Aap en Mol in Museum Panorama Mesdag, een speciale uitgave

Een speciale uitgave in de reeks van de luxe gouden boekjes van uitgeverij Rubinstein. Aap en Mol zijn in Den Haag en willen graag naar het strand, maar dan begint het te regenen en beleven ze een mooie avontuur bij Panorama Mesdag. Lees mee met Aap en Mol in Museum Panorama Mesdag.

aap en mol in museum panorama mesdag

Museum Panorama Mesdag

Voordat ik ga schrijven over dit boekje van ‘Aap en Mol in Museum Panorama Mesdag’ wil ik jullie eerste vertellen wat de Panorama Mesdag nu is. Door de erfenis van de vader van zijn vrouw kon Hendrik Willem Mesdag zich helemaal concentreren op de schilderkunst. Iets dat hij het liefste deed. In 1881 schilderde hij, samen met vrienden, de Panorama van Scheveningen. Het heeft een omtrek van 120 meter en is 14 meter hoog. In het museum geniet je van het uitzicht op zee en kan je hem overal waar je staat in de ruimte bewonderen. Ook als je je omdraait.

Aap en Mol maken kunst toegankelijk

Door middel van dit boekje ‘Aap en Mol in Museum Panorama Mesdag’, maken kinderen kennis met Museum Panorama Mesdag op een kinderlijke manier. Aap en Mol spreken heel veel kinderen aan. Die gaan vast wat leuks beleven! Door de manier van schrijven en de geweldige tekenen zorgt het ervoor dat mijn kinderen vragen gaan stellen over de kunstwerken die ze zien. En dat wil je toch bereiken? Ik vind het fijn dat ik met dit boekje ze onbewust “mee kan nemen” het museum in. Joshua wil graag naar dit museum om de kunstwerken in het echt te bekijken. Net als Aap en Mol!

Is het nu echt of dromen ze?

Aap en Mol zijn in Den Haag en willen graag naar het strand, maar dan gaat het regenen. Meeuw neemt Aap en Mol mee in Museum Panorama Mesdag. Wanneer ze het museum doorlopen en de trap omhoog nemen komen ze uit bij het strand! Ja, echt. Het strand. Daar gaan ze lekker zwemmen. Voelen ze de zon op hun hoofd en ontmoeten ze mensen. Langzaam wordt het donker en gaan ze richting het palviljoen. Is dit echt of hebben ze het gedroomd? Ik vind het geweldig boekje en mijn kinderen hangen aan mijn lippen tijdens het voorlezen.

Niet alleen het verhaal

Aan het einde van het boekje vind je nog allemaal extra informatie over Hendrik Mesdag, zijn vrouw Sientje en de panorama. Zo kan je na het lezen nog even na praten over de maker en de dingen er om heen. Ik vind het een mooie toevoeging! Zo hoef je niet alles op te zoeken in het boekje. Een mooie toevoeging aan dit geweldig boekje van Aap en Mol in Museum Panorama Mesdag.

Specificaties Aap en Mol in Museum Panorama Mesdag

Auteur en Illustrator: Gitte Spee | Uitgever: Rubenstein | Januari 2021 | 9789047628576 | 32 pagina’s | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer5
Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.