt een boek met een hoop cadeautjes erin. Van kaartjes tot een recept. Van een bordspel tot aan een landkaart. En van aankleedpoppetjes tot kerstversiering. En dan eindigt het boek ook nog met een geweldige pop-up kerstboom!

Als je dit boek voor het eerst opent, is het echt genieten. Wat een verrassingen zitten erin! We hebben hier thuis eerst het boek lekker gelezen en de envelopjes uitvoerig bekeken. Daarna hebben we het boek nogmaals gelezen, om het verhaal nog eens even goed te beluisteren. En daarna is mijn dochter enorm enthousiast aan de slag gegaan met alle ”cadeautjes’ die erin zaten. Zo heeft ze Perzikkleurig Krijtje van kleren voorzien en hebben we meerdere keren het bordspel gespeeld. En hoewel het nog geen kerst is, moet Kerst met de Krijtjes nu nog even elke dag gelezen en bekeken worden. Bewaren tot de kerst is er niet bij!

Een super aantrekkelijk boek voor jonge kinderen

Mijn dochter riep meteen: ‘Dit is het allerleukste boek ooit!’ En ik kan me voorstellen dat Kerst met de Krijtjes voor kinderen enorm aantrekkelijk is. In de zes enveloppen zit zoveel leuks, dat het boek al geslaagd is als kinderen het in hun handen krijgen. Ik vind dit boek echt een heel tof boek, fantastisch om cadeau te geven aan kinderen. Want dit is een boek dat je eigenlijk voor jezelf moet hebben. Wanneer dit boek in de bibliotheek komt, zullen er onderdelen uit verdwijnen of kwijt raken, dus: koop dit boek gewoon zelf!

En laat je kind een tol maken, het krijtje aankleden met zijn papieren kleren, het bordspel spelen en de poster op zijn kamer hangen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het originele verhaal sterker vond, maar qua uitvoering is dit boek echt prachtig! En het enthousiasme van mijn dochter zei me meer dan genoeg: dit boek is heel erg tof!

Specificaties Kerst met de Krijtjes

Auteur: Drew Daywalt | Illustraties: Oliver Jeffers | Vertaling: Mirjam Hoekstra | Uitgever: De Fontein | 9789026153891 | 40 bladzijdes | oktober 2021 | meer informatie bij de lokale boekhandel of hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren dystopie emoties familie fantasie filosofie flapjesboek geheimen geschiedenis gevoelens graphic novel grappig hond humor jezelf zijn kat kunst liefde maatschappij magie mindful museum muziek mysterie natuur oorlog opgroeien pesten poes prentenboek reizen roman samen school spannend thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap wereld zelfbeeld zoekboek

kaft boek
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly, getrouwd en moeder van twee dochters van 6 en 8 jaar. Ik werk 3 dagen per week als kleuterjuf. Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Natuurlijk ben ik als juf gek op kinderboeken. Als gezin doen we het liefst zoveel mogelijk leuke dingen met elkaar: spelletjes, knutselen, uitstapjes en weekendjes weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.