A touch of darkness, een sensationeel eerste deel

Ik heb altijd een zwak gehad voor Griekse mythologie. Dus toen ik deze geweldige hervertelling van Hades x Persephone zag moest ik deze lezen. Bereid je voor op ijzersterk verhaal onder een laag van zinderende hitte. De ongekende spanning tussen Hades en Persephone spat van de pagina’s. Dus wees gewaarschuwd A touch of darkness is alles behalve braaf…

A touch of darkness

Synopsis A touch of darkness

Wat als de godin van de Lente en de god van de Dood een deal sluiten?

‘A touch of darkness’ is het eerste deel in de verslavende Hades x Persephone reeks van Scarlett St. Clair. Deze fantastische limited edition gaat over de verboden liefde tussen deze twee goden.

Persephone is de godin van de Lente, maar in plaats van bloemen te laten groeien laat zij deze verwelken met een aanraking. Ze verhuist naar New Athens in de hoop daar een normaal leven te kunnen leiden als journalist. Dit lukt haar prima tot ze Hades, de god van de dood, ontmoet. Hij stelt haar voor een ondoenlijke keuze: leven creëren in de onderwereld of voor altijd haar vrijheid verliezen. Wanneer haar gevoelens voor Hades sterker worden dreigen haar geheimen bekend te worden…

Hades x Persephone

Griekse mythologie

Wie van Griekse mythologie en flink wat spice houdt zit met A touch of darkness helemaal goed. Het boek is gebaseerd op het verhaal van Hades en Persephone. Hades is de god van de Dood en Persephone de godin van de lente. Het verhaal speelt zich af in de moderne tijd. Dit maakt het een eigentijds verhaal vol Griekse goden. Denk o.a. aan Aphrodite, Apollo, Zeus, Hecate, Demeter en Poseidon. Allen hebben in meer of mindere vorm een rol in dit boek. Hoeveel dit verhaal op de oorspronkelijke mythe lijkt durf ik niet te zeggen. Dit is namelijk de eerste keer dat ik lees over Hades en Persephone. Maar zeker niet de laatste keer, want mijn liefde voor de Griekse goden is weer helemaal aangewakkerd.

Respect kan een imperium opbouwen. Vertrouwen kan dat onverbrekelijk maken. Liefde kan zorgen dat het voor altijd duurt.

Blz. 290/291 uit A touch of darkness
A touch of darkness

Heel veel passie

Wel even goed om te weten is dat A touch of darkness een boek is vol passie. Ik heb geloof ik echt met lichte blosjes op mijn wangen zitten lezen. Er zijn diverse expliciet beschreven seksscènes. Ik heb hier verder geen moeite mee mits het binnen het verhaal past. En dat is in dit spicy boek absoluut het geval. De spanning tussen deze twee goden is om te snijden. En is al vanaf het begin van het boek voelbaar. Dus wees gewaarschuwd, bij het lezen van dit boek heb je grote kans op rode oortjes.

Over de auteur

Voor een auteur die nooit had gedacht een romantisch verhaal te schrijven heeft Scarlett St. Clair een ijzersterk boek weten neer te zetten. De uit Oklahoma afkomstige auteur is altijd geïnteresseerd geweest in de Griekse mythologie. Toen zij begon met schrijven over Hades en Persephone waren dit eerste korte dialogen tussen de twee goden.

Hij is alles wat ik haat en alles wat ik wil.

blz. 380 uit A touch of darkness

Na de eerste fragmenten begon zij met het vormgeven van de personages en de wereld zoals die zijn beschreven in A touch of darkness.

aantekeningen van de auteur

Prachtige Limited Edition

Wat verschijnen er momenteel toch veel mooie limited editions. A touch of darkness hoort daar dan ook zeker bij met deze prachtige uitgave. Wat maakt deze limited edition nou zo bijzonder? Om te beginnen is de cover op zich al fantastisch. Daarnaast heeft deze editie gekleurde schutbladen en een mooie print op snee. Wat ik eigenlijk nooit zie bij leesboeken, maar wat dit boek wel heeft is een leeslint. Hoe leuk is dat! En wat ik ook een super leuke toevoeging vind is de exclusieve bijpassende boekenlegger! Kortom deze limited edition is een pareltje voor elke boekenkast!

Limited edition

Hades x Persephone serie

A touch of darkness is pas het eerste deel in deze geweldige reeks over Hades x Persephone. En daar ben ik dan ook enorm blij mee, want ik wil nog veel meer lezen over dit ultieme power koppel. Om niet teveel informatie (spoilers) weg te geven heb ik ervoor gekozen om van deel 3 en 4 alleen het moment van verschijnen toe te voegen.

Deel 2: A touch of ruin
Op 4 oktober 2023 verschijnt het 2e deel in de Hades x Persephone-serie. De relatie tussen de Hades is bekend waardoor de media hier alles over wil weten. Dan dreigt Persephone ontmaskert te worden als godin. En ze krijgt te maken met een grote tragedie. Helaas hoeft ze hierbij niet te rekenen op de hulp van Hades. Waardoor ze twijfelt of ze wel zijn koningin kan zijn.

Deel 3: A touch of malice
In juni 2024 verschijnt dan het derde deel in deze zinderende reeks.

Deel 4: A touch of chaos
Het laatste deel in de Hades x Persephone serie verschijnt in het najaar 2024.

Wat vind ik van A touch of darkness?

Ik hou van dark fantasy, enemies to lovers en een vleugje (of in dit geval flinke vleug) spice. A touch of darkness heeft dit allemaal. Het verhaal leest verbazingwekkend makkelijk weg. Doordat het zich afspeelt in onze tijd was de wereld eenvoudig te begrijpen en kon ik me makkelijk inleven in Persephone.

De spanning tussen Hades en Persephone is vanaf het eerste moment voelbaar. Scarlett St. Clair heeft gezorgd voor een briljante opbouw tussen deze twee goden. Het is echt een spel van aantrekken en afstoten. En dit zorgt uiteindelijk voor een aantal flink steamy scenes. Ik kreeg het er zo nu en dan goed warm van in ieder geval. Dus als je hier niet van houd dan kun je dit boek beter overslaan.

O, schat. Je hebt geen idee waartoe ik in staat ben.

Blz. 111 uit A touch of darkness

Wat me wel verbaasde waren de verschillende typ- en schrijffouten. Niet dat dit afdeed aan het verhaal, maar ik vond dat wel jammer. Maar dit is wat mij betreft dan ook echt het enige minpuntje. Wat een heerlijk boek om te lezen in deze troosteloze zomer. A touch of darkness zorgt in ieder geval wel voor een beetje warmte…

Ben je ook zo dol op fantasy, Goden en passie? Lees dan ook eens deze recensies

Specificaties A touch of darkness

Auteur: Scarlett St. Clair | Vertaler: Ed van Eeden | Uitgever: Zomer & Keuning | 26 juli 2023 | 384 pagina’s | 9789020550634 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.