Oom Tijs gaat trouwen – een verhaal vol liefde

Een bruiloft is een mooi moment. Cato krijgt horen dat oom Tijs gaat trouwen. Natuurlijk is dat superleuk, maar Cato is zeker niet blij. Want nu moet ze haar oom in eens met iemand gaan delen.

Oom Tijs gaat trouwen

Als je oom gaat trouwen: oom Tijs gaat trouwen

Cato is echt dol op haar oom Tijs. Maar dan kondigt oom Tijs aan dat hij gaat trouwen. Iedereen is dolblij – behalve Cato. Want wat nu als oom Tijs straks geen tijd meer heeft om samen te gaan picknicken, of om te gaan zwemmen, of te gaan vliegeren?
Cato wil leuke dingen blijven doen met haar oom, maar ze is bang dat alles gaat veranderen. Kunnen oom Tijs en zijn verloofde David aan Cato laten zien dat ze geen oom kwijtraakt, maar dat ze er juist nog eentje bij krijgt?

Je favoriete volwassene delen

Je kent het vast wel: hoe dol je kind ook is op papa of mama, waarschijnlijk heeft hij ook wel een favoriete oom of tante. Als die er is, dan is het altijd feest!
Dat is in het boek ‘Oom Tijs gaat trouwen’ ook zo. Cato is echt helemaal dol op haar oom Tijs. Samen doen ze de leukste dingen. Maar als hij laat weten dat hij gaat trouwen, is Cato niet blij. Gelukkig komt ze er gaandeweg achter dat David ook wel een hele leuke oom is. En dat ze dus eigenlijk haar oom niet kwijt raakt, maar er gewoon een extra oom bij krijgt. Ook al denkt ze haar favoriete volwassene in eerste instantie te moeten delen, ze krijgt er iets heel moois voor terug. En zo kan de bruiloft toch een feestje worden!

Oom Tijs gaat trouwen

Een verhaal over familie vol liefde

Oom Tijs gaat trouwen is vooral een verhaal over liefde. Natuurlijk gaat het over een bruiloft, maar het gaat ook over de liefde die je voor je familie kan hebben. Want het is fijn om een goede band met je familie te hebben. In dit boek staat ook het homohuwelijk centraal, zonder dat het er al te dik op ligt. Fijn om te zien dat kinderboeken wat dat betreft steeds inclusiever worden. Oom Tijs gaat trouwen is vlot geschreven en heeft echt prachtige tekeningen. Vol mooie details en met heerlijk veel kleur. Net zoals de samenleving!

Specificaties ‘Oom Tijs gaat trouwen’

Auteur: Sarah S. Brannen | Illustraties: Lucia Soto | Vertaling: Denise Bos | Uitgeverij: Flamingo/ BBNC | 9789045328089 | 7 februari 2023 | 32 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.